Brno u znaku broja 400, ali i Sport kluba

Skener 18. avg 201623:40 > 25. avg 2016 10:44
Marko Trajković

Za sve ljubitelje motociklizma, staza „Brno“ je zaista posebna. Svako ko je bio na njoj zna da se i zvuk i miris na njoj razlikuju u odnosu na sve ostale staze, a ovog vikenda ona će biti posebna zbog jednog drugog razloga – na njoj će biti održana 400. trka nove ere Svetskog šampionata.

Pod novom erom se računa period otkad je Dorna preuzela vođenje šampionata – Velike nagrade Japana 1998. godine na legendarnoj „Suzuki“.

Igor Gašparević/trke.rs

Zbog toga je Brno mesto na kojem treba biti ovog vikenda, a Sport klub je već stigao. Iako smo neplanirano na put krenuli kasnije, pa smo na odredište stigli tek oko tri časa posle ponoći i spavali po najviše četiri sata, dan iza nas je bio sjajan. Odabrana ekipa u kojoj smo Srđan, Dragan, Aleksandar, Đorđe, Marko i ja, već je snimila sate i sate materijala, među kojima se izdvajaju ekskluzivni intervjui, a delove nekih moći ćete da gledate već narednih dana. Naša ekipa je u Brnu bogatija za Enisa Fajića, koji će u petak spremiti pravu poslasticu za sve koji vole motosport. Sa nama je i Igor, koji vredno radi za trke.rs, ali zna i da pomogne nama kada zatreba.

U odnosu na Barselonu, nije bilo preterivanja. Tada smo samo prvog dana imali 20 intervjua, a sada smo dali akcenat na neke druge stvari, ali intervjue nismo zapostavili. Dan smo započeli sjajnim odmeravanjem snaga između ekipe Sport kluba i vozača Forvarda. Lorenco Baldasari i Luka Marini su nas izazvali u igranju stonog tenisa i stonog fudbala, a za kraj, simbolično smo se okušali i u video igricama. Nećemo vam otkriti rezultat, to ćete videti u nekom od specijala iz Brna, ali ćemo vam reći da će do revanša doći kad-tad.

Jelena Trajković

Usledili su intervjui koji su nas možda i manje namučili nego partija stonog tenisa i stonog fudbala, ali smo jednako uživali. Ispričali smo se sa velikim šampionima, ali i onima koji bi to mogli da postignu. Posebno zanimljiv razgovor imali smo sa Markom Markesom, koji nam je otkrio da više ne oseća posledice pada prošle nedelje u Austriji, ali i da peto mesto nije posledica problema sa ramenom.

Vozače smo ispitivali o njihovim omiljenim krivinama i zanimljivo je da je većina izabrala prvu sa staze „Filip Ajland“. Za mnoge je to bilo pitanje o kojem su morali dobro da razmisle, a bilo je i sjajnih odgovora. Saznali smo i razloge zašto su pojedini vozači izabrali brojeve koje nose na svojim motorima, a u istom ritmu nastavljamo i u petak. Zato, bude uz nas, kako uz male ekrane, tako i uz sajt Sport kluba.

Veliki pozdrav šalju vam Srđan, Dragan, Aleksandar, Marko, Đorđe i Jelena.:-)

Marko Trajković
Marko Trajković
Marko Trajković
Marko Trajković
Jelena Trajković
Jelena Trajković
Jelena Trajković