Jelena Trajković 18.08.2016 | 23:40 > 10:44

Brno u znaku broja 400, ali i Sport kluba

U ovoj vesti

Jelena Trajković

Za sve ljubitelje motociklizma, staza „Brno“ je zaista posebna. Svako ko je bio na njoj zna da se i zvuk i miris na njoj razlikuju u odnosu na sve ostale staze, a ovog vikenda ona će biti posebna zbog jednog drugog razloga – na njoj će biti održana 400. trka nove ere Svetskog šampionata.

Pod novom erom se računa period otkad je Dorna preuzela vođenje šampionata – Velike nagrade Japana 1998. godine na legendarnoj „Suzuki“.

Ekipa Sport kluba u Brnu

Igor Gašparević/trke.rs

Ekipa Sport kluba u Brnu

Zbog toga je Brno mesto na kojem treba biti ovog vikenda, a Sport klub je već stigao. Iako smo neplanirano na put krenuli kasnije, pa smo na odredište stigli tek oko tri časa posle ponoći i spavali po najviše četiri sata, dan iza nas je bio sjajan. Odabrana ekipa u kojoj smo Srđan, Dragan, Aleksandar, Đorđe, Marko i ja, već je snimila sate i sate materijala, među kojima se izdvajaju ekskluzivni intervjui, a delove nekih moći ćete da gledate već narednih dana. Naša ekipa je u Brnu bogatija za Enisa Fajića, koji će u petak spremiti pravu poslasticu za sve koji vole motosport. Sa nama je i Igor, koji vredno radi za trke.rs, ali zna i da pomogne nama kada zatreba.

U odnosu na Barselonu, nije bilo preterivanja. Tada smo samo prvog dana imali 20 intervjua, a sada smo dali akcenat na neke druge stvari, ali intervjue nismo zapostavili. Dan smo započeli sjajnim odmeravanjem snaga između ekipe Sport kluba i vozača Forvarda. Lorenco Baldasari i Luka Marini su nas izazvali u igranju stonog tenisa i stonog fudbala, a za kraj, simbolično smo se okušali i u video igricama. Nećemo vam otkriti rezultat, to ćete videti u nekom od specijala iz Brna, ali ćemo vam reći da će do revanša doći kad-tad.

Srđan Erceg i Lorenco Baldasari igraju stoni tenis tokom Velike nagrade Češke Moto GP šampionata.

Jelena Trajković

Srđan Erceg i Lorenco Baldasari igraju stoni tenis tokom Velike nagrade Češke Moto GP šampionata.

Usledili su intervjui koji su nas možda i manje namučili nego partija stonog tenisa i stonog fudbala, ali smo jednako uživali. Ispričali smo se sa velikim šampionima, ali i onima koji bi to mogli da postignu. Posebno zanimljiv razgovor imali smo sa Markom Markesom, koji nam je otkrio da više ne oseća posledice pada prošle nedelje u Austriji, ali i da peto mesto nije posledica problema sa ramenom.

Vozače smo ispitivali o njihovim omiljenim krivinama i zanimljivo je da je većina izabrala prvu sa staze „Filip Ajland“. Za mnoge je to bilo pitanje o kojem su morali dobro da razmisle, a bilo je i sjajnih odgovora. Saznali smo i razloge zašto su pojedini vozači izabrali brojeve koje nose na svojim motorima, a u istom ritmu nastavljamo i u petak. Zato, bude uz nas, kako uz male ekrane, tako i uz sajt Sport kluba.

Veliki pozdrav šalju vam Srđan, Dragan, Aleksandar, Marko, Đorđe i Jelena.:-)Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Rea: Moto GP? Bio bih bolji nego Kračlou

Rea: Moto GP? Bio bih bolji nego Kračlou

Četvorostruki Superbajk šampion Džonatan Rea rekao je da može da postigne bolje rezultate od Kala Kračloa u Moto GP šampionatu da dobije priliku, ali naglašava da nije ljubomoran na svog sunarodnika.

Rosi prihvata da će Markes srušiti njegove rekorde

Rosi prihvata da će Markes srušiti njegove rekorde

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi priznao je da su njegovi rekordi u Moto GP šampionatu u opasnosti ukoliko Mark Markes nastavi da vozi u istom ritmu narednih godina.
Loading...