Šta to Marku Markesu ne ide dobro?

Skener 1. avg 201918:11 > 18:20
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Letnja pauza je gotova, mislim da nema vozača koji nije izjavio da je napunio baterije u poslednje tri i po nedelje, ali to ne znači da su sve njihove izjave bile u tom tonu. Naprotiv, bile su izuzetno zanimljive, barem što se tiče intervjua koje su dali za Sport Klub.

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Iako akcija na samoj stazi „Brno“ počinje u petak, iza nas je izuzetno naporan dan, pošto smo se potrudili da snimimo što više pre nego vozači postanu koncentrisani samo na svoj posao. Tako smo uradili izuzetno zanimljive intervjue sa Fabiom Kvartaratom, Aleksom Markesom i Đoanom Mirom, a Srđan je imao priliku da malo popriča i sa trenutno najtraženijom osobom u celom padoku – Markom Markesom.

Nažalost, dan u Brnu je protekao i u tužnom tonu, pošto je mladi portparol Dukatija Luka Semprini, inače bivši motociklista, preminuo tokom noći. Minut ćutanja održan je u sali pred konferenciju za medije, a tragedija je više nego očigledno uticala na ceo italijanski tim, posebno Danila Petručija, sa kojim je Luka blisko sarađivao. Zbog svega je otkazan i naš intervju sa Petručijem, ali to zaista nije bitno jer je jedan mladi život izgubljen i sigurno će svi u Dukatiju imati još veći motiv da prirede spektakl u nedelju.

U ovom trenutku nam najavljeni vremenski uslovi najavljuju upravo to, pošto će se u naredna tri dana smenjivati kiša i sunce u Češkoj. Nezahvalno je bilo šta prognozirati, mada možda uspem da nagovorim Srđana da napravimo neki kviz, ali ne danas, već kada vidimo kako je kome prijao odmor. Moram da naglasim da mi je izuzetno žao što i Aleksandar Džankić nije sa nama, ali alergija ga je ovoga puta nadjačala, nadam se da će se sledeći put izboriti sa njom.

Što se tiče intervju koje smo uradili, svi su bili izuzetno zanimljivi, pa smo tako od mlađeg Markesa saznali u čemu njegov stariji brat nije dobar. Nije fer da čekate da intervju bude emitovan da biste saznali, pa ću vam otkriti da je u pitanju kuvanje i da je Aleks taj koji se time bavi u njihovom domaćinstvu, ali Mark barem pospremi sve posle jela. Pored toga, Aleks nam je otkrio da bi da danas bira radije osvojio dve titule u Moto2, pa onda prešao u kraljevsku klasu, nego da to učini naredne sezone, ali da još ne zna šta će raditi dogodine.

I dok nam to nije jasno, jeste da Markesu i te kako odgovara novi Trijumfov agregat, mnogo više nego što je slučaj bio sa Hondinim. To kažu rezultati, a i on sâm, a takođe je saglasan sa ocenom da sve više njegov stil podseća na onaj po kojem je poznat njegov stariji brat. Kaže i da to nije ništa neobično, s obzirom na to koliko vremena provode zajedno, ali da je njihovo savetovanje obostrano, tj. da i Mark usvaja neke sugestije koje mu on da.

Mlađi Markes je imao jasnu poruku za sve gledaoce Sport Kluba, koju možete da pogledate na našim društvenim mrežama, a imao ju je i Kvartararo, samo što ćete na nju morati da sačekate. Uglavnom, mladi Francuz je u našem intervjuu istakao da mu je drago što je mnogima pokazao da nije prerano prešao u kraljevsku klasu. Ono što je moj glavni utisak jeste to da je mnogo sazreo u poslednje dve godine i da je lepo videti što se ne zanosi, već realno razmišlja o ciljevima, a ukoliko mu se pruži prilika pokušaće da je iskoristi.

SK

Dobili smo zanimljiv odgovor na pitanje da li mu je drago što je prošao prvo izletanje, pa ga sada više neće pitati o tome. Jedna od glavnih tema bio je pritisak koji je donelo to što je zbog njega promenjeno pravilo, a on nije uspeo da se izbori sa njim i ostvari rezultate kakvi su se od njega očekivali. Srećom po njega, pokazao je da je kao i za većinu stvari u životu potrebno vreme, a on ga je konačno dobio, kao i razumevanje, da kažemo, poslodavca i to je dovelo da se sve poklopi.

I dok sam ja intervjuisala Kvartarara, Srđan je razgovarao sa Mirom, a ja sam stigla da čujem poslednjih nekoliko minuta. Mladi Španac je otkrio da je zainteresovan da se jednog dana okuša u MotoE kategorije, ali sve u svoje vreme, pošto je u dogledno vreme kraljevska klasa njegova glavna preokupacija. Dotakli su se i nekih drugih disciplina, pa tako Mir kaže da voli da prati i Formulu 1, u kojoj navija za Maksa Ferstapena.

To šta je Markes rekao Srđanu nije na meni da otkrivam, ali ću mu poručiti da bi on mogao da učini na neki način, makar preko društvenih mreža, po čemu je poznat, zar ne?:-) Ovaj prvi dan nije još gotov za nas, čeka nas još nekoliko intervjua, ali ću vam o tome pisati sutra, kada će jedan od naših sagovornika biti Maverik Vinjales. Ako imate neko pitanje za njega, napišite ih u komentarima, a ja ću se potruditi da mu ih postavim. Do sutra vas pozdravljam iz Brna.