Spavanje je precenjeno kad je Moto GP u pitanju

Moto GP 17. nov 20198:58 > 9:09
Simon Patterson

Dok smo na putu do staze u glavi mi odzvanja “I’ll sleep when I’m dead”, iako sa zvučnika u nasim kolima odzvanja Metalika. Dobro, situacija nije baš toliko odmakla kontroli, ali spavanje će morati da sačeka Beograd.

Dok smo na putu do staze u glavi mi odzvanja “I’ll sleep when I’m dead”, iako sa zvučnika u nasim kolima odzvanja Metalika. Dobro, situacija nije baš toliko odmakla kontrolu, ali spavanje će morati da sačeka Beograd.

I sve to zaista vredi, pošto nemamo priliku da toliko često budemo na trkama, ali će se to promeniti u bliskoj budućnosti. Mislim na prvi deo, ne drugi, naravno, pa zbog toga koristimo svaki trenutak da upijemo sve šta se dešava i izvučemo što je više moguće da bismo to podelili sa drugim zaljubljenicima u motociklizam.

Zbog svih obaveza koje smo imali u subotu ovaj blog malo kasni, ali sve što smo uradili opravdava to. Dan smo počeli najranijem intervjuom u mojoj karijeri, koji je bio zakazan za 8.30 u padoku. Bio je to razgovor sa Lukasom Tulovićem, momkom koji je srpskog porekla, ali, nažalost, ne zna naš jezik. Ipak, rekao je da mu damo godinu-dve, pa neki od sledećih intervjua nećemo raditi na engleskom.

Jelena Trajković

Lukasu je ova sezona prva kompletna u Moto2, a za sada i poslednja, pošto njegov tim Kifer rejsing nema mesto u šampionatu od naredne godine. Iako je postojao budžet i trogodišnji plan, Dorna je u Brnu samo saopštila čelnicima ekipe da je ona suvišna. I svi u timu su se tako našli u problematičnoj poziciji, Lukas najviše, ali se čini da je našao rešenje.

Uspeli smo da izvučemo iz njega kakve opcije ima, a više ćete, nadam se, moći da saznate tokom dana. Spremamo iznenađenje, zajedno sa njim, a samo od toga kako će se dan odvijati zavisi hoćemo li uspeti da ga realizujemo. U svakom slučaju, uživaćete u razgovoru sa 19-godišnjim momkom koji se takmiči pod zastavom Nemačke.

Sati posle tog intervjua su proleteli, ali kad je akcija na stazi čini se kao da dani traju duplo duže. Za kvalifikacije smo ugostili košarkaše Valensije Vanju Marinkovića i Bojana Dubljevića, koji su veliki navijači Valentina Rosija i ovo im je bio prvi put da su na trci. Ne na stazi, pošto je Bojan imao šansu da se provoza u automobilu baš u Valensiji i kaže da ga je posle sve bolelo.

Jelena Trajković

Dok su oni uživali na tribinama na startno-ciljnom pravcu, uz pogled na ‘Doktorov’ boks, mi smo jurili na razgovore sa najboljima u kvalifikacijama. Mark Markes deluje kao najozbiljniji kandidat za pobedu i bez zadrške naglašava da je i želi. Usput izbegava pitanja o tome da li će mu se brat Aleks pridržiti u Repsol Hondi, ali naglašava da se nada da će ceo tim pružiti lep oproštaj Horheu Lorencu.

Iako je Fabio Kvartararo osvojio pol poziciju, po ritmu je Markesu najbliži Džek Miler, pa će biti zanimljivo videti šta njih dvojica mogu. S obzirom na to da su uslovi u Valensiji izuzetno problematični, zbog niske temperature i jakog vetra, koji će se posebno pojačati u vreme trke, svakako nas čeka velika borba. Možda ne za pobedu, ali videćemo već.

Vanja i Bojan su se kasnije pridružili Srđanu u kabini i samo nekoliko minuta im je bilo potrebno da otkače za Moto2 kategorijom. Posle smo im sredili upoznavanje sa Kvartararom i Frankom Morbidelijem, koji za sebe kažu da su veliki ljubitelji košarke. Morbideli je poseban fanatik, pa je sa momcima pričao o igrama Miloša Teodosića, tajm-autu Željka Obradovića, Bogdanu Tanjeviću. Bilo je uživanje slušati ga kako priča o košarci sa gotovo jednakim žarom kao o svom sportu.

Jelena Trajković

I tu nije bio kraj, iz Petronas Jamahe su nam sredili turu garažom, a ispred nje nas je dočekao Vilko Zilenberg, šef tima. Pošto su mehaničari tada radili na motorima, nismo smeli da snimamo kako je sve izgledalo, ali ćete moći da vidite koliko su Vanja i Bojan bili oduševljeni posle izlaska iz boksa.

Posle smo imali žurku u padoku, Dukati je za nju angažovao Nikija Đama, ili Žama, ovde kod Španaca to nije baš jasno. Srđan ga zove Džam, pa možda to da usvojimo. 🙂 Za kraj dana smo prisustvovali prezentaciji Tiso satovima za narednu sezonu, a zvezda večeri bio je Lorenco, iako je tu prisutan bio i Markes. Zaslužio je to petostruki svetski šampion, isto kao i da danas slavimo njegovu karijeru, a ne da mu sudimo po poslednjoj trci, kakav je slučaj bio poslednjih godina.

Pošto nas danas ponovo čeka jurnjava, a zatim i gala veče i žurka, osvrt na poslednju trku će doći u video formi, zajedno sa izjavama svih junaka današnjeg dana. O svemu što je obeležilo sezonu iza nas pisaću po povratku u Beograd, ali vam preporučujem da budete uz naše društvene mreže, biće zabavnog sadržaja. 🙂