Đavolski niz, dama se igra, Totenhem dva u jedan

Skener 28. jan 201919:07 > 19:17
Catherine Ivill, Getty Images Sport

Mančester Junajted je u derbiju 4.runde FA kupa izbacio Arsenal, Totenhem je u nekoliko dana ispao iz dva kup takmičenja, a videli smo i debi Gonzala Iguaina. U Španiji rutinske pobede za Barsu, Real i Atletiko, a u Italiji je Juve već prvak, iako se kockao protiv Lacija.

Đavolski niz Junajteda

Osam pobeda u nizu. Ponovo se svi plaše Mančester Junajteda, a novi menadžer koji je samo na pozajmici trebalo bi da dobije poverenje uprave nakon ovakvih rezultata i da na Old Trafordu ostane za stalno. U derbiju 4. runde FA kupa Mančester Junajted je kao gost savladao Arsenal sa 3:1, a konačno smo videli dobra izdanja Sančeza i Lukakua.

Dok navijači crvenih đavola slave, fanovi tobdžija su na mukama. Nove povrede i to naravno defanzivaca, pa Emeri na raspolaganju sada ima samo Mustafija, Kolašinca, Lihtštajnera, Monreala i Dženkinsona, koga su mnogi zaboravili, ali koji bi posle novih dešavanja mogao da ima bitnu ulogu u timu, što mu je menadžer i saopštio. Malo vremena je do kraja prelaznog roka, traži Emeri pojačanja kako bi mogao ravnopravno da se bori za četvrto mesto, ali je pitanje da li će adekvatno pojačanje stići.

U utorak i sredu na programu je vanredno kolo, ne propustiti mečeve na kanalima Sport Kluba. Junajted dočekuje Barnli, dok Arsenal na Emirejtsu igra protiv Kardifa.

Totenhem dva u jedan i šok za Vest Hem

Ima li kraja problemima Totenhema? Deluje da nema. Povredili su se Kejn i Ali, Totenhem je nakon toga ispao iz oba kup takmičenja u Engleskoj i to u razmaku od tri dana. Prvo ih je Čelsi izbacio iz Liga kupa, a zatim Kristal Palas iz FA kupa. Jednostavno nema dovoljan fond igrača Poketino da bi mogao da se nosi sa povredama, a ostaje pitanje zašto niko nije doveden s obzirom da su još ranije znali da će i Son biti odsutan zbog Azijskog kupa. Dobra stvar u celoj priči je da se Son vratio dosta ranije, jer je Južna Koreja ispala, pa će biti na raspolaganju Poketinu već tokom nedelje za meč sa Votfordom, ali pitanje je koliko i on ima snage. Palas je iskoristio odsustvo velikog broja igrača Totenhema i dobio meč sa 2:0, mada ko zna šta bi bilo da je Tripije dao gol sa bele tačke u finišu prvog poluvremena.

Od ostalih mečeva definitivno je senzaciju napravio Vimbldon koji je sa 4:2 savladao Vest Hem. Veliki pozdrav za Dimitrija Banjca ili kako je mnogima poznatiji – glavni arhivator Čvarkov Đorđe. Tu je naravno i poraz Vulvsa od Šruzberija, koji se kao i Vimbldon nalazi u Ligi 1. A obradovali su se i navijači Milvola, pošto su njihovi ljubimci izbacili Everton sa 3:2.

Damino poigravanje

Odigrano je 21.kolo Serije A, a Juventus sada ima +11 u odnosu na Napoli. U derbiju Napolitanci nisu uspeli da slave na San Siru protiv Milana, dok je u drugom najzanimljivijim meču Juve kao gost savladao Lacio sa 2:1 iako je tokom većeg dela meča imao podređenu ulogu. Imao je Lacio više od igre u prvom poluvremenu, nekoliko dobrih šansi, a onda je u 59.minutu poveo autogolom Emrea Džana. To je probudilo staru damu koja je napravila preokret za 14 minuta i preko Kansela i Ronalda došla do 19-og trijumfa u sezoni i još uvek nema poraz.

Iz Italije treba izdvojiti i poraz Intera od Torina u gostima, a Spaleti je isprobavao formaciju sa tri štopera i pogrešio. Neroazuri na dva vezana meča nisu dali gol, a Spaleti je opet sa svojim timom ušao u kontra ritam i videćemo kako će se izboriti sa tim. Naročito što mnogi navijači Intera maštaju o povratku Murinja na klupu…

Najluđi meč definitivno su odigrali Atalanta i Roma. U Bergamu je vučica povela sa 3:0, ali Atalanta je pokazala zbog čega je tim koji svako hoće da gleda ove sezone i došla je do 3:3 uz novu fantastičnu partiju Papua Gomeza.

Horor

U Ligi 1 kada su rezultati u pitanju ništa novo, navijači PSŽ-a slave titulu u januaru, pošto imaju +13 uz dva meča manje od najbližeg pratioca, ali ovo kolo je obeležio najgori start ove sezone. Meč je Gengam – Rems, a Đilabođi je isključen jer je nogom direktno u lice pogodio Pabla Šavariju, koji je nakon nekoliko minuta iznet sa terena.

Zaista katastrofalna procena štopera domaćeg tima, krenuo je na loptu, promašio i slomio nos Šavariji.

Dortmund drži prednost

Na tabeli se u Bundesligi na vrhu ništa nije promenilo, što je bilo i za očekivati, jer su i Dortmund i Bajern imali nešto lakše zadatke nego pre sedam dana. Milioneri su rutinski odradili posao protiv Hanovera i slavili sa 5:1 uz po gol Hakimija, Rojsa, Gecea, Vitsela i Gerera, dok je Bajern u Minhenu dobio Štutgart sa 4:1, ali se mnogo više mučio.

Na poluvremenu je bilo 1:1, ali je četa Nike Kovača uspela u nastavku da slomi otpor švaba. Najzaslužniji je Gentner koji je dao autogol u 55.minutu, a Gorecka i Levandovski su završili posao. Menhengldabh je ostao treći i polako beži rivalima u borbi za mesto u Ligi šampiona, ima +5 u odnosu na Lajpcig.

Rutina za vodeći kvartet

Ne zna se ko je lakše stigao do tri boda u 21.kolu La Lige… Barsa je sa 2:0 savladala Đironu, Atletiko je istim rezultatom bio bolji od Hetafea, Real je kao gost lakše od očekivanog savladao Espanjol sa 4:2, a Sevilja je dala pet golova Leganesu.

Barsa je zadržala +5 u odnosu na Atletiko, a na gostovanju Đironi Semedo je doneo prednost, da bi nakon toga gosti imali olakšan put do pobede jer je crveni karton dobio Espinoza. Mesi je stavio tačku na ovaj susret 19. golom u sezoni.

Nije se očekivala ni laka pobeda Atletiko Madrida protiv odličnog Hetafea,ali su Grizman i Saul već u prvom poluvremenu obradovali navijače jorgandžija. Ima problema Atletiko, nekoliko povređenih igrača, ali i pored toga zna kako da dobije ovakve utakmice.

Real Madrid je uspeo da veže tri pobede u ligi, a za vikend je navijače obradovao Karim Benzema. Dao je dva gola Espanjolu, odigrao verovatno najbolji meč u sezoni, a sada se svi pitaju može li da nastavi tako. Ne samo Benzema, već i čitav tim Reala. Dao je Solari nadu navijačima, iako je u jednom trenutku sve delovalo izgubljeno.