Nebojša Višković

30.06.2012 | 22.38

Igre u Londonu? Stvarno?

2004. godine u Atini, dan pred početak Olimpijskih igara, seo sam u taksi. Grk je mršteći se skenirao moju akreditaciju i, intonacijom kao da mene optužuje, počeo monolog: “Olimpijada, a? J…. Olimpijada. Šta oni misle, da će tako da nam zamažu oči?

2004. godine u Atini, dan pred početak Olimpijskih igara, seo sam u taksi. Grk je mršteći se skenirao moju akreditaciju i, intonacijom kao da mene optužuje, počeo monolog: “Olimpijada, a? J…. Olimpijada. Šta oni misle, da će tako da nam zamažu oči? Sa time da hranim decu? Pa već sad jedva živimo, videćeš kako će biti za 5-6 godina, ova zemlja propada! Odakle si? Srbija? Beograd? Uuu, kakve sam batine dobio tamo sa mojim AEK-om…”. Odmah se oraspoložio iako je nova tema bila pomeranje bubrega. Nisam ga više slušao, ništa mi nije bilo jasno. Čoveče, Igre, ej, pa ima li šta lepše od toga u gradu u kom živiš… 
I vidi sad, Grčka stvarno propada…
A u Londonu OI počinju za 27 dana. Ne samo da nam niko nije gunđao, nego niko nije ni spomenuo taj događaj. U stvari, sad kad razmislim, nismo videli ni jedan jedini nagoveštaj. Ok, njima su Igre u genima jer će već treći put biti domaćini, ali opet je ovo skoro šokantno odsustvo olimpijske atmosfere. Možda zato što oni neće proći kao Grci…
Tenis će se zato igrati na Vimbldonu dva puta u kratkom roku. I pošto je Ana Ivanović jedan od tih takmičara, danas je ubila dve muve: ušla među 16 i nastavila pripreme za Igre. 
Ali uradila je to jedva. Kako udara ova “mala” Gerges! Nametnula je tempo koji Ani ne odgovara, ali je i u takvom odnosu Ivanović bila bolja. Takođe, to je i odlična priprema za Azarenku, koja igra sličan tenis. Ne znam samo kako će Ana da se izbori sa Viktorijinim decibelima…
Inače danas se desila skoro neverovatna stvar: Erani u celom prvom setu protiv Švedove nije uzela ni jedan poen! 24:0! Ne znam da li mi je veće čudo to ili Nadalov poraz od Rosola koji je, naravno, samo učinio uslugu ostatku tog dela žreba i izgoreo već u sledećem meču.
Idem sad, mozak se resetovao a glava mi ključa, moram da izbegnem sudbinu našeg snimatelja (a mog kuma) Koleta koga sam na kvarno slikao kad je zahrkao u kabini.
Još kad ne bi hrkao u sobi…

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Konačno napustio Seltu: Radoja u Betisu!

Konačno napustio Seltu: Radoja u Betisu!

Konačno napustio Seltu: Radoja u Betisu!

Nemanja Radoja napustio je Seltu pošto mu je istekao ugovor sa njom i kako javljaju španski lokalni mediji već je potpisao za Betis.

Neće iz Reala: Krosu ugovor do 2023. godine

Neće iz Reala: Krosu ugovor do 2023. godine

Neće iz Reala: Krosu ugovor do 2023. godine

Nemački fudbaler Toni Kros produžio je ugovor sa Real Madridom, pa će na stadionu 'Santijago Bernabeu' ostati bar do 30. juna 2023. godine.
Loading...