Jorovićeva za SK: Ludo je što se sve nastavilo

Skener 17. avg 202023:36 > 23:38
Print screen/SK

Srpska teniserka Ivana Jorović bila je gost „Wish & Go“ Podcasta Sport kluba i tom prilikom je sa Nebojšom Viškovićem i Ivanom Govedaricom razgovarala o predstojećem US Openu, neobičnim uslovima sa kojima se igrači trenutno suočavaju i usponima i padovima koje je tokom karijere morala da iznese.

Ljubiteje tenisa krajem meseca očekuje američka turneja – Sinsinati i US Open.

Povezano

Kao što ste vi iznenađeni, tako smo i mi igrači, koji ćemo igrati to takmičenje, takođe iznenađeni. Igraćemo kvalifikacije za US Open na šljaci 31. avgusta u Pragu. Nadam se da će sve devojke koje imaju rang da igraju kvalifikacije otići tamo i nastaviti ludu sezonu. Čudan je raspored, prva tri kola se gledaju kao kvalifikacije, posle se nastavlja WTA turnir 125. Boduju se prva tri kola kao kvalifikacije, ‚prajz mani‘ isto kao kvalifikacije. Posle samo menjaju za neki minimalac. U isto vreme se igraju kvalifikacije i glavni turnir, počinju istog datuma i igra se na šljaci“, istakla je Jorovićeva i dodala:

Kina je otkazala sve svoje turnire, a ni njihovi igrači nemaju dozvolu da putuju. Amerikanci takođe neće putovati u Evropu. Po mom mišljenju ludo je što se ovo sve i nastavilo. Ali, eto, ko je bio u mogućnosti da putuje… U Palermu su mogli da igraju samo igrači iz Evropske Unije, njima je super. Mi i dalje nismo mogli da idemo na te turnire. Svakako je bolje da se nešto igra, ali nemamo svi iste mogućnosti, nismo svi iz iste zemlje. Mislim da su oni iz Evropske Unije u boljoj poziciji jer su već počeli sezonu. Ja još nisam sasvim razumela kako ide sa bodovanjem i sa rangiranjem, ali zanimljivo je da ima dosta mladih devojaka koje osvajaju turnire. Palermo je osvojila Fiona Fero, nisam to očekivala. Pogotovo što je to prvi turnir posle toliko meseci pauze. Svaka čast“.

Graham Denholm/Getty Images

Govoreći o jednoj od najboljih igračica sveta Sereni Vilijams, Viško i Govedarica su konstatovali da je ona loš gubitnik i da šampion i u porazu mora da bude veliki, a ona to nije.

Delimično mogu da se složim sa vama, ali Serena je istovremeno sjajan lik. Kada šetaš pored nje, ili kada si sa njom u prostoriji, vrlo rado deli savete, rado komunicira sa drugim igračicama što nije tipično za tako veliku zvezdu“.

Upitana da li je za nju pauza usled pandemije došla u najgorem mogućem trenutku, budući da se spremala da se vrati na teren pose operacije lakta, 23-godišnjakinja je kazala:

Da, trebalo je da se vratim na teren, ali sa druge strane mi je dobro došla. Rang je stao, nisam mogla više da padam. Ne znam šta bi bilo, da li bih osvajala turnire ili bih padala. U tim momentima branila sam Rolan Garos i Vimbldon drugo kolo, to su ozbiljni poeni. Ne znam u kom pravcu bi tada moja karijera išla. Ovako, nisam igrala godinu dana, a ostala sam 228, što je super. Možda sam mogla da osvojim neki turnir pa da se vratim još brže… Šta bi bilo kad bi bilo, sve ima svoje“.

Jan Kruger, Getty Images Sport

Mlada Čačanka bila je prva juniorka sveta, igrala je finale Gren slema i svi su joj predviđali veliku karijeru, ali prelazak u seniorsku konkurenciju nije protekao onako kako je priželjkivala.

Kada sam bila prva, Nole je bio dominantan. On je i dalje dominantan, ali tada smo svi pratili njega. U tim momentima kada sam ja bila prva na svetu, imala sam dosta pažnje, ne mogu da kažem da nisam. Bilo je medija koji su uvek izveštavali o mojim rezultatima, ali mislim da sam pala u zaborav čim sam napravila korak ka seniorskom tenisu. To se nije desilo onako kako sam ja želela. Mislim da sam tu bila zaboravljena“, prisetila se Ivana i dodala:

Očekivala sam od sebe da ću olako proći taj period, ali je on bio dosta težak. Mislim da sam najpre sama sebi stvorila veliki pritisak. U juniorskoj konkurenciji sam imala toliko uzastopnih pobeda i osvojenih turnira, da bih posle toga došla u seniorski tenis – igraš kvalifikacije, pa izgubiš, igraš glavni turnir i svi su nešto loši prema tebi… Tu negde sam se izgubila. Navikla sam da pobeđujem i da budem dominantna, da se svi uplaše kada dođem. Odjednom je sve to prestalo, gubim prvo kolo, gubim kvalifikacije i sebe tu više ne pronalazim. Šta je sa mnom? Najteži period je bio kada sam pozvala svog psihologa i rekla joj da ja više zaista ne znam šta da radim. Ja treniram, dajem sve od sebe i posvećena sam samo tenisu, ali ovo nema rezultata“.

Kompletan intervju pogledajte u narednom videu.