Matić za SK: Problem Murinjo-igrači? Nije istina

Skener 8. nov 201813:26 > 13:28
sport klub

Fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Matić u intervjuu za Sport klub ističe da je optimista pred derbi sa Mančester Sitijem.

Sudar gradskih rivala na programu je u nedelju od 17.30, uz direktni prenos na Sport klubu.

“Igramo protiv šampiona iz prošle sezone. Veoma dobra ekipa, postižu mnogo golova, vrlo dobro napadaju i isto tako se brane. Očekuje nas teška utakmica, ali i mi imamo kvalitet, imamo cilj i daćemo sve od sebe da osvojimo bodove“, kaže Matić za Sport klub i dodaje:

“Svesni smo da igraju odlično, ali setimo se prošle sezone – i tada su pobeđivali sve redom, vodili su i protiv nas 2:0 na svom stadionu, ali smo im u drugom poluvremenu dali tri gola i pobedili. U fudbalu je sve moguće, trudićemo se da pripremimo utakmicu što je bolje moguće i da ih zaustavimo u njihovim napadima koliko je to moguće“.

Povezano

Junajted je prošlog vikenda gubio od Bornmuta i posle pobedio, slično se desilo i u nekim prethodnim mečevima, pa i sa Juventusom u Ligi šampiona.

“Potpisao bih svaku utakmicu da prvi primimo gol i da pobedim posle, ali ne smemo da dozvolimo da se to ubuduće dešava. Sve ekipe su dobre i nekada to ne može da se kontroliše… Imamo tri pobede i remi u poslednja četiri ligaška meča, i to je taj četvrti remi bio sa Čelsijem kada smo primili gol u poslednjim sekundama. Nadam se da će ekipa nastaviti sa pobedama, da se što pre vratimo tamo gde je Mančester Junajtedu i mesto“.

Na pitanje da prokomentariše probleme Junajteda sa odbranom, srpski fudbaler kaže:

“Ljudi malo pogreše kad kažu ‘odbrana‘ misleći na četiri igrača pozadi. Odbrana kreće od napadača – ako je ekipa kompaktna, ako svako nosi odgovornost na svojoj poziciji, lakše je svima da se brane. Ne mogu odbrambeni igrači sami da se odbrane ako nema pomoći onih napred, a važi obrnuto – nema golova za napadače bez onih koji su iza njih“.

Alex Morton/Getty Images

Mnogo se govorilo o odnosu menadžera Žozea Murinja sa igračima u svlačionici, tj. neslaganju sa igračima.

“To nije istina, to mogu da tvrdim jer sam svedok iz svlačionice. Kada nema rezultata, odmah počinju takve priče, ali mi smo jedinstveni, svi smo zajedno i znamo da smo svi u problemu kada problem postoji. Verujemo u rad svog menadžera, tako će biti i ubuduće, ne vidim da ima problema na relaciji trener-igrači“.

Reprezentaciji Srbije ubrzo predstoji dva meča u Ligi nacija, sa Crnom Gorom 17. novembra i Litvanijom tri dana kasnije.

“Treba da uđemo bez posebnih emocija, sportski, kao što je bilo u Crnoj Gori. Srbija je dosta podmladila ekipu, ima mnogo igrača koji obećavaju da će biti nosioci naše selekcije – tu mislim na Milenkovića, Veljkovića, Maksimovića, Gaćinovića… Naravno, Mitrović je još mlad, mlad je i ušao u reprezentaciju. Srbija ima ekipu koja će tek napredovati i koja može dosta više. Na kraju Lige nacija, ako sve bude u redu, bićemo prvi. Ono pravo nas ipak očekuje od marta, kvalifikacija u dosta težoj grupi“.

Kompletan intervju sa Nemanjom Matićem pogledajte u snimku: