Izvini Jirgene, čestitam!

Skener 8. maj 20190:16 > 0:18
Clive Brunskill/Getty Images

Navijači Liverpoola su mazohisti, ljudi koji se vole mučiti, vole si zadati nemoguće ciljeve i kroz muku i patnju, na kraju ih, ponekad i ostvariti. Možda zato prolazak ciljnom linijom, nakon hodanja po trnju, bude još i slađi.

Nekad se dogodi neki Istanbul, a nekada se taj Istanbul i ponovi. Moram priznati, nisam vjerovao da je ovo moguće, ali očigledno bio sam u krivu. Sve je moguće, iz ove perspektive i nedjelja izgleda ljepše. Iz ovoga kuta, nakon pobjede protiv Barcelone, uz sreću koja nam, nakon leđa okreće lice, možda i naslov u Premier ligi nije nedostižan.

Povezano

 S pravom ćete reći: “Što ovaj sad trabunja, pa nekoliko sati prije utakmice je popljuvao Kloppa”. Na žalost i dalje ne mislim da je genijalac, ali kao što sam već govorio ja tog lika zaista volim, a od onih koje volite očekujete najviše. Nije vas briga što će napraviti neki drugi klinac, koliko puta nekoga pretući i pljunuti na cestu, već hoće li tako nešto napraviti vaš sin. Baš zbog toga mi je bilo žao one utakmice od prije dana i svega što se do sada dogodilo u Premier ligi. Mislim da je tu Juergen propustio reagirati i nije još uvijek u potpunosti zaslužio naslov trenerskog čuda. Možda sam prestrog, možda previše očekujem. Možda sam naivan. Možda sve ili ništa od navedenog. Jesam li ja pretjerao u svojoj ocjeni da je Juergen Klopp gubitnik? Vjerojatno, ali to sad i nije bitno. Pravi junaci velike Liverpoolove pobjede su igrači koji su večeras izvukli gotovo nemoguće.

Utakmicu sam gledao na BT sportu, koji u Velikoj Britaniji ima prava za prijenose Lige prvaka. Gary Lineker kaže da ne može vjerovati što se to večeras dogodilo i da nikad nije vidio lošiju Barcelonu. Na taj dio smo zaboravili, ali moram se složiti s Linekerom. Ne želim umanjiti Liverpoolov uspjeh, ali Barcelona je bila neprepoznatljiva. Na žalost (ili iz perspektive navijača Liverpoola, na sreću) u to se sivilo uklopio i naš reprezentativac Ivan Rakitić. Očigledno, Barcelona se nakon osvajanja domaćeg naslova u potpunosti ispuhala. Kako kažu dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Toliko za sada. Sorry Juergen, nisi ti tako loš, jebiga…