Iznenađenje iz Poketinovih snova

Skener 8. maj 201923:45 > 23:47
Dan Mullan/Getty Images

Je li ovo moguće, događa li se ovo ili ja to sanjam? Kakva utakmica, kakav povratak Tottenhama i kakvo slavlje Mauricija Pochettina i njegovih sjajnih momaka u Amsterdamu?! Tko mi kaže da je ovako nešto predvidio ili očekivao, posebno nakon prvog dijela, u lice ću mu reći da je prokleti lažov!

Iako mi Tottenham nije najdraža ekipa, s ovim čovjekom na klupi opasno su se približili mojem srcu. Mauricio Pochettino je trenutačno prvo trenersko ime svijeta i briga me što ćete večeras o toj tvrdnji napisati u komentarima pod ovim tekstom, niti najmanje me ne zanima! Jednu osrednju momčad, po kvaliteti na granici europskog gornjeg doma, koju ovaj Argentinac ima na raspolaganju, i to bez glavnog igrača, bez jedinog super-kreativca kojega ima u svojim redovima, uspio je odvesti do finala Lige prvaka. To je nevjerojatno, to je čudo!

Povezano

Naravno, čestitke zaslužuje čitava momčad, ali pravi junak ove momčadi je taj nevjerojatni, skromni čovjek koji ih je odveo na korak do samog europskog vrha. Da im 1. lipnja s druge strane neće stajati Liverpool svim srcem bih bio uz ovu simpatičnu momčad koju predvodi neustrašivi Argentinac. Oprostite mi što privatiziram ove retke, ali takvi ljudi se rijetko susreću. Posebno se rijetko susreću u nogometu, gdje je puno veličina, umišljenih i punih sebe, napuhanih i nesusretljivih. Mauricio je jedan od onih koji će vam srdačno, s iskrenim osmijehom na licu stisnuti ruku, pitati za zdravlje i reći da mu je stalo do vašeg mišljenja, te će vam sa zadovoljstvom dati izjavu i još nakon toga popričati “off the record”. I što je najvažnije, kod njega su ta ljubaznost, veselje i sjajna narav nepatvorene, neodglumljene. Vjerujte mi, to se vidi i može se prepoznati.

No, odmaknimo se za trenutak od Tottenhama. Kakvu sezonu samo proživljava engleski nogomet. U finalu Lige prvaka sastaju se premierligaši, s velikim izgledima da engleski finale vidimo i u Europa ligi. Dodajmo tomu i nevjerojatnu utrku Liverpoola i Cityja u domaćem prvenstvu i anglofili među vama mogu biti više nego zadovoljni. Bravo Liverpool, bravo Tottenham! Kakvo će to finale biti!