Milivojević: Na mom primeru oni iznad treba da uče

Fudbal - video 25. sep 201910:04 > 10:06
Marc Atkins/Getty Images

Vezni fudbaler Kristal Palasa Luka Milivojević kaže za Sport klub da je srećan što se vratio u reprezentaciju Srbije, kao i da je čist pred sobom.

„Mnogo sam srećan, mnogo puta sam rekao – postaće kliše, ali tako je, meni je najveća čast da igram za reprezentaciju. Najveći deo karijere za svakog igrača jeste da nastupaš za svoju zemlju. Drago mi je da sam opet tu, možda na mom primeru možda mogu mnogi da nauče – ne mislim na igrače, nego na ove iznad nas, da nauče i da se više takve stvari ne ponavljaju, jer sport je sport i treba da bude takav, najčistiji i ne treba ništa da se meša u njega. Ne volim da se ceo fokus baca na mene jer nisam najbolji na svetu… Meni je najvažnije da sam čist pred sobom, tu sam opet i davaću 100% dokle god igram“, kaže Milvojević za Sport klub.

Uprkos nezavidnoj situaciji, vezni fudbaler veruje da još nije sve izgubljeno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. Srbija je treća na tabeli sa sedam bodova iz pet utakmica, Ukrajina ima bod više i utakmicu manje, a Portugal je prvi sa 13 bodova iz pet utakmica.

Povezano

„Svi se mi nadamo… Imali smo taj meč protiv Portugala, nekako su očekivanja bila velika, vratilo se nas trojica-četvorica koji nismo bili pozivani i javnost je očekivala… To je bila utakmica koja je odlučivala naš dalji tok u kvalifikacijama. Bili su bolji od nas – novi je selektor, sve se skupilo pozitivno, hteli smo najbolje, ali za protivnika smo imali šampiona Evrope i osvajača Lige nacija. Možda i uspemo kroz kvalifikacije, gde šanse nisu velike, realnije je da se plasiramo kroz Ligu nacija u martu“.

Lukin Kristal Palas posle šest kola je na 12. mestu na tabeli Premijer lige sa osam bodova.

„Mogli smo više bodova da osvojimo, pogotovo poslednji meč sa Vulverhemptonom u kojem smo morali da zadržimo 1:0. Naivno smo primili poslednji gol, kažnjeni smo za popuštanje. Nismo očekivali težak poraz od Totenhema, nisam očekivao poraz ni od Šefilda, ali pobede nad Mančester Junajtedom i Vilom… Sve u svemu, možemo da budemo zadovoljni, pogotovo ako uporedimo sa prethodne dve sezone. Igramo dobro“.

O tome kakav je bio u školi, o odnosu sa Rojem Hodžsonom, značaju dolaska Garija Kejhila, Crvenoj zvezdi, pogledajte u video snimku razgovora Luke Milivojevića sa Nevenom Cvijanovićem: