Aranča za SK: Rafina 10. na vidiku, iznenadio me Novak

Skener 8. jun 201713:45 > 13:47
Mike Hewitt, Getty Images

Nekadašnja je prva teniserka sveta, a u karijeri je osvojila 29 titula, od toga tri baš na Rolan Garosu.

Aranča Sančes Vikario povukla se 2004. godine, ali je i dalje uz tenis na razne načine i za Sport klub je analizirala situaciju u muškom delu turnira.

“Mislim da je Rafa apsolutni favorit, igra zaista dobro, već je osvajao turnire na šljaci ove sezone, a u Parizu je izgubio samo dva meča u karijeri i to mu daje dodatno samopouzdanje. Deseta titula je na vidiku“, kaže 45-godišnja Španjolka i dodaje:

“Kada ga ništa ne muči, onda može da igra slobodno i jasno je da je najbolji igrač na šljaci u ovom trenutku. Ono što je naročito impresivno kod Rafe jeste njegova strast, to koliko voli tenis – motivisan je, svakog dana želi još više, a format na tri seta mu odgovara i zato će ga biti još teže pobediti“.

Sledeći Rafin rival je Dominik Tim, koji je u tri seta izbacio Novaka Đokovića.

“Tim je predvodnik nove generacije, uz još nekoliko momaka, pokazao je da može da pobeđuje najbolje i da im i sâm polako pripada. Pobedio je i Nadala u Rimu, a sada je sa Novakom bio veoma čvrst sa osnovne linije, zaista na visokom nivou. Bila sam malo iznenađena konačnim rezultatom, ali nekada ne igrate dovoljno dobro u važnim momentima i posle to utiče…“

Adam Pretty, Getty Images

Aranča veruje da je Novak u prolaznoj krizi i da još ima vremena da se vrati.

“Tim je bio bolji od Đokovića tokom celog meča, bio je mnogo konstantniji, a to da li se Novak predao na kraju nije pitanje za nas, nego za Đokovića. Ipak, verujem da će se vratiti, zna da mora da nastavi da radi i tako će pronaći staru igru – veliki je šampion, još je mlad i može da konkuriše za Gren slem titule“.

Za kraj, zamolili smo slavnu Španjolku za kratku ocenu drugog polufinala između Stana Vavrinke i Endija Marija.

“Očekujem interesantan i težak meč za obojicu – u prednosti će biti onaj koji bude agresivniji na startu poena, ali mislim da će biti neizvesno do kraja“, zaključila je Sančes-Vikario za Sport klub.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)