Ozmova trojka: Najveće iznenađenje Vimbldona

Julian Finney, Getty Images

Poslednji takmičarski dan prve nedelje Vimbldona donosi nam nekoliko interesantnih mečeva, a mi izdvajamo tri.

Michael Steele, Getty Images

Novak Đoković – Ernests Gulbis

Zbog povreda nije igrao smislen tenis godinu dana i razumno je pretpostaviti da Gulbis ne može da veže tri dobra meča u nizu.

Međutim, razumno nije reč koja se prečesto vezuje za Letonca, a poznato je da ga inspirišu veliki protivnici i veliki stadionu. Na Đokoviću je da odmah stisne papučicu za gas, dobro čita servise protivnika i da mu ne dozvoli mnogo vremena da se namešta za udarac.

U šest od sedam međusobnih mečeva Novak je slavio, a ovih dana deluje kao da mnogo toga ide nabolje u njegovoj igri. Ipak, oprez je preporučljiv.

Meč počinje oko 15.30 po srednjoevropskom vremenu, drugi po redu na Centralnom stadionu.

Michael Steele, Getty Images

Anet Kontavejt – Karolina Voznijacki

Komšije iz Letonije dobile su svoju heroinu u Jeleni Ostapenko, a Estonci se nadaju da bi 21-godišnja Kontavejt mogla da bude njihovo čudo.

Igra prilično agresivno, ove sezone je dobila Kerber i Mugurusu, a nedavno je osvojila titulu na travi u Hertogenbošu.

Biće to sudar različitih stilova igre i, ako je sudeći po njihovom jedinom međusobnom okršaju, zabava je zagarantovana – prošle godine u Notingemu Estonka je slavila u tri gusta seta.

Voznijacki je iskusnija, u poslednje vreme igra nešto agresivnije i bolje se kreće na travi, ali ta podloga ipak više leži Kontavejt. Obe su imale nezgodne rivalke do sada i biće spremne za još jedan meč sa visokim ulogom.

Duel je drugi po redu na Terenu broj 1, oko 16.00 po srednjoevropskom vremenu.

Sebastijan Ofner – Aleksander Zverev

Pitate se otkud ovaj meč? Gledajte momka koji je jedno od najvećih iznenađenja Vimbldona – jedva se ušunjao u kvalifikacije, zatim ih je prošao, a onda je pobedio i Tomaža Belučija i Džeka Soka.

Ima 21 godinu i tek je 217. na svetu, ali nemojte da vas to zavara jer je zbog škole kasnije počeo potpuno ozbiljno da shvata tenis, sa samo 19 godina. Trenira ga otac Dominika Tima i možda je ovo samo početak njegovog puta.

Videćemo kako će se snaći na nešto većem stadionu, ali ako uspe da natera Zvereva da oseti pritisak i ulogu favorita, možda i može da ga namuči, taman da proverimo u kakvom je Saša stanju.

Duel je treći po redu na Terenu broj 2, oko 15.30 po srednjoevropskom vremenu.