Julian Finney Getty Images Sport

Saša Ozmo

13.11.2018 | 17.47

Novak se “zatvorio“, sa Bornom i Karenom, Stringer Bel

Autor

Dan u O2 Areni uvek nam počinje kafom – Višku i Koletu tj, pošto je ja ne pijem, ali sam zato kasnije ja na kolačima u prednosti, barem u odnosu na Viška jer je Kole i u tom segmentu daleko od slabog.

Borna Ćorić

sport klub

Sređivao sam neke sitnice dok su oni radili prvo uključenje za studio, a toliko smo poranili da sam stigao čak i da pogledam malo “Lutera“, Bi-Bi-Sijeve serije sa Idrisom Elbom u glavnoj ulozi. Ako ne znate ko je, Stringer Bel iz “The Wire“ bi trebalo da olakša stvar. Odlična je serija, mada mi je malo jezivo što prikazuje londonske grozote dok smo mi tu.

Novak Đoković imao je zakazan trening od 13 sati sa Karenom Hačanovom, prvom alternativom u Londonu. Dva terena za trening izvan su same dvorane – koliko je unutar nje sve lepo organizovano, toliko je napolju razbacano, čak pomalo i neuredno, što je krajnje atipično za pedantne Britance.

Dosta se menjalo u odnosu na prošlu godinu, tako kažu kolege, pa nam je bilo potrebno malo vremena da pronađemo teren za trening broj 2. Zapravo, pokupio nas je jedan od radnika na onom električnom vozilu koje je mešavina vozića na Adi i onoga čime golferi idu od rupe do rupe.

Malo blata, malo mokrog i ugaženog drveta, tek nađosmo se ispred mesta gde je uskoro trebalo da se pojavi prvi teniser sveta. On se jeste uskoro pojavio, ali trening je bio zatvoren za javnost – šteta, pošto smo i kvizić hteli tu da snimimo. Pronašli smo jednako atraktivnu lokaciju, a Viško je ponovo otišao duboko u prošlost, videćete već.

You Tube

Uglavnom, istim onim čudom vraćali smo se do hale. Nije tu neka vožnja, bukvalno minut, ali smo naleteli na Vajdu i Hačanova u istom tom vozilu. Po ulasku u halu ugledali smo i Novaka koji je kretao na trening. Bio je u svom svetu, koncentrisan, mada ga jeste poneo ritam muzike koja se čula sa razglasa. Zastao je da se fotografiše sa dvojicom-trojicom navijača koji su ga “snimili“, a mi smo otišli da snimimo kviz i potom da jedemo.

Baš dok je Kole ubijao kolač od limuna, stigao je mejl sa potvrdom da za pola sata imamo zakazani intervju sa Bornom Ćorićem, koji je druga alternativa u Londonu. You win some, you lose some, što kažu na engleskom.

Dok smo čekali Bornu, na ekranu smo gledali kako Kevin Anderson razbija Keija Nišikorija. Pisah da je Južnoafrikanac u formi i da ga treba ozbiljno shvatiti, ali nisam očekivao baš da će Keija da oduva sa 6:0, 6:1. Prognozirao sam 2-1, ali izgleda da je ovo Koletov dan.


Ćorić je profesionalno pristupio obavezama, kao i uvek, bio je to ne predug, ali sadržajan razgovor koji ćete moći da gledate/čitate na televiziji i sajtu Sport kluba (ova fotka dole ne odslikava verno intervju, ha-ha). Govorili smo o finalu Dejvis kupa, planovima za sledeću godinu, sezoni za nama, Đokoviću... U finišu ove sezone Borna je pokazao da može da se nosi sa najboljima i da ih pobeđuje, sledeći korak jeste Top 10 i proboj na Slemovima.


Taman kada smo završavali razgovor sa Ćorićem, u glavnoj konferencijskoj sali pojavio se i Hačanov. Strani pisani mediji propisno su ga izrešetali pitanjima, domaći ruski su bili nešto kraći, a ljudi iz ATP-ja rekli su nam da će ga pitati da i nama dâ barem dva pitanja. Je.. ga, to nismo zakazali.

Na Slemovima uvek Đoković isprati našu igru, uz osmeh. Igra se sastoji iz toga da kada moderator kaže “još jedno pitanje“, mi postavimo dva u jednom jer srpski ne razumeju. Taj recept probao sam sada i na engleskom, pa smo iz dva pitanja dobili nešto više od minut i po. Nije spektakl, ali verujte, može to i gore u takvim situacijama kada je čovek isceđen posle brojnih prethodnih odgovora na pitanja.

Da ne spominjem što neminovno dolazi do preklapanja i ponavljanja, ali dobro, i to je teniserima u opisu posla – pogotovo altenativama nije loše, za samo pojavljivanje dobija se 110.000 dolara.

Rodžer Federer šest puta je osvajao završni turnir, a samo jednom u 15 nastupa nije dogurao bar do polufinala, 2008. godine. Ne čeka ga lak posao sa Dominikom Timom, biće barem valjda uzbudljiviji meč od Kevina i Keija.

Komentari (12)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Bratislav

Ajde ako imate vremena da odete do Pekama... I Ragine glave ako postoji... Bilo bi dobro jer - Next year in this moment we will be millionaire...

Odgovori 25 6

Dembe

*This time next year....

1 0

Mastoor

Ако Феки буде играо као против Нишикорија, Тим ће да га одвали.

Odgovori 19 7

* Sva polja su obavezna

Nadal: Ja nisam Bog

Nadal: Ja nisam Bog

Nadal: Ja nisam Bog

Drugi igrač sveta Rafael Nadal nije siguran u kom pravcu će se razvijati tenis kada sa velike scene siđu Novak Đoković, Rodžer Federer i on.

ATP sjajnim videom čestitao rođendan Novaku

ATP sjajnim videom čestitao rođendan Novaku

ATP sjajnim videom čestitao rođendan Novaku

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u sredu slavi 32. rođendan. ATP je na svom Tviteru napravio kompilaciju Novakovih najboljih momenata kao svojevrsnu čestitku srpskom teniseru.
Loading...