Julian Finney Getty Images Sport

Saša Ozmo

09.11.2019 | 09.15

Da se bar Moja “otvorio“ za taj brod...

Autor

U ovoj vesti

Rafael Nadal

Doputovali smo u petak u London, rano popodne, taman da propustimo konferenciju za medije osmorice najboljih. U subotu su pred novinarima dublovi, ali glavni uvodni događaj ne stigosmo.

Alex Pantling

Alex Pantling/Getty Images

“Transkipte radimo tek od nedelje“, rečeno mi je za glavnim stolom u medijskom centru, ali posle sam pokupio većinu onoga što je rečeno, kao i vi pretpostavljam. Kolege su mi prenele da je jedino malo neobično bilo to što su po četvorica (oni koji su u istoj grupi) bili istovremeno za konferencijskim stolom. I onda recimo Federer treba da odgovara na pitanje “očekuje li da protiv Đokovića, kao prošli put, više od 80% publike navija za njega“, a Novak je na metar od njega...

Mene je još prethodno na ulazu sačekalo neprijatno iznenađenje jer mi je devojka za pultom za kojim se izdaju akreditacije saopštila da mene nema, tj. da nije odobrena. Šta ti je iskustvo, da mi se to desilo pre tri godine, verovatno bih se uspaničio, ovako je sve brzo rešeno. Mada je i taj razgovor prošao, kao i mnogi koje sam vodio u Britaniji, na način na koji nikada do kraja neću znati kako da odreagujem – mimika sagovornika saopštava da je ljubazan i predusretljiv, a reči koje zapravo izgovara uopšte nisu u skladu sa time. Tu mi ni iskustvo ne pomaže, uvek mi je potrebna koja sekunda da razaberem na šta i kako treba da odgovorim.

Viška ove godine nažalost nema sa nama, ostao je da iz Beograda komentariše mečeve kako biste na najlepši mogući način mogli da ih pratite. Iako ne pije pivo, nedostajaće nam debelo, za..bancija neće biti ista, ali zato nam u ponedeljak, kada završi svoje premijerligaške obaveze, dolazi Cvija.

Intenzitet posla i brojnost događaja nije kao na Slemovima, tako da možemo da budemo do kraja koncentrisani na sâm teren. Trenutno mi to baš prija, moram da priznam. U petak nismo stigli na konferenciju, ali uhvatio sam deo treninga Nadala i Beretinija (imate snimke na Instragam nalogu Sport kluba).

Matteo Berrettini, Rafael Nadal

Alex Pantling/Getty Images

Rafa ne servira maksimalnim intenzitetom, daleko od toga, ali sa osnovne linije sve funkcioniše uobičajeno. Nije bilo mnogo ljudi, pokušao sam to da iskoristim za kratji razgovor sa Karlosom Mojom. “Čeka nas brod, je l' ti OK sutra?“ Ukoliko Rafa bude zdrav, verujem da ćemo na kraju razgovarati s Mojom, on je uvek korektan.

Nije bilo mnogo ljudi, dan se privodio kraju, pa sam video šansu da snimim Beretinija posle treninga. Pristao je, kratko smo razgovarali pre nego što je jedan od ATP zvaničnika prekinuo razgovor. Ovde su pravila nešto striktnija nego na Slemovima posle treninga, ali dobih solidnih četrdesetak sekundi za TV.

Ostavili smo opremu u ormarima, a Kole (za oni koji ne znaju – naš legendarni snimatelj) se, poput psa iz “Toma i Džerija“ za mirisom mesa, uputio ka “Subway“-u. I mi sa njim, pojedosmo taj sendvič sa ćuftama posle dana u kojem skoro ništa nismo jeli.

Smešteni smo u stanu koji preko reke gleda u O2 Arenu, ali nije najbolje povezano i treba nam 20-30 minuta peške do metro stanice. Da se bar Moja “otvorio“ za taj brod... Od ponedeljka će sve biti OK jer Cvija dolazi kolima – volimo ga mi i ovako, ali ne škodi mu da sebi malo podigne cenu četvorotočkašem.

Deo subotnjeg dana provešćemo u O2, ali deo i na Stamford bridžu, idemo da gledamo Čelsi i Kristal Palas. Kole je već veteran, a meni je to premijerligaški debi.

Da se zagrejemo za nedelju.

Komentari (8)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Komsija

Sale zar nema onih brodica kao "komutera", koji voze sa obale na obalu, kako da nema neki koji prevozi do O2 arene?!? Znas ono, Plavi camac pored Kote... Gos'n Visko je toliko stara kuka, da ga mrzi i u London da putuje. E to je karijera jednog novinara! Bio svuda, radio svagde, e sada malo i da odmara, da komentarise iz studija, mrzi ga da pakuje kofere vise...

Odgovori 4 1

Sudija

Čitanjem tvog texta kao da sam tamo. Bravo I samo tako!

Odgovori 49 4

lakipfc

bukvalno citanje bilo kog teksta ne moze da mi bude kao da sam tamo....

1 12

* Sva polja su obavezna

Moja: Rafa je mogao da dobije Tima u Melburnu

Autor

Moja: Rafa je mogao da dobije Tima u Melburnu

Moja: Rafa je mogao da dobije Tima u Melburnu

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, zadovoljan je kako je njegov učenik počeo sezonu.

Nadal: Svaka čast, hvala Nole

Autor

Nadal: Svaka čast, hvala Nole

Nadal: Svaka čast, hvala Nole

Rafael Nadal i Pau Gasol pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći u borbi protiv koronavirusa, a španski teniser se u petak zahvalio i Novaku Đokoviću koji je donirao novac za njegovu akciju.
Loading...