Radonjić za SK: Prirodno je da se jednom vratim u CZV

Aykut Akici/EB via Getty Images

U aprilu 2013. godine došao je na mesto trenera Crvene zvezde, ostao do leta 2017. i zauvek se upisao u istoriji crveno-belih po tri puta osvojivši ABA ligu, domaće prvenstvo i Kup, uz plasman među osam najboljih timova Evrope.

Sada će se Dejan Radonjić prvi put od tada naći sa druge strane – u četvrtak od 19 sati (SK1) u Štark Areni Crvena zvezda ugostiće njegov Bajern iz Minhena.

Prvi intervju posle odlaska iz Zvezde 49-godišnji stručnjak dao je za Sport klub, podsetite ga se OVDE, a dve godine kasnije idealna je prilika za novi susret uživo, ne samo telefonski. Počinjemo od najaktuelnijeg – predstojeće utakmice.

“Teško je sada meriti, bolje je da razgovaramo kako je bilo posle utakmice, ali definitivno će biti emotivno. Posle dve i po godine ponovo dolazim u salu i izlazim pred navijače, ovoga puta sa druge strane. Bitno je zadržati koncentraciju za samu utakmicu“, počinje Radonjić za Sport klub i dodaje:

“Ritam je takav da nema mnogo prostora ni za razmišljanje, a kamoli za razgovor. Imali smo meč u Bambergu, došli kasno, pa trening i put. Sati su se iskoristili za analizu i pripremu“.

Bajern ima skor 6-10, a crveno-beli imaju pobedu više, savladali su Zenit u gostima i nastojaće da pred svojim navijačima uspešno započnu novu kalendarsku godinu.

“Zvezda igra jako dobro u Evroligi, pokazuje visok kvalitet i trenutno su u dobrom ritmu. Dobili su pet od poslednjih sedam utakmica, imaju razloga za optimizam u nastavku sezone i korekcije koje su napravljene u timu odmah su donele rezultat. Pokazana je reakcija pobedom nad Zenitom, kvalitetnim i iskusnim timom. Moraćemo da budemo na jako visokom nivou u svim elementima igre, da uradimo što više stvari i defanzivno i ofanzivno kako bismo imali priliku da igramo dobar meč protiv Zvezde koja ima dodatni impuls na svom parketu jer je podrška sa tribina posebna za crveno-bele“.

Na pitanje može li da se zamisli u budućnosti ponovo u ulozi Zvezdinog trenera, Radonjić odgovara:

“Pa, mislim da je prirodno da se to jednog dana desi. Kada će to da bude, vrlo je teško sada dati konkretan odgovor“.

Sa Radonjićem smo razgovarali i o brojnim drugim temama – o tome kako su skraćene pripreme uticale na sezonu, o istom pristupu i u Bajernu i u Zvezdi, kao i o tome kako su u Minhen dovedeni Derik Vilijams i Greg Monro, zašto smatra da je Igor Kokoškov “izvanredno rešenje“ za Srbiju, o kontaktu sa bivšim igračima Zvezde, izjednačenoj Evroligi…