Nina jedina Srpkinja na AO: Snažnija sam, jedva čekam

Getty Images/Steve Bell

Ivana Jorović je povređena, a Aleksandra Krunić, Olga Danilović i Jovana Jović nisu uspele da prođu kvalifikacije. To znači da će srpski tenis u ženskom singlu na Australijan openu imati samo jednu predstavnicu – Ninu Stojanović.

Izvrsnim igrama u drugoj polovini prošle sezone 23-godišnjakinja se popela na 84. mesto na WTA listi, zato je da dva dana pre početka turnira Stojanovićeva opuštena, kvalifikacije ne mora da igra.

“Osećam olakšanje zbog toga, slobodnija sam i istovremeno sam mnogo uzbuđena zbog prvog meča u glavnom žrebu nekog od Gren slem turnira”, počinje Nina za Sport klub.

Prva rivalka joj je Anastasija Pavljučenkova, 31. igračica sveta koja je u Adelajdu u tesnom meču izgubila od Ešli Barti.

“Moglo je i gore, pogotovo kada se pogledaju ostali nosioci, mogla sam i neku jaču da izvučem. Uopšte ne obraćam pažnju na to, mislim da igram dobro i da definitivno imam šanse ukoliko budem agresivna kao što umem”, kaže Stojanovićeva i dodaje:

“Pavljučenkovu sam gledala samo preko TV-a, znam da i ona želi da igra agresivno, ali razgovarala sam s trenerom i saglasili smo se da nije tip protivnice koja može da me šeta, da me razvuče po terenu i da ne mogu ništa da uradim – imaću šansu ako budem igrala dobro”.

U Šenženu je izgubila od Krejčikove, u Hobartu je u kvalifikacijama dobila Šmijedlovu i izgubila od Heder Votson, da bi kao “laki luzer” izgubila od Kristine Pliškove.

Steve Bell/Getty Images

“Osećam se spremnom, jedino bih volela da sam odigrala više mečeva, ali psihički sam kako treba i daću sve od sebe. Na oba turnira je duvao nezgodan vetar i nisam igrala sve vreme agresivno. Dvaput sam poražena u tri seta, bilo je blizu, očekivala sam da ću da pobedim Pliškovu i sjajno sam krenula, dobila 6:1 prvi set i bila mirna u glavi, ali vetar me je usporio i dozvolila sam da mi to poremeti fokus, da bi zatim ona počela vrhunski da servira, u visokom procentu“.

Nina se za novu sezonu spremala mesec dana u Barseloni sa trenerom Andonijem Vivankom i kondicionim trenerom Valterom Navarom.

“Pripreme su prošle odlično, najviše smo radili na fizičkoj spremi. Osećam se jače sada, prošle sezone mi je to malo bio problem i mislim da sam mnoge mečeve izgubila jer nisam imala dovoljno snage da izdržim sve napore u duelima sa protivnicama koje su duže od mene na tom nivou. Teniski sam malo promenila tehniku servisa, na početku pokreta, i pokušavam da serviram raznovrsnije kako bih mogla da ubacim nešto novo kada se rivalke naviknu. Ima još mnogo stvari koje treba da naučim, a i mečevi će mi pomoći da se opustim i da pokažem ono što znam. Dosta moram na kretanju da radim, očekujem da mi u tom smislu Navaro dosta pomogne, on radi i sa Karenjom Bustom”.

Za kraj, pitali smo Ninu koje je ciljeve postavila 2020. godinu.

“Ne želim previše da se opterećujem rangom, prevashodno želim da ostanem zdrava jer nivo na kojem ću sada igrati će zahtevati mnogo više od mene, treba to da izdržim. Volela bih da uđem u Top 50, ali bila bih zadovoljna i ostankom u 100 najboljih”, zaključila je Stojanovićeva za Sport klub.