Nišioka: Novak me je ubio u DK… Njegova snaga? Sve!

Getty Images/Cameron Spencer

U prvom kolu savladao je Lasla Đerea, u drugom je bio bolji od Dana Evansa, a u trećoj rundi Jošihito Nišioka imaće znatno teži zadatak – sudar sa sedmostrukim osvajačen Australijan opena Novakom Đokovićem.

Do sada su se sastali jednom, u Dejvis kupu krajem prošle godine, a Novak je ubedljivo slavio sa 6:1, 6:2.

Svestan je trenutno 71. teniser sveta da će nešto morati da promeni ukoliko želi da ima šansu za iznenađenje.

Povezano

“Neću baš sve da vam kažem, ali igrali smo jedan protiv drugog u Dejvis kupu i tada me je ubio, tako da ću morati malo da promenim taktiku u odnosu na to. Za mene će to biti drugačije iskustvo, dok on zna kako se igra na velikim turnirima i na velikim stadionima, dok ja nisam tako često na tim terenima. Biće mi teško, ali shvatiću to kao izazov, daću sve od sebe”, kaže Nišioka i dodaje:

“Moram da uđem u meč sa ciljem da pobedim, to treba da mi bude mentalitet. Ako budem mogao, nastojaću da budem agresivan, ali na tri dobijena seta su dugi mečevi, menjaću ako bude potrebe za time i trudiću se da se prilagodim”.

Na pitanje koja je najveća Novakova snaga, Japanac se nasmejao i odgovorio:

“Sve! Sve zna da igra, a izdvojio bih kretanje, neverovatan je njegov rad nogu, stvarno je kao zid – gde god da pošalješ loptu i koliko god jako, on je već tu. Trudim se malo da igram kao on, da vraćam mnogo lopti, ali on zaista ima sjajnu kontrolu lopte sa osnovne linije. Moraću protiv njega da igram duge razmene, neću moći brzo da završavam poene, biće nadmudrivanja”.

Japanac je visok 170 cm, ima 24 godine, a ovo mu je prvi put u karijeri da se plasirao u treću rundu nekog od Gren slem turnira. U karijeri ima jednu osvojenu ATP titulu, u Šenženu 2018. godine na betonu, a do sada je u karijeri dvaput slavio nad igračima iz Top10, oba prošle godine, nad Keijem Nišikorijem i Gaelom Monfisom.

Meč Đoković – Nišioka na programu je treći po redu u noći između četvrtka i petka, oko 4.30 po srednjoevropskom vremenu.