Iz drugog ugla: Supermen, poštenje i bahatost, Kaka

Claudio Villa/Getty Images

Odigrao je Marin Čilić naporan meč sa Benoom Perom, dobio ga u super taj brejku petog seta. Potom je dugo govorio na engleskom na konferenciji za medije, zatim je na maternjem pričao za lokalni SBS, a onda je na red došao Sport klub.

Getty images/Hannah Peters

O meču je već sve bilo rečeno, nismo želeli da mučimo Marina da se ponavlja, a nedavno smo uradili jedan širi intervju.

Zato se rodila ideja da krenemo malo drugačijim putom, nizali smo blic pitanja skačući sa teme na temu, na kraju se zajedno dobro nasmejali nekoliko puta, toliko da je jedno od pitanja moralo da završi van intervjua, nije za javnost.

Povezano

Da možeš da odabereš jednu supermoć, koja bi to bila?

Definitivno bi bilo lepo leteti, u stilu Supermena, od svih tih superheroja nekako mi se uvek on najviše dopadao – dobar je lik i njegove moći su fenomenalne, mogu da se iskoriste u mnogo situacija.

Koji je najčudniji san koji si ikada imao?

Ne znam jer se snova jako retko sećam, skoro nikada, tako da ne mogu sada iz glave da izbacim nijedan.

Šta je najneobičnije što si pomislio u pauzi između gemova?

Evo baš danas (pobeda nad Perom u taj brejku petog seta) sam mislio o tome kako mi je žena trudna, pričao sam s njom da manje prati meč kako joi nervoza ne bi rasla, još je kod nas kod kuće noć… Razmišljao sam i nadao se da ne gleda ovaj triler – nije gledala, ali pratila je rezultat.

Inače tokom karijere mi se nije dešavalo često, u početku karijere sam znao neko vreme da pevam između poena, dođe mi neka pesma i ne mogu da je izbacim iz glave, ali uglavnom sam samo fokusiran na igru.

Getty Images/Mark Kolbe

Jedan moj kolega postavio je Sereni Vilijams pitanje – šta bi u drugom životu više volela da bude, reket ili loptica, kako ti stojiš s time?

Ha-ha-ha, pa reket, bolje reket, ali kod nekoga ko ih ne razbija.

Film i knjiga koje bi preporučio?

Jedna mi se lepa knjiga jako dopala – “Outliers” Malkolma Gledvela, iz nje sam dobio ideju za svoju fondaciju. Film je teško izdvojiti, ali obožavam triogiju Gospodara prstenova i uglavnom volim akcione filmove.

Šta bi prvo uradio na pustom ostrvu?

Dobro se naspavao, ha-ha.

Je l’ da?

Jeste. Ovaj naš svet možda spolja izgleda glamurozno, ali potreban je zaista veliki fokus, ogromna motivacija i želja kad ustaneš ujutru, da znaš da moraš sve da odradiš na vrhunskom nivou, pogotovo kada si na turniru. Onda to stvara i nelagodu, nervozu – nije jednostavno i sigurno će mi po završetku karijere biti užitak buditi se ujutru bez tog razmišljanja i stresa.

Koju osobinu najviše ceniš?

Poštenje.

A koja te najviše nervira?

Bahatost.

Omiljeni fudbaler i košarkaš?

Fudbaler Kaka. Jedan mi je od dražih likova, osoben je, sviđa mi se zbog karaktera i zbog toga koliko je bio odličan igrač.

Volim da pratim sve naše košarkaše – Babo Bogdanović definitivno omiljeni, i Kevin Durent.