Mark Kolbe, Getty Images Spor

Saša Ozmo

24.01.2020 | 18.45

Rafin poljubac izvinjenja, Kirjos ne misli da prekine

Autor

Novak i saksofon, kako se Nadal iskupio devojčici, testovi za vizu, druženje sa životinjama, Kirjos, srpske radnje, u novom izdanju crtica.

Rafael Nadal

Quinn Rooney/Getty Images

- U vozu do mene sedi krupan tip u beloj košulji, sveže obrijan i sa fasciklom u ruci. Nemački pasoš u njoj, a na njoj testovi za dobijanje vize, uči o izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Australije, na čas sam se vratio u slušaonicu na neki od predmeta na svom fakultetu. Nervozan je kao pas, i na mene je preneo tu energiju, tačno znam pred ispit koji je osećaj. Prekrstio se kada je ponovio sve lekcije. “Srećno“, rekoh. Nasmejao se unezvereno: “Hvala!“

- Novak Đoković i saksofon – ljubav još traje, ali nije redovna. “Nažalost, ostavio sam ga kod kuće, u Evropi je. Trebalo bi da mu se malo više posvetim. Moj profesor Nikola Demonja, koji svira sa Čolom, uvek me podseća gde sam i šta sam, ali kada se ukaže pravi trenutak, posvetiću se tome jer mi je dečački san da sviram neki instrument“.

- Rafael Nadal je u trećem setu meč sa Delbonisom jednim riternom pogodio skupljačicu lopti u glavu. Ona mu je podigla palac naznačivši da je sve u redu, ali je Rafa ipak otišao do nje, poljubio je u obraz i pomilovao je po glavi. “Za nju to sigurno nije bio dobar trenutak. Iskreno sam bio zabrinut za nju.

You Tube

- A Nik Kirjos izgleda želi da naljuti Nadala pred njihov potencijalni okršaj u osmini finala. Posle opomene zbog prekoračenja vremena, u sledećem poenu je imitirao Rafine rituale pred servis. “Zaista me nije briga. Ovde sam da igram tenis. Iskreno, uopšte me nije briga. Ako je bilo smešno, super. To je to“, ne zanima već duže vreme Nadala da komentariše Kirjosa.


- U Sidneju sam odseo jako blizu “srpskog“ dela grada – Liverpula. I zaista neverovatno, jedno jutro sam sa Matijom otišao po burek i kao da sam ušao u prodavnicu kod kuće – da ne nabrajam sad proizvode, ta reklama mora da se plati, ali kao da me neko teleportovao u Srbiju. “Uglavnom naši ovde i kupuju“, rekla mi je prodavačica. To je super strana, ničega ne ostaneš željan, mada je pitanje i koliko je to dobro... Ono što sigurno nije dobro jeste što neki u ušuškanosti zajednice ceo život provedu u Australiji ne naučivši engleski jezik.

- Na nemačkom je prvo pitanje Aleksanderu Zverevu bilo u vezi s time što nije odservirao nijednu duplu grešku, posle 63 meča. Nasmejao se Saša, muči se sa servisom već godinu dana, a onda je priznao: “Postao sam toga svestan početkom trećeg seta, pa sam pazio da ne napravim nijednu“.


- Vrapci su redovni posetioci Australijan opena. Gledaji koji god hoće meč sa odličnih pozicija, i to besplatno, a niko ih ne utišava, čak ni kada cvrkuću u toku poena. To im nije bilo dovoljno, pa su na meču Lajovića i Švarcmana uzrokovale prekid od dva-tri minuta – tri ptičice uletale su na teren i izazivale smeh u publici.

- A jednom tokom turnira iz obližnjeg rezervata dovedu nam na druženje životinje tipične za Australiju. Nastavio sam tradiciju i fotkao se sa koalom, ali zmija je već završavala svoj šou kada sam došao i fotografisao sam je samo na podu – crnoglavi piton, srećom ne hrani se sisarima, ali zato klopa neke druge zmije otrovnice. Ne ispušta otrov, nego davi. Tu je i beba kengura, bio je i krokodil, a zbog obaveza sam propustio svog najdražeg drugara – vombata.

Sva ovogodišnja izdanja crtica iz Melburna pročitajte na OVOM LINKU.

Komentari (3)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

10

Verujem da ce devojcica pamtiti poljubac dok je ziva, bravo Rafa lep gest. Kad bi Kirjos umesto sto daje 200 dolara za svaki as, dao 200 dolara svaki put kad spomene Nadala i Djokovica, covek bi spasio Australiju. Rafa veoma pametno kulira Australijskog klovna, tako i treba.

Odgovori 34 4

Srđa Zlopogleđa

Bomba zanimljiva životinja , ima li i ta fotka?

Odgovori 9 5

Srđa Zlopogleđa

Vombat... proklet bio autokorekt!

6 3

* Sva polja su obavezna

Šta Nadal planira kada se nastavi sezona?

Šta Nadal planira kada se nastavi sezona?

Šta Nadal planira kada se nastavi sezona?

Drugi teniser sveta Rafael Nadal otkrio je kako će njegov kalendar izgledati ako i kada se sezona nastavi.

"RF, Rafa, Novak? Ne dele se Oskari pre kraja filmova"

Autor

"RF, Rafa, Novak? Ne dele se Oskari pre kraja filmova"

"RF, Rafa, Novak? Ne dele se Oskari pre kraja filmova"

Nekadašnji prvi teniser sveta Endi Rodik kaže da ne treba voditi rasprave o najvećem teniseru svih vremena pre nego što se završe karijere Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.
Loading...