Timov prijatelj Srbin: Domi je mnogo dobar, pomaže mi

ATP 6. jul 202014:00
Privatna arhiva

Roditelji su mu iz okoline Velikog Gradišta, a on je rođen i odrastao u Austriji. Sanja o tome da bude uspešan profesionalni teniser, a na tom putu ima vrednog saveznika – Dominika Tima, jednog od svojih najboljih prijatelja.

U pitanju je 17-godišnji Marko Andrejić, momak koji je trenutno 144. junior sveta i koji je nedavno bio učesnik turnira koji je okupio 16 najboljih austrijskih igrača.

Kako kaže u intervjuu za Sport klub, niko ga nikada nije zvao iz Teniskog saveza Srbije i sigurno je da će igrati za Austriju.

“Za sada sve dobro ide, prvi cilj mi je da uđem u Top 100 i ne postavljam druge dok taj ne ostvarim. Ova godina je potpuno poremećena, nemoguće je da nešto predvidimo, ali sledeće sezone želim da igram juniorske Gren slem turnire i da na fjučersima probam da uzmem neke bodove“, počinje Andrejić priču za Sport klub.

S obzirom na to da je retko ko do sada imao priliku da ga gleda, zamolili smo Marka da nam se teniski predstavi.

“Agresivan sam igrač koji voli da ide na mrežu, nisam jedan od onih koji samo drže loptu u terenu, već nastojim da budem taj koji će učiniti da se nešto desi na terenu. Želim ja da diktiram igru sa osnovne linije i da onda tražim način da završim poen na mreži“, kaže Andrejić i dodaje:

“Najjače oružje mi je forhend, a teško je reći na čemu moram najviše da radim zato što smatram da moram da radim na svemu, da poboljšam celu igru. Bekhend mi je solidan, ne pravim mnogo neiznuđenih grešaka, a forhendom sam agresivniji i logično je da njime pravim više grešaka – cilj je da to smanjim. Servis mi je u redu, ali kažem, sve pomalo moram da popravim“.

Godinu dana nije bio u Srbiji, uskoro će doći da vidi familiju, a ovog proleća zbog svih okolnosti imao je priliku da više nego uobičajeno trenira sa Dominikom Timom, trećim teniserom sveta.

“To je neverovatno korisno za mene kao tenisera. Kada treniram više sa njime, osećam da mnogo brže napredujem, posle svakog treninga se osećam bolje. Kada igraš sa takvom osobom, odmah si prisutniji mentalno i automatski i ti dižeš nivo igre“.

Tim, osvajač 16 ATP titule i trostruki Gren slem finalista, poznat je po izuzetnoj radnoj etici.

“Pre dve godine je to bilo mnogo izraženije – zaista je mnogo trenirao, pa bi mu se na turnirima ponekad desilo da ne može više. On odigra meč, pa opet trenira… Sada malo to bolje kontroliše i nema više problem da ostane bez snage na turniru. I dalje intenzivno trenira, samo kvalitetnije“.

Osim na terenu, Marko veoma dobro poznaje Dominika i van njega.

“Mnogo je dobra osoba. Izuzetni smo prijatelji, izlazimo zajedno na večere, viđamo se, mnogo drag momak. Ponekad gledamo film, volimo da razgovaramo o automobilima, o temama koje su aktuelne“.

Na pitanje koji je najkorisniji savet koji mu je 26-godišnji Tim ikada dao, Marko odgovara:

“Jednom mi je rekao, mislim da je to bilo pre četiri godine, i to ću uvek pamtiti: ‘Ako radiš nešto, radi to maksimalno i punim intenzitetom, ili uopšte nemoj to da radiš“.

U januaru su u finalu Australijan opena igrali Novak Đoković i Dominik Tim – srpski teniser slavio je u pet setova, a Marko je pratio ceo okršaj.

“Za Dominika sam navijao, naravno. Đokovića ne poznajem – jeste, Srbin je, navijam i za njega, ali Dominik mi je jedan od najboljih drugara“, zaključuje uz osmeh Andrejić za Sport klub.