Filmovi i serije: Šta predlažu najbolji teniseri sveta?

ATP 24. nov 202021:50
REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Većina nas više vremena nego inače provodi kod kuće iz dobro poznazih razloga, a jedan od načina da prekratimo vreme jesu filmovi i TV serije. Malo se zabavimo i usput nešto naučimo.

Pred početak ovogodišnjeg ATP finala u Londonu Sport klub je pitao nekoliko tenisera da nam ponude svoje predloge. Pronaći ćete neke veoma interesantne, ali jednako je zanimljivo videti i kako odgovori reflektuju i ličnost svakog od šestorice kojima smo stigli da postavimo pitanje.

Povezano

Na listi nema Nadala i Zvereva, nismo stigli na red tada, a posle su druge teme bile važnije.

Izvolite.

Danil Medvedev: Zapravo, baš sam pre turnira u Parizu gledao ‘V for Vendetta’ i mnogo mi se dopao taj film. Nisam ga ranije pogledao, iako mislim da sam gledao svaki film na svetu, ha-ha. Kada je reč o serijama, volim mnoge, ali ako želite da se opustite, onda gledajte How I Met Your Mother i Two and a Half Men.

Novak Đoković: Uh… Stvarno skoro uopšte ne gledam TV, sve ono što me interesuje mogu da pronađem na Ju tubu. TV mi služi jedino za sport, ne gledam vesti uopšte. Ne znam šta da predložim u poslednje vreme uglavnom gledam dečje filmove. Ako deca nisu tu, supruga i ja obično gledamo neke dobre dokumentarce. Ali evo, može – uživamo i u Marvel filmovima, dragi su mi superheroji. Rade stvari koje niko od nas ne može, to mi raspaljuje maštu, uživm u tome.

Dijego Švarcman: Od argentinskih gledajte Relatos Salvajes (Divlje priče), imate i Nueve Reinas (Devet kraljica), jako dobar film. Rikardo Darin jedan je od najboljih argentinskih glumaca, generalno mislim da imamo kvalitetne filmove i serije, pogledajte i El Marginal, ima nekoliko sezona. I naravno film Tajna je u njihovim očima (El secreto de sus ojos).

Andrej Rubljov: Da budem, iskren, u poslednjih godinu-dve nisam gledao filmove i serije. Izvinite ljudi, loš sam izbor za ovo pitanje. Pogledajte na internetu, sigurno ćete pronaći bolje savete od mojih, ha-ha. Fokusiran sam na druge stvari, ne gledam TV ni kad sam kod kuće.

Stefanos Cicipas: Baš sada sam preporučio jednom čoveku iz ATP ovde dramu pod nazivom Worlds Apart (Enas allos kosmos originalni naslov na grčkom) od pre nekoliko godina. Izvanredan film sa stranim glumcima i jednim vrlo poznatim – Džej-Kejem Simonsom (znate ga iz Whiplash, Juno). Visoko preporučujem taj film svima, kad nađete vremena.

Dominik Tim: Hteli biste preporuke na nemačkom? Može. Volim sportske dokumentarce, gledao sam I have seen ‘Formula 1: Drive to Survive’ na Netfliksu, preporučujem ga svima, kao i dokumentarac o Bastijanu Švajnštajgeru – sjajan je, veoma emotivan (Schweinsteiger Memories: Von Anfang bis Legend). To sam gledao tokom karantina, ali kada se normalni teniski život vratio, nema više toliko vremena.

Koje filmove i serije vi preporučujete?