SK moments 2017: Dok ljuljaju se obruči

Skener 29. dec 201713:54 > 13:54
Print screen/SK

"Brutalno", "Zverski", "Monstruozno".... Mi novinari ne štedimo prideve kada neko prodrma konstrukciju koša do samog temelja. Još ako pritom nekome i preleti preko glave, volimo da kažemo kako ga je "stavio na poster".

Koja su to zakucavanja obeležila prenose na Sport Klubu u protekloj godini? Mi smo za vas izdvojili samo ona koja vas bukvalno ostavljaju bez daha!

Nens stavio Durenta na poster za uspomenu Kobiju!

Utakmica L.A. Lejkers – Golden Stejt protekla je u znaku Kobija Brajanta i povlačenja njegovih dresova, a Leri Nens, i ranije poznat po ovakvim potezima, bar na trenutak je „ukrao“ šou.

Džef Bruks izazvao „zemljotres“ u Malagi. 

Igrač Unikahe Džef Bruks izveo je fantastično zakucavanje iz kontra napada na utakmici sa Armanijem.

U bre, Ubre!

Duel Vašington Vizardsa i Sakramento Kingsa jedan je od brojnih NBA prenosa koje ste mogli ste da gledate na Sport Klubu.

Vizardsi su stigli do rutinske pobede, a najlepšu akciju meča izveo je Keli Ubre Junior, kada je nakon prodora atraktivno zakucao.

Tompson oduvao Dejvisa u Istanbulu

Igrač Fenera je na poster stavio protivnika iz litvanske ekipe.

Evo i Laprovitole na posteru

Ni 34 poena Alekseja Šveda nisu bila dovoljna da Himki savlada Zenit u duelu VTB lige, a slaba uteha im je i što je njihov igrač Malkolm Tomas izveo najlepši poen na meču.

Alley oop za okruglu stotku

CSKA je u duelu VTB lige savaldao Kalev, najlepšu akciju na meču izveli su igrači moskovskog tima Serhio Rodrigez i Kajl Hajns, bio je to atraktivan „alley oop“, kojim je CSKA stigao do 100. poena na meču.

Veseli u svom stilu

Jan Veseli je fantastično odigrao protiv CSKA u Evroligi, postigao je 31 poen, a izveo je i jedno od najboljih zakucavanja u Evroligi ove sezone. Sredinom druge četvrtine, brutalno je posterizovao Otela Hantera.

NBA na srpski način

Koliko Stefan Jović pokreće igru reprezentacije Srbije videlo se i kada je Vladimiru Lučiću asistirao za efektno zakucavanje na meču sa Rusijom u četvrtfinalu Evrobasketa. Prava NBA akcija!

Jedan je Blejk Grifin

Igrač L.A. Klipersa nas je već navikao na efektna zakucavanja, a u ovom slučaju njegova žrtva je Majls Plamli.

Orlando Magija

Sjajna akcija igrača Orlando Medžika na utakmici sa Indijanom i alley oop u kontri.

Rodrigez i Hanter

Brzo, lepo, atraktivno. Tako bi se mogla opisati ova akcija igrača CSKA.

Jović i Lučić, stvar navike

Stefane, Vladimire, možete li da ponovite kombinaciju iz reprezentacije?

Dejan Todorović, zver iz Baskije

Srpski igrač i član Bilbaa prosto je eksplodirao ove sezone u Evrokupu, međutim po zakucavanjima je odavno poznat, i u Endesa ligi i u međunarnodnim takmičenjima.

Kalates i Gist, alley oop uz pomoć table

Kod ovakvih akcija važno je biti snalažljiv u sekundi, što je pokazao i Džejms Gist, zakucavši nakon odbijene lopte.       

Tabla je platila cenu

I pre nego što je započeo duel Istanbula i Efesa u turskoj ligi, desila se velika nezgoda, pošto je igrač domaće ekipe na zagrevanju očigledno zakucao malo jače nego što „treba“, pa se tabla prosto razbila.

Samo veselo

I za kraj, neponovljivi Jan Veseli, i njegovo zakucavanje iza leđa protiv Žalgirisa.