SK moments 2017: Drame, trileri, komedije, promašaji…

Skener 29. dec 201716:54 > 17:12
Print screen/SK

Ko zbog fudbala u ovoj godini nije dobio bar jednu "sedu" u kosi, taj kao da ga nije ni gledao! Sreća pa na kraju godine možemo na miru da gledamo kompilaciju najluđih momenata i još jednom sa nasmejemo nemogućim promašajima, nestvarnim završnicama i igrama živaca.

Krećemo od Turske, gde iz vikenda u vikend viđamo epske prizore. Igračima Kajzerija je gol u 95. minutu za bod na gostovanju Fenerbahčeu bio ravan osvajanju Lige Šampiona.

Šest minuta derbija Arsenal – Liverpul pružili su nam sve ono što smo od fudbala ikada tražili  – dramu, golove, preokrete, emotivne obrte…

U rubrici „promašaji sezone“ našlo se mesta i za najboljeg fudbalera sveta. Ni sam Ronaldo nije mogao da veruje šta je promašio protiv Hetafea.

Igrači Fenerbahčea imali su više sreće protiv Sivaspora, dva puta zaredom su pogađali prečku, ali iz trećeg pokušaja mrežu je pogodio Soldado. 

Međutim, za ovaj promašaj Bernarda Mensaha iz Kasimpaše nije bilo utehe…

Nekada bušna mreža ume da zavara, kao što je bilo u slučaju Romelua Lukakua, i njegovog gola protiv Meksika.

A kada u desetom minutu nadoknade promašite penal za izjednačenje, i to protiv bivšeg kluba, neprospavana noć je jedino čemu se možete nadati.

Pitate se, postoji li gori osećaj od onog koji je imao Kleverli? Pitajte Kristijana Bentekea, koji svom saigraču „preotme“ penal da bi postigao prvi gol u sezoni, a onda…

Ovo bi lako mogao biti najluđi finiš jednog meča koji smo ikada gledali u Primeri. Fudbaleri Đirone su već krenuli da proslavljaju pobedu pred zabezeknutim navijačima Betisa, ali čuda se događaju…

Igrači PSV Ajndhovena ne mogu da se požale, sreća ih prati gotovo na svakom koraku. Nekada je tu sunce da zasmeta protivničkom golmanu…

… nekada igrači protivničke ekipe sami pošalju loptu u mrežu, i to u poslednjem minutu nadoknade…

… a nekada im jednostavno nameste gol, kao na tacni.

A ako ste se zapitali ko je najveći šaljivdžija u minenskom Bajernu, odgovor je Frank Riberi

Golman Valensije Neto mogao je da se proslavi na utakmici sa Viljarealom i u petom minutu nadoknade donese bod svom timu, ali nije baš reagovao u stilu svojih zemljaka, proslavljenih napadača.

Igrači Galatasaraja baš umeju da zadaju glavobolje svom terenu Igoru Tudoru. Ispravka, svom bivšem treneru.

Ali zato istanbulski klub može da se pohvali izuzetno lepim, doduše i opasnim navijačicama. Ova mlada dama je pravi primer koliko su Turci strastveni kada je fudbal u pitanju.

A ako bismo morali da proglasimo tragičara godine, mladi fudbaler Vitesea Fankati Dabo bi sa ovim autogolom bio jedan od glavnih kandidata za neslavnu nagradu.

Doduše i defanzivac Severne Irske Kris Brant nije se proslavio ovom intervencijom na utakmici sa Norveškom. Od svih mogućih opcija… izabrao je da zakuca loptu u svoju mrežu.

Jedina zagarantovana stvar u turskom fudbalu, osim preokreta „iz dvojke u kec“, su tuče i crveni kartoni…

Ovaj naš tekst ušao je već u šesti minut nadoknade, za neke igrače ovo je omiljeni period…