Utakmica sezone na Sport Klubu? Ovo su naši predlozi…

Skener 25. avg 202019:21 > 19:22
Phil Noble/Pool via Getty Images

Finalom Lige Šampiona završena je nikad čudnija sezona u evropskom fudbalu. Ono što ćemo želeti da zaboravimo je mučan višemesečni prekid, prazne tribine, vanredna pravila, stroge mere na stadionima, a ono čega ćemo se sećati su dobre utakmice kojih je, srećom, bilo na pretek.

Ovo je izbor od deset najboljih koje ste mogli da gledate u prenosima na Sport Klubu, iz različitih liga širom Evrope.  

Solihal – Roteram 3:4  

Niželigaški fudbal u Engleskoj – mesto gde je i dalje prisutna sva izvorna draž ove igre. Kao onda kad igrač postigne gol i ode da ga slavi sa navijačima, pa jednom od njih od radosti puknu farmerke (pogledajte u videu!)  

Sve to, i još mnogo više viđeno je u duelu FA Kupa između Solihala i Roterama.  

Kada je domaćin u 62. minutu poveo sa 3:0, Roteram je bio skoro pa otpisan. Ali u poslednjih 15-ak minuta meča usledio je fantastičan preokret…  

Liverpul – Čelsi 5:3  

Jedan od najboljih mečeva u „postkorona eri“. Keita i Aleksander-Arnold majstorijama su najavili festival golova na, nažalost, praznom Enfildu.  

Čelsi je uspeo da se vrati nakon 4:1, ali je sve bilo rešeno kada su Redsi dali peti gol.  

Eh, kada bi svaki derbi bio ovakav…  

Benfika – Santa Klara 3:4  

Da ni Benfika nije nedodirvljiva u portugalskoj ligi, pokazala je Santa Klara i to u sred Lisabona.  

Pred sam finiš, Orlovi su vodili sa 3:2, ali potpuni šok usledio je u petom minutu nadoknade.  

Šturm – Rapid 2:3  

Možda i najbolja utakmica sezone u austrijskoj Bundesligi.  

Šturm je na poluvremenu imao dva gola prednosti, ali gostima iz Beča nadu vraća Kelvin Arase na asistenciju Filipa Stojkovića.  

Rapid, koji je još uvek jurio plasman u Ligu Šampiona, uspeva da izjednači sedam minuta pre kraja, a u bukvalno poslednjim trenucima meča Erdžan Kara obilazi golmana i stavlja tačku na neverovatan meč.  

Galatasaraj – Gazijantep 3:3  

Svega smo se nagledali u turskoj ligi ove sezone, nekada Turci umeju da prirede “uspavanku” u 80 minuta, pa u poslednjih deset pravi triler.  

Sudije su često u centru pažnje, kao na meču Galatasaraj – Gazijantep. Prvo su poništile prelep gol gostiju makazicama i to u četvrtom minutu nadoknade.  

Zatim je dosuđen indirekt za Gazijantep, a posle indirekta i penal. Gostujući tim na kraju uspeva da dođe do boda u nadoknadi koja je trajala kao čitava večnost!  

Barselona – Majorka 5:2  

Magično veče Barse, veče kada su Mesi i Suarez zabavljali publiku na Kamp Nou.  

Prelepi golovi ređali su se kao na traci, Mesi je sa lakoćom tresao mrežu, a vrhunac je bila tiki-taka akcija nakon koje je Suarez petom poslao loptu u gol.  

Definitivno najbolje izdanje Katalonaca ove sezone, inispirisano Mesijevim osvajanjem Zlatne lopte nekoliko dana ranije.  

Vest Hem – Čelsi 3:2    

Još jedan duel Premijer Lige koji nam je u svežem sećanju.  

Nakon briljantnog gola Vilijana iz slobodnog udarca, Čekićari su u nadoknadi srušili Čelsi u gradskom derbiju.  

Uradio je to Jarmolenko nakon prelepe akcije iz kontra-napada.  

Soči – Rubin 3:2  

Od povratka ruskog fudbala na Sport Klub uživali smo u sjajnim mečevima, tamošnja Premijer Liga iz kola u kolo pokazuje da je jedna od najuzbudljivijih liga u Evropi.  

Posebna je i po tome što ima navijača na svakoj utakmici, a gde su navijači tu je i fudbal za klasu bolji i lepši.  

Kao u duelu Sočija i Rubina – pet golova, veliki preokret domaćih u samom finišu u kome se proslavio Kristijan Noboa, ali junak je bio srpski štoper Ivan Miladinović koji je postigao gol za pobedu.  

Šefild Junajted – Mančester Junajted 3:3

Vraćamo se u novembar, u to bezbrižno vreme kada je publika na prepunim stadionima širom Engleske mogla da uživa u sjajnom fudbalu i kada nismo ni sanjali da to može bilo šta prekinuti.

Utakmica u Šefildu imala je dramatičan obrt, nakon 2:0 za domaće posle 50 minuta, Crveni đavoli za sedam minuta postižu tri gola.  

Podsetio je tada MUFC na zlatno doba sa Fergijem i njihove čuvene preokrete, ali ovoga puta ostali su bez pobede jer je Mekburni u poslednjem minutu postigao gol za konačnih 3:3.

Mančester Junajted – Bornmut 5:2

Kada biste nas pitali da odaberemo najlepši gol sa ove utakmice, stavili biste nas na ozbiljne muke!

Prvo je Stanislas magičnim driblingom prevario Megvajera, a potom su Marsijal, Grinvud, Fernandes pogađali na atraktivan način za Junajted.

Fudbal kakav definitivno želimo da gledamo, a kada se vrate navijači, ponovo će to biti ona dobra stara Premijer Liga na Sport Klubu!

Naravno, u komentarima nam možete napisati i vaše predloge, ukoliko mislite da je bilo još nezaboravnih mečeva koje vredi pomenuti.