NFL fantasy SK liga: Okršaj od 298 poena

Skener 28. sep 201719:15 > 19:19
Christian Petersen/Getty Images

Protekli NFL vikend bio je veoma uzbudljiv, kako na samom terenu, tako i među fantasy igračima. Zahuktava se i u Sport klub NFL fantasy ligi, a NFL veteran Dejan Golalić imao je zanimljivo izlaganje.

Pre svega treba se osvrnuti na to koji igrači su doneli kapitalne bodove. U prvom redu od kvoterbekova briljirali su Tom Brejdi i Rasel Vilson, sa skoro po 70 fantasy bodova (uzima se kao referentna mera bodovanje u NFL SK Fantasy ligi), zatim fenomenalni Tod Gurli sa 32.90 poena, Brendin Kuks sa 28.10, Karim Hat sa 26.30, Kris Tompson sa 24.80, Karlos Hajd sa 21.40… Dakle, vidljiv je sjajan učinak raning bekova, a treba takođe naglasiti učinke rukija Krisa Karsona i Džoa Miksona, koji su pokazali tendenciju rasta i imali dvocifrene učinke.

Antonio Braun se vratio na nivo iz prvog vikenda, ali je ovog puta uhvatio prvi tačdaun, baš kao i Odel Bekam Junior, koji je zabeležio skoro 20 poena i sigurno obradovao fantaziste koji ga imaju. Na drugoj strani evidentno je da je Levion Bel daleko od očekivane forme, dok je Ezekijel Eliot pokazao da je protiv Denvera imao samo loš dan.

Brejdi VS Rodžers za sladokusce

Treće kolo u SK NFL Fantasy ligi donelo je uzbudljiva događanja. New Belgrade Vikings Vladimira Novakovića nimalo se ne šale. Došli su do treće pobede, a Novakovićev tim zabeležio je neverovatnih 176.40 poena protiv Zaječar Poisons Branislava Jocića, koji su stali na 103.90. Kod Vikinga glavninu posla odradili su Rasel Vilson sa 69.90 i Tod Gurli sa 32.90 poena.

Printcsrean

Da se nalaze u dobroj formi pokazali su VTO Vuka Uljarevića, koji su zabeležili drugi uzastopni trijumf, ovog puta protiv divizijskog konkurenta Child Please Mihaila Stefanovića 138.90:72.90. Child Please je figurirao za jednog od favorita ali su još uvek bez pobede. A bez pobede su i Džabalebaroši Nenada Milunovića, iako su bili blizu toga da iznenade favorizovani DC Karaburma City Predraga Juriševića. Na kraju je bilo 96.10:82.40, a Jurišević najviše zahvalnosti duguje Daku Preskotu i fenomenalnoj partiji u drugom poluvremenu.

Printcsrean
Printcsrean

Ipak, verovatno i očekivano, najviše vatre je bilo u okršaju između VILK Dorćola, kojeg vodi moja malenkost i Speed Raiders Srđana Ercega. To je ujedno bio okršaj, verovatno najbolja dva kvoterbeka današnjice Erona Rodžersa i Toma Brejdija. Na kraju je bilo neverovatnih 151.70:147.40 za Dorćolce, a ovo je jedan od onih mečeva u kojima ti prosto ne bude žao ni da si izgubio, već ti je važno samo da budeš akter istog. Mada, to i nije potpuno tačno, pošto smo obojica ušli u ovaj meč sa skorom 1-1, a borimo se u istoj diviziji, tako da je pobeda bila mnogo bitna. Raidersi su imali u jednom trenutku oko 60 poena viška, zahvaljujući izvanrednom Brejdiju, Karlosu Hajdu i Dešonu Džeksonu. Ali potpuno je podbacila odbrana Sijetla, koja je otišla u minus, dok su na drugoj strani briljirali Kanzas Siti Čifsi (15 poena), veliku razliku postepeno su rezali kiker Vili Luc sa sjajnih 12 poena, Ted Gin sa 14.10, a posebno su se istakle pridošlice koje sam angažovao između dva vikenda, Sanu sa tačdaunom, Karson sa 11.20 i pre svih Kris Tompson, koji je moj tim primakao na tri poena minusa. U međuvremenu, Eron Rodžers je pokazao zašto je majstor ove igre i gotovo izgubljen meč protiv Sinsinatija pretvorio u pobedu a meni doneo solidnih 48.60 bodova. Sudbina meča bila je u rukama Deza Brajanta, jedinog koji je igrao u poslednjem meču između Arizone i Dalasa. Trebalo je da mi donese tri boda, na kraju je uspeo, uz dosta sreće i onim sumnjivim tačdaunom, da uknjiži 7.20 što je bilo dovoljno za veliki trijumf.

Printcsrean

Jedan od velikih favorita Mean machine Dejana Golalića jedini je, pored New Belgrade Vikings. sa sve tri pobede. Poslednji u nizu koji je pao je Necessary Roughness Igora Gaćeše, aktuelnog šampiona 137.70:71.00 i to je bio zgodan povod da iskusni NFL vuk nešto kaže na temu SK NFL Fantasy lige, ali i atmosferi u SAD posle, slobodno se može reći rata, na relaciji predsednik Donald Tramp i igrači i klubovi sa druge strane.

Fantazi liga je ove godine ozbiljna stvar. Novaković se opasno nameračio da dokaže kako mu fudbal i Premijer liga nije jedino interesovanje pa je skoro oborio rekord po broju postignutih fantazi poena u jednom kolu. Sa nestrpljenjem se očekuje okršaj trenutno neporaženih. Tradicionalno neugodni Jurišević će pokušati da poboljša svoj tim uzimanjem slobodnih agenata tokom sezone, ali je startovao sa odličnih 2-1. Tim iz senke i favorit za titulu je VILK Dorćol koji je u prva tri kola sakupio drugi najveći broj poena i da nije imao teške protivnike u prva tri kola sigurno bi sada bio lider sa 3-0.

Moj tim je pretrpeo katastrofalan udarac povredom pika broj jedan – Dejvida Džonsona već u prvom kolu, ali je taktička varka na draftu i selektiranje otpisanog Ezekijela Eliota (još uvek nije suspendovan iako je trebao biti pred početak sezone na šeat mečeva zbog nasilničkog ponasanja) apsorbovala taj udarac. Kao i Sale Đorđević, taktika našeg otpisanog tima je da pažnju usmeravamo na sledećeg protivnika i ne plašimo se nikog – pa ni večito budnog i analitičnog Novakovića! Met Rajan je prošle godine bio MVP lige, a ove fantazi sezone ce biti MVP Sportklub Fantazi lige!

Predstojeće kolo je i poslednji voz za Džbalebaroše, Zaječarce i Mihaila da uskoče u vagon koji vozi prema plej-ofu. Svaki poraz u četvrtoj rundi će ih skupo koštati – rekao je Golalić.

Printcsrean

Pionir američkog fudbala u Srbiji i regionu govorio je i aktuelnom, nimalo naivnom trenutku NFL i, ne tako tihom ratu između predsednika Donalda Trampa sa jedne i gotovo celokupne NFL organizacije sa druge strane.

Što se tice NFL ovaj protekli vikend i cirkus oko ponašanja igrača i vlasnika tokom intoniranja himne SAD je uzdrmao igru više nego bilo šta pre toga. Ni potresi mozgova, ni teroristički napadi niti bilo šta drugo nije toliko negativno uticalo na stav navijača prema NFL zvezdama kao njihovo nepoštavanje nacionalne himne i zastave. Narod najavljuje bojkot NFL utakmica, ljudi otkazuju NFL Pass pretplatu preko kablovskih operatera, spaljuju se amblemi timova (pa čak i omiljenih Stilersa u zapadnoj Pensilvaniji) itd. Kao da su sami klubovi pucali sebi u nogu nerazboritim i haotičnim odgovorom na opaske aktuelnog predsednika i do tada ponekih igraca.

Očekuje nas i u četvrtom vikendu nastavak bitke 10 ambicioznih timova za šest plej-of mesta, po tri iz svake divizije, a za sada su u najboljoj poziciji New Belgrade Vikings, Mean machine i VTO iz divizije SK West i Necessary Roughness, DC Karaburma City, kao i VILK Dorćol u SK Central.

Printcsrean