Vladimir Živković 03.05.2016 | 09:51

Lester, Bog te video!

Lester je postao šampion Premier lige u kojoj je vodio gotovo čitavu sezonu. Tako je završena verovatno najlepša fudbalska priča ikada i jedna od najlepših u istoriji sporta. Ko je i jednom u životu prošao pored kladionice zna šta znači kada “dođe” kvota od 5000! A ova je dolazila i dolazila ...


Lester je postao šampion Premier lige u kojoj je vodio gotovo čitavu sezonu. Tako je završena verovatno najlepša fudbalska priča ikada i jedna od najlepših u istoriji sporta.

Ko je i jednom u životu prošao pored kladionice zna šta znači kada “dođe” kvota od 5000! A ova je dolazila i dolazila i na kraju je došla,posle devet meseci, na opštu radost navijača širom sveta. Osvajanje titlule u taktičkom smislu je posebno interesantno.Titulu je osvojio tim koji je 19. po posedu lopte I broju dodavanja u ligi I 20. po broju tačnih dodavanja! Pred njihov gol je upućeno ubedljivo najviše centaršuteva od svih rivala u ligi, itd,itd…Ali, Lester je tim u kome se tačno zna ko šta radi, koji igrač igra na kojoj poziciji I kao tim deluju kompaktno, igra im je retko lepršava, ali to je posao većih I skupljih timova. Igraju u formaciji 4-4-2, što danas deluje potpuno “retro”,a Ranijeri je menjao svoj tim samo kada je morao. 

Vodi ih trener kome je malo ko verovao da Lisice može da zadrži u eliti, što nije neobično jer je poslednji posao na klupi reprezentacije Grčke odradio katastrofalno. I upravo ta priča o igračima, koje smo u najboljem slučaju, tretirali kao prosečne, o treneru koji je bio u velikom rezultatskom padu- pokazuje da romantika i dalje postoji u fudbalu, pa čak u onom najsurovijem, najprofesionalnijem...Činjenica je da su Lisice imale I puno sreće, potpuno pogubljenu konkurenciju za vrh tabele, najviše dosuđenih penala, čak I blagu naklonost sudija, ne umanjuje njihov uspeh zaslužen posle (samo)36 kola. Dešavala su se iznenađenja u kup takmičenjima, Grčka je bila prvak Evrope ’04, posle šest odigranih utakmica, tako da je ovaj uspeh Lestera neuporediv I sa jednim drugim. 

Na kraju krajeva, ovo je primer da veliki uspeh možete ostvariti i ako nemate ni veliki ni najveći budžet u ligi I da se dobrim radom, planiranjem,skautingom mogu neutralisati desetine ili stotine miliona koje ima konkurencija. Daleko od toga da je Lester siromašan, ali I činjenica da vlasnik kluba (čije prezime je nemoguće I prepisati jer ima 17 slova, čudno I nelogično raspoređenih), dolazi iz nefudbalskog Tajlanda je primer da je fudbal postao globalna igra u najboljem smislu te reči. Da li postoji bolji primer za ekipe širom sveta od Lestera I koliko će trenera , vlasnika klubova I naravno navijača sledećih godina svoje igrače pokušati da inspiriše Lesterovim uspehom? Zato uspeh Lestera I ima globalni značaj za sport u celini I u to jeste najveća vrednost njihove titule!

I ne zaboravite da pre početka naredne sezone uložite neki evro ili funtu na Barnli,Bornmut ili Svonsi da će osvojiti titulu. I ne nadajte se dobitku, jer ovo se dešava samo jedanput u životnom veku. I zato će se vreme u fudbalu računati- do titule Lestera I ono posle toga…

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Lilu zabranjeni transferi, pred izbacivanjem iz lige!

Lilu zabranjeni transferi, pred izbacivanjem iz lige!

Nacionalni direktorat za kontrolu menadžmenta objavio je da je izrekao zabranu transfera fudbalskom klubu Lil u zimskom prelaznom roku zbog finansijske situacije.

Kopa na SK: Derbi u Firenci, veliki ispit za Gatuza

Kopa na SK: Derbi u Firenci, veliki ispit za Gatuza

U sredu se igraju dva meča osmine finala italijanskog kupa, a oba ćete moći da pratite na kanalima Sport Kluba
Loading...