NFL fantasy SK liga: Svi preko stotke

Skener 20. sep 201713:41 > 13:41
Printcsrean

Druga nedelja NFL-a je donela nekoliko iznenađenja, a najviše su podbacili Dalas Kaubojsi, na čelu sa Eliotom (8 jardi trčanjem i 14 posle hvatanja). Sa druge strane ruki Karim Hant je nastavio tamo gde je i stao u prvoj nedelji.

Maddie Meyer/Getty Images

Ovaj put protiv Filadelfija Iglsa, postigao je 2 tačdauna i time postao prvi ruki koji je u prve dve utakmice poentirao 5 puta. Si Džej Anderson, raning bek Denvera je odlično trčao protiv Dalasa (154 Apy i 2 TD), a Kris Tompson, trkač Vašington Redskinsa je bio dobar protiv odbrane Remsa (106 Apy i 2 TD), dok je Tod Gurli držao svoju ekipu u životu do samog kraja sa učinkom od 136 jardi i 2 tačdauna.

Devonta Frimen je u derbiju drugog kola, reprizi finala NFC-a imao 100 jardi skrimidža i 2 tačdauna. Posle prve nedelje, gde nije bacio nijedan tačdaun, Tom Brejdi se vratio u prepoznatljivom stilu, bacio je 447 jarde i 3 tačdauna na gostovanju u Nju Orleansu i doneo Patriotama prvu pobedu u sezoni u kojoj vodi po broju prebačenih jardi (714 Yds).

Aleks Smit koji je briljirao baš protiv Patriota u prvom kolu, skrenuo je pažnju na sebe kao solidnog startera na poziciji kvoterbeka u fantasiju. Trevor Simijan je prve dve utakmice odigrao na tako visokom nivou da je pozitivno iznenadio i postao sasvim dobra opcija na poziciji kvoterbeka u fantasi ligama, posle katastrofalnih predstava Endija Daltona, Ilaja Meninga i Rasela Vilsona.

Majkl Krebtri iz redova Ouklend Rejdersa je sa 3 tačdauna i uhvaćenih 80 jardi(6/6) bio jako produktivan protiv raštimovanih Nju Jork Džetsa. Emanuel Senders, hvatač Denver Bronkosa je bio raspoložen za igru, kao i njegova čitava ekipa (6/8 za 62 Yds i 2 TD). Rob Gronkovski je posle loše prve utakmice protiv Čifsa pokazao zašto je po mišljenju mnogih najbolji tajt end u ligi. Na meču protiv Sejntsa imao je 116 jardi uz jedan tačdaun. Trevis Kelsi je leteo više od orlova iz Filadelfije na meču gde je upisao 103 jarda i jedan od najlepših tačdauna ove nedelje.

Džejson Viten je nastavio sa dobrim partijama uprkos veteranskom stažu, uspeo je i u drugoj nedelji da postigne tačdaun, iako je njegov napad imao dosta problema protiv neugodnih Bronkosa. Kris Bosvel, kiker Pitsburg Stilersa je imao 16 poena, najviše od svih kikera u drugoj nedelji, a pratili su ga Rajan Sakop i Kodi Parki sa po 15 poena. Odbrana Tampa Bej Bakanirsa (23 Pts) se do samog kraja držala bez primljenog poena, ali je na kraju Dionte Tompson spasio obraz Čikago Bersa i postigao tačdaun. Baltimor Rejvensi (22Pts) su i u drugoj utakmici imali 5 osvojenih lopti (4 Int, 1 Fum), pa posle dva kola imaju isti broj osvojenih lopti i primljenih poena. Detroit Lajnsi (18Pts) su sa 5 sekova, jednim presečenim pasom i defanzivnim tačdaunom pokazali koliko problema ima napad Nju Jork Džajantsa, ali i ko je favorit iz senke za osvajanje severne divizije NFC-a.

U Fantasy NFL SK ligi se već izdvajaju neke ekipe nakon dve odigrane utakmice, a u ovom kolu su sve ekipe prebacile 100 poena. Ipak Necessary Roughnness (Igor Gaćeša), Mean Machine (Dejan Golalić) i New Belgrade Vikings (Vladimir Novaković) imaju po dve pobede i u svaki sledeći meč ulaze kao favoriti, ali ima još dosta da se igra, ekipe se tek uigravaju, glavne uzdanice timova i primarni pikovi sa Fantasy Drafta još ne pokazuju prošlogodišnje partije. Dok se većina bori sa povredama koje se gomilaju svakog vikenda primat imaju igrači pokupljeni sa vejvera, a svake nedelje se pojavi novi igrač koji iskoči u prvi plan. 

Ima u ovom početku sezone svakako i dosta početničke sreće. Pre svega sam oduševljen doprinosom svoje RB ekipe, CJ Anderson je briljirao protiv Dallasa, a Gurley je imao sjajan meč, iako su Ramsi izgubili. Tandem iz Eaglesa Ertz-Jeffery takođe je imao dve dobre nedelje. Posebno bih pohvalio odbranu Panthersa (koju sam uzeo kao backup Vikingsima i to na dva sata pred početak prvog kola), koja je primila po 3 poena u prva dva meča, mada u drugoj rundi nisu skupili previše bodova (bez interceptiona i fumblova). To me dovodi do problema, jer je protiv Caroline ekipu vodio Tyrod Taylor, moj backup QB. Oba QB su mi ispod svih standarda, Russel Wilson kao starter posebno, i to se vidi u patetičnom napadačkom učinku Seahawksa. Brine me malo i klupa, malo je tu poena, pa je moguće da slede promene u nedeljama koje dolaze. Ipak, kad sve ostalo radi, nemam zašto da se žalim. Imam dve pobede iako mi se glavne zvezde tima Antonio Brown i Marshawn Lynch tek zagrevaju za spektakl. Plej of sada deluje veoma dostižno – rekao je Vladimir Novaković menadžer New Belgrade Vikings.

Printcsrean
Printcsrean
Printcsrean
Printcsrean
Printscrean