SK u petak: Derbi zapadnog Londona, Turska, Španija….

Skener 28. sep 201717:51 > 18:02
Ker Robertson/Getty Images

U petak nas očekuju četiri zanimljiva fudbalska meča u direktnim prenosima na kanalima Sport Kluba, a nema sumnje da najviše pažnje privlači gradski derbi Kvins Park Rendžersa i Fulama.

Fudbalski petak na najboljim sportskim kanalima startuje u 19h kada ćemo na SK 3 biti u prilici da ispratimo meč koji otvara 7. kolo turske Super lige između Akhisara i Fenerbahčea. Sastav iz Manise je solidno započeo novu sezonu i zanimljivo je da su sve tri pobede upisali pred domaćom publikom. Sa druge strane Fener polako, ali sigurno podiže formu i treba reći da na ovo gostovanje dolazi pun samopouzdanja posle pobede u gradskom derbiju u kojem je sa 2:1 bio uspešniji od Bešiktaša.

Chris McGrath, Getty Images

Sat vremena kasnije uz prenos na SK 2 očekuje nas utakmica slovenačke druge lige na kojoj se sastaju Nafta i Ilirija. Oba kluba se nalaze u sredini tabele i u promenljivoj formi dočekuju ovaj dvoboj na kojem će pokušati da dođu do celog plena.

U terminu od 20:45h pred nama je okršaj Kvins Park Rendžersa i Fulama uz direktan i ekskluzivan prenos samo na SK 1. S ovom utakmicom počinje 11. kolo duge i naporne sezone u engleskom Čempionšipu, međutim u velikom derbiju zapadnog Londona ni jedni ni drugi nemaju pravo na grešku, ukoliko žele da se dodatno približe mestu koje na kraju vodi u plej-of. Četa koju sa klupe predvodi srpski trener Slaviša Jokanović trenutno drži 11. mesto na tabeli sa 14 bodova, dok su policajci u dosadašnjem toku prvenstvene osvojili bod manje. Bez obzira što ekipa sa Loftus Rodua ne zna za pobedu na poslednja četiri ligaška meča, Fulamu neće biti ni malo lako, jer Rendžersi nisu doživeli ni jedan poraz kod kuće ove sezone.

Harry Murphy/Getty Images

Za kraj dana očekuje nas utakmica 7. kola La Lige na kojoj će koplja ukrstiti Selta i Đirona. Fudbaleri iz Galicije ovaj meč vide kao idealnu šansu za osvajanje nova tri boda, s obzirom da su trijumfom u prethodnoj rundi takmičenja izašli iz rezultatske krize. Sa druge strane Đirona koja je debitant u najelitnijem rangu španskog fudbala nada se makar pozitivnom rezultatu, jer je posle uvodnog remija i premijerne pobede doživela tri poraza na poslednja četiri okršaja. Tradicija je na strani ekipe iz Viga, ipak treba istaći da su Katalonci jedine dve pobede u međusobnim duelima upisali upravo na strani, a poslenji put početkom maja 2011. godine u drugom rangu takmičenja. Meč sa Balaidosa počinje u 21h uz direktan prenos na SK 3.  

Octavio Passos/Getty Images