Kiyoshi Ota/Getty Images

Borilački

24.06.2019 | 14.04 > 14:07

EI: Pantić i Gardaševići blizu, ali medalja ostala san

Crnogorski džudisti bez medalja su završili takmičenje na Evropskim igrama u Minsku. Braća Gardašević, a posebno Danilo Pantić su bili blizu cilja

Danilo Pantić

DŽSCG

  Džudisti iz Crne Gore su osvojili značajne bodove u borbi za plasman na Olimpijske igre, ali ne i medalju o kojoj su sanjali. Najbliži cilju je bio Danilo Pantić koji zaslužuje apsolutno sve čestitke za prikazano na Evropskim igrama. Borio se kao lav, stigao do četvrfinala i repasaža, ali je morao da pruži ruku u ovom trenutku boljim rivalima.

Pantić je u kategoriji do 100 kilograma pobedio Austrijanca Arosa Fara. Zatim je za mesto među osam najboljih bio bolji od Karla Ričarda Freja svetskog šampiona iz 2015. godine. 

Međutim, žreb definitvno nije bio naklonjen Pantiću, pa se za plasman u polufinale borio sa Varlamom Lipertelijanijem iz Gruzije koji je na Olimpijskim igrama u Brazilu osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 90 kilograma.

Stameni Nikšićanin je poražen posle velike borbe, a zatim je u repasažu za bronzanu medalju bolji od Pantića bio Elmar Gasimov iz Azerbejdžana koji je na Olimpijskim igrama u Riju takođe osvojio srebrnu medalju, ali u kategeoriji do 100 kilograma.

Nebojša Gardašević je bio slobodan na startu u kategoriji od 81 kilograma. U drugom kolu je eliminisao Španca Alfonsa Urkiza Solanija, dok je u trećem izgubio od Nemca Aleksandera Vičeržaka.

Danilo Pantić

DŽSCG

Njegov brat Nikola Gardašević u kategoriji do 73 kilograma odmarao je u prvom kolu, u drugom je slavio protiv Rumuna Aleksandru Raice, dok je u trećem poražen u ekstra vremenu od Rusa Denisa Jarceva.
U kategoriji do 81 kilograma, Srđan Mrvaljević je u prvom kolu, u posljednjim sekundama meča, poražen od Austrijanca Šamila Boršašvilija.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

SP: Džudisti iz Crne Gore daleko od medalja

SP: Džudisti iz Crne Gore daleko od medalja

SP: Džudisti iz Crne Gore daleko od medalja

Crnogorski džudisti Danilo Pantić i Jovana Peković nastup na Svetskom prvenstvu u Tokiju završili su u drugom, a Anto Dubreta u prvom kolu. Planetarnu smotru u Japanu, neračunajući Jusufa Nurkovića, borci iz Crne Gore neće pamtiti do dobrome, naprotiv.

IMZE: Džudisti doneli Crnoj Gori pet medalja

IMZE: Džudisti doneli Crnoj Gori pet medalja

IMZE: Džudisti doneli Crnoj Gori pet medalja

Posle ceremonije svečanog otvaranja Igara malih zemalja, koja je organizovana u Budvi, počela su i takmičenja, a Crna Gora je prvog dana u režiji džudista osvojila pet medalja.
Loading...