Borilački

07.07.2019 | 19.43 > 19:55

Svetski kup: Karatisti Crne Gore sjajni u Umagu

Karatisti iz Crne Gore nastavili su sa sjajnim rezultatima. Gotovo da nema ni jednog velikog takmičenja u godini koja je u toku da nisu osvojili makar jednu medalju.

Bojan Bošković, Nenad Dulović i Ilija Radonjić

Privatna arhiva

Bojan Bošković, Nenad Dulović i Ilija Radonjić

Mario Hodžić je pre sedam dana na Evropskim igrama u Minsku stigao do srebrne medalje, a nešto ranije, isto odličje je osvojio i na šampionatu Evrope za seniore. U međuvremenu, krenuo je Svetski kup u Umagu, za mlađe borce, a karatisti iz kluba Omladinac, čiji je član i Hodžić, briljarili su na izuzetno kvalitetnom i zahtevnom takmičenju.

Bojan Bošković najbolji mladi sportista Crne Gore u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta ponovo je pokazao sav raskoš talenta koji poseduje. Bojan je u kategoriji do 68 kilograma stigao do zlatne medalje u izuzetno jakoj konkurenciji boraca do 18 godina.

Na pobedničko postolje popeo se i Emre Saliu koji je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji boraca do 14 godina i kategoriji do 55 kilograma.

U konkurenciji do 21 godine, srebrne medalje su osvojili Ilija Radonjić u kategoriji od 84 kilograma, Nenad Dulović u kategoriji do 60 kilograma.

Da klub Omladinac i karate u Crnoj Gori ima svetlu budućnost potvrdili su i rezultati najmlađih boraca.

Una Raković je osvojila srebro u kategoriji do 40 kilograma za karatistkinje do 12 godina, a u istom uzrastu Jusuf Saliju je osvojio bronzano odličje u kategoriji do 35 kilograma. Bronzane medalje su osvojile Milica Jeknić, Helena Backović i Jovan Fatić u konkurenciji do 14 godina.

Karate će u Tokiju 2020. debitovati na Olimpijskim igrama, a Crna Gora trenutno ima šest boraca koji zadovoljavaju osnovni uslov da nastave da sanjaju o plasmanu na Igre.

U pitanju je mesto među 50 najboljih na WKF ligi, a među 50 najboljih su Marina Raković, Mario Hodžić, Nenad Dulović, Dragana Konjević, Jelena Maksimović iz Karate kluba Omladinac i Nikola Malović iz Karate kluba Onogošt.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

EP: Hodžić stao u finalu – srebro sija kao zlato

EP: Hodžić stao u finalu – srebro sija kao zlato

EP: Hodžić stao u finalu – srebro sija kao zlato

Mario Hodžić, karatista Crne Gore i kluba Omladinac, nije osvojio titulu prvaka Evrope u kategoriji do 67 kilograma pošto je u velikom finalu poražen od Francuza Stivena Dakoste sa 10:1.

EP: Da li će za kata tim, treća biti sreća?

EP: Da li će za kata tim, treća biti sreća?

EP: Da li će za kata tim, treća biti sreća?

Evropsko prvenstvo u karateu počinje 28. marta u španskoj Gvadalahari. Reprezentacija Crne Gore u izuzetno jakom sastavu, sa velikim ambicijama kreće na smotru najboljih karatista Starog kontinenta.
Loading...