Dan Mullan, Getty Images Sport

Borilački

20.08.2019 | 17.23

Agajev u Tivtu: Svi možete da budete šampioni

Tivat je bio domaćin seminara na kojem je glavni predavač, a ujedno i demonstrator bio najbolji karatista planete Rafael Agajev. Momak koji je 11 puta bio šampion Evrope, koji je pet puta bio svetski prvak, koji je osvojio zlatnu medalju na Evropskim igrama….

sport klub

Na prvi pogled Agajev deluje kao izuzetno fin momak iz komšiluka, ali kada se pojavi na tatamiju, rečima je zaista nemoguće opisati umeće i energiju ovog momka.

Tokom treninga pomagali su mu najbolji karatisti Crne Gore Marina Raković, Mario Hodžić, Nenad Dulović, Jelena Maksimović, Dragana Konjević, Milena Jovanović, Bojan Bošković i Ilija Radonjić.

Otvaranje je bilo spektakularno, a dolazak Agajeva je u dvoranu “Župa” u Tivtu doveo delegaciju ambasade Azerbejdžana, ministra za sport u Crnoj Gori, Nikolu Janovića, predsednika Opštine Tivat Sinišu Kusovca i sekretartku za sport Opštine Tivat, Darku Ognjanović.
Usledila su dva dana druženja i zasta žestokog rada na treninzima. Karatisti iz celog regiona imali su priliku da mnogo toga nauče od najboljeg karatiste planete.

"Izvinjavam se ako sam bilo koga uvredio tokom boravka u Crnoj Gori i tokom treninga koje smo imali. Želeo sam da vam pokažem ono što ja znam. Kako se postaje šampion? Svi možete da budete šampioni. Prvo je važno da budete dobri ljudi. Zatim da budete spremni na veliki rad i odricanja, a treće, što je i najvažnije, morate da verujete u sebe i svoje kvalitete. U tom slučaju, već ste postali veliki šampioni", rekao je Agajev prilikom obraćanja učesnicima seminara i dodao:

"Pravi šampioni, a vi ste me ubedili da to jeste, ne beže od obaveza, nisu zvezde i nemaju izraženu sujetu i ego, naprotiv. Nastoja da pomognu u svakom trenutku. Zato sam siguran da ćemo sada svi zajedno skloniti strunjače i vratiti dvoranu onakvu kakvu smo je i zatekli".

sport klub

Tako je i bilo. Agajev je za dva dana imao priliku da se upozna sa lepotama Crne Gore. Za to su se pobrinuli Nikola Glušac, Nikola Rovčanin i Aleksandar Ćalić, treneri u Karate klubu 'Mawasi 2015', koji su omogućili krstaranje Agajevu kroz Boku, nastojali sve vreme da se oseća kao kod kuće.

Da su uspeli u tome, najbolje ilustruje podatak da je Agajev naglasio da će sigurno ponovo doći u Crnu Goru, a uputio je zvaničan poziv najboljim borcima iz Crne Gore da dođu kod njega na trening kamp u Azerbejdžan.

"Trebaće naravno malo vremena da se slegnu svi utisci, ali iskreno, izuzetno sam ponosan na činjenicu da smo uspeli da uradimo nešto u šta je malo ko verovao. Doveli smo najboljeg karatistu plenete u Crnu Goru, seminar je organizovan besprekorno, bilo je vremena i za druženje, za promociju Crne Gore u turističkom i svakom drugom smislu. Izuzetno smo zahvalni Opštini Tivat koja nam je pružila ogromnu podršku, kao i najboljim borcima Crne Gore i regiona koji su došli u Tivat da nešto nauče od Agajeva, ali i da pokažu Agajevu od kakvog su materijala satkani. Tačno je da su borci iz Crne Gore dobili poziv da zajedno treniraju sa Agajevim u Azerbejdžanu, a to je dokaz da vrede mnogo, baš mnogo", rekao je Nikola Glušac za Sport Klub i nastavio:

"U sportu i životu ne postoji stara slava. Ponosni smo na seminar, izuzetno zadovoljni dolaskom Agajeva, isto kao što je i Agajev oduševljen Crnom Gorom. Ali, dalje idemo i mi i Agajev. Što se kluba 'Mawasi' tiče, primarni cilj u narednom periodu, ili ti bliskoj budućnosti, s obzirom da mi trenutno radimo sa izuzetno mladim borcima i katašima, je da napravimo momke i devojke koji će imati šta da kažu i pokažu na evropskim i svetskim takmičenjima".

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

San postao java, Mavaši doveo Agajeva

San postao java, Mavaši doveo Agajeva

San postao java, Mavaši doveo Agajeva

Karatisti su sjajnim rezultatima postali prepoznatljiv brend u Crnoj Gori. U godini koja je u toku gotovo da nema velikog takmičenja sa kojeg nije doneta makar jedna medalja.
Loading...