Michael Steele Getty Images Sport

Borilački

11.10.2019 | 14.51 > 14:52

Borci i kataši spremni za Čile, medalje su cilj

Crnogorski karate na Svetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu predstavljaće 19 takmičara, šest u katama i 13 u borbama, saopšteno je iz Karate saveza.

KK Omladinac

KK Omladinac

  Šampionat je na programu od 23. do 27. oktobra u Santijagu, a cilj boraca i kataša iz Crne Gore je kao i na svim pethodnim takmičenjima, pobedničko postolje i medalje. Odmah treba naglasiti da su karatisti prilično razmazili ljubitelje sporta u Crnoj Gori, jer su ih navikli da se sa gotovo svakog velikog takmičenja u proteklih godinu dana vraćaju sa odličjima.

U katama pojedinačno nastupiće mlađi seniori Vladimir Mijač (Bar) i Jovana Marić (Budućnost), junior Kenan Nikočević (Bar) i kadet Vasilije Perović (Omladinac). Nikočević će sa klupskim drugovima Arijanom Kočanom i Nikolom Milićem činiti juniorski kata tim.

U borbama nastupiće kadeti Emre Saljiu (Omladinac, do 52 kilograma), Nemanja Mikulić (Bijela, do 57), Andrija Danilović (Omladinac, do 63), Vladimir Vukčević (Omladinac, do 70) i Leona Markić (Čempion, preko 54).

U konkurenciji juniora takmičiće se Bojan Bošković (Omladinac, do 68), Nemanja Jovović (Bar, preko 76), Milica Jeknić (Omladinac, do 53) i Milena Jovanović (Omladinac, preko 59).

Od mlađih seniora boje Crne Gore braniće Nenad Dulović (Omladinac, do 60), Stefan Gojčević (Bar, do 75), Ilija Radonjić (Omladinac, do 84) i Vasilisa Bujić (Bar, preko 68).

Crna Gora ima izuzetno svetlu budućnost kada je karate u pitanju. Što se sadašnjosti tiče, podatak da Crna Gora ima sedam takmičara među 50 najboljih na WKF listi što je osnovni uslov da bi se nastavile borbe za mesto na Olimpijskim igrama, najbolje ilistruje aktuelnu situaciju. Japan i Tokio, sanjaju Marina Raković, Mario Hodžić, Nenad Dulović, Dragana Konjević, Jelena Maksimović, Nikola Malović i Biserka Radulović.

Reprezentaciju Crne Gore u Čileu predvodiće selektori Žarko Raković u borbama i Slavka Maksimović u katama.

Komentari (2)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Zivan

Kartaši? E šta je sve sport danas. Igraju karte i to mi svetsko prvenstvo

Odgovori 1 8

Milan

pise kataši, za neznalice to je karate

5 1

* Sva polja su obavezna

EP: Da li će za kata tim, treća biti sreća?

EP: Da li će za kata tim, treća biti sreća?

EP: Da li će za kata tim, treća biti sreća?

Evropsko prvenstvo u karateu počinje 28. marta u španskoj Gvadalahari. Reprezentacija Crne Gore u izuzetno jakom sastavu, sa velikim ambicijama kreće na smotru najboljih karatista Starog kontinenta.

EP: Mijač i Jeknićeva stali na korak od medalje

EP: Mijač i Jeknićeva stali na korak od medalje

EP: Mijač i Jeknićeva stali na korak od medalje

Crnogorski karatisti prvi takmičarski dan Evropskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Alborgu završili su bez medalje, a jako blizu cilja su bila Milica Jeknić u borbama i Vladimir Mijač u katama.
Loading...