Getty images/Jan Kruger

Borilački

18.10.2019 | 14.17

Srbija sa 21 kik-bokserom na SP u Sarajevu

Srpska seniorska kik boks reprezentacija u nedelju kreće put Sarajeva, na 22. Svetsko prvenstvo, koje će se održati od 20. do 26. oktobra.

Srpski kik boks tim

Kik boks Savez Srbije

Pripreme za nastup na najvažnijem takmičenju u 2019. godini, održane su u sjajnoj atmosferi i fenomenalnim uslovima, koje je pružao Sportski centar Kovilovo. Zacrtani plan petnaestodnevnih priprema je u potpunosti ispunjen, na veliko zadovoljstvo stručnog štaba i takmičara. Predvođeni selektorom Božidarom Đermanovićem, koji je uveo dosta inovacija u trenažni proces, Orlovi su dostigli zavidan nivo forme. Zdravstveni karton je pozitivan, nema povreda i sve to daje nadu da će takmičari iz Srbije u Sarajevu biti spremni za najviša dostignuća.

Konkurencija će biti paklena. Par dana pred početak Šampionata bilo je prijavljeno više od 800 najboljih seniora sveta. I nisu samo brojke ono što čini Svetskim šampionat verovatno najkvalitetnijim do sada. Imena prijavljenih takmičara su za svako poštovanje. Tu su mnogi svetski poznati borci, koji su se već dokazali u vodećim profesionalnim organizacijama, kao što su Glory, Enfusion, W5, KOK i druge...

Jedno od poznatih imena je i Zeus Frejzer, 218 santimetara visoki borac, inače sin legendarnog boksera Džoa Frejzera, koji će braniti boje američkog tima u disciplini „K1 rules”. Australijski tim je pre deset dana doputovao u Sloveniju, gde će obaviti završne pripreme. Rusi su se, kao i uvek do sada, zatvorili u svoje sportske Hale, dok Brazil dolazi sa potpuno podmlađenim timom, u čijim redovima ima takmičara sa velikim profesionalnim iskustvom.

Atmosfera u srpskom timu je, po rečima kapitena i svetskog profesionalnog prvaka Nikole Stošića, fantastična. Momci i devojke jedva čekaju da uđu u ring u dvorani „Zetra”. Od šireg sastava reprezentacije, koja je bila na pripremama, odabran je tim od 21 takmičara, koji će u Sarajevu jurišati na medalje.

Sa timom putuju i generalni sekretar Petar Petrović, selektor Božidar Đermanović kao i treneri: Dejan Pavić, Miloš Milutinov, Srđan Matić i Aleksandar Topić.
U Sarajevu će biti i predsednik Kik boks saveza Srbije Srđan Bugarčić, koji će zbog obaveza prema Svetskoj federaciji i Organizacionom komitetu, u glavni grad BiH otputovati nešto ranije.

Organizacijski, ovo prvenstvo mora da odgovori visokim zahtevima koji su postavljeni zbog najavljene posete predstavnika Međunarodnog Olimpijskog Komiteta, koji dolaze u superviziju kik boks sporta, koji se od prošle godine pod olimpijskim okriljem.

Spisak reprezentacije Srbije za SP u Sarajevu:

Disciplina lou-kik, muškarci: Nikola Stošić (kategorija do 81 kg), Danijel Memedovski (do 60 kg), Marko Cvetanović, (do 63,5 kg), Aleksandar Konovalov (do 67 kg), Miloš Keljanović (do 75 kg), Ljubo Jalovi (do 86 kg), Bojan Džepina (do 91 kg), Nikola Filipović (preko 91 kg). Žene: Saida Bukvić (do 52 kg), Ajla Lukač (do 56 kg), Valentina Keri (do 60 kg).

Disciplina K1, muškarci: Slobodan Mijajlović (do 71 kg), Nikola Todorović (do 75 kg), Aleksandar Menković (do 81 kg). Žene: Staša Veić (do 52 kg), Milana Bjelogrlić (do 60 kg), Teodora Manić (do 65 kg), Aleksandra Krstić (do 70 kg).

Disciplina „kik-lajt”: Jovan Stevanović (do 69 kg).

Svetsko prvenstvo u kik-boksu (od utorka 22. oktobra do subote 26. oktobra), imaćete priliku da pratite na kanalima Sport Kluba.

You Tube

Komentari (2)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Veternik gazi

Nikola Todorović K1 do 75 - lagano zlato....

Odgovori 0 0

Sah Mat

Konovalov takodje

0 0

* Sva polja su obavezna

Loading...