John McCoy/Getty Images

Borilački

12.12.2019 | 16.39 > 16:41

Prašović za SK: Jedva čekam novu borbu za titulu

Dilan Prašović, mladi bokser iz Crne Gore, Novljanin koji trenutno u profi ringu ima skor 13-0, uradio je u proteklih dvadesetak dana nešto što se u svetu boksa ne radi toliko često.

Dilan Prašović

Privatna arhiva


Gladan uspeha i podviga, pristao je na dva izuzetno zahtevna meča u veoma kratkom vremenskom periodu. U Podgorici, tokom profi revije u kojoj je u centru pažnje bio Dejan Dinamit Zlatičanin, koji se ponovo vratio u ring sa željom da posle osvajanja svetske WBC titule, ponovo dođe u priliku da se bori za svetski tron, Prašović je posle sjajnog meča slavio protiv daleko iskusnijeg i izuzetno opasnog Rada Rašida iz Nemačke.

Samo dvadesetak dana kasnije, Prašović je učestvovao i na profi reviji u Nemačkoj, gde je prekidom u završnici treće runde pobedio Brazilca Džeksona Džuniora. Sada sledi mala pauza, a zatim žestoke pripreme, jer će se Dilan Prašović u martu, na tradicionalnoj profi reviji u Budvi boriti za internacionalnu WBO titulu u kruzer kategoriji, protiv Argentinca Jamila Alberta Parelte.

"Jedva čekam meč za novu titulu u karijeri. Znam kakav je osećaj kada stignete do pojasa, jer sam već osvojio titulu juniorskog prvaka sveta u WBO verziji. U borbi za tron, za boksere do 23 godine, pobedio sam Mate Krištofa iz Mađarske. Od tog trenutka sanjam priliku da se borim za titulu u seniorskoj konkurenciji. Svestan sam da me čekaju žestoke pripreme, mnogo rada truda i odricanja, ali je to jedini način na putu ka pretvaranju snova u javu,“ naglasio je Dilan Prašović za Sport Klub i nastavio:

"Lepo ste naveli. Retko se dešava da se odrade dve zahtevne borbe u veoma kratkom vremenskom periodu, ali sam gladan uspeha pristao na takav ritam i uspeo da stignem do cilja. Objektivno, daleko više sam pokazao protiv Rašida iz Nemačke, nego protiv Brazilca Džeksona, ali najvažnije je da sam ostvario dve pobede, da sa odličnim skorom čekam meč koji je od ogromnog značaja jer će na talonu biti internacionalna WBO titula, na talonu će biti i više od toga, jer je moj san da stignem do titule svetskog šampiona i uradiću sve što je potrebno da taj san pretvorim u javu“.

Jamil Albert Parelta je do sada imao pet mečeva u profi ringu i svih pet je dobio, ali ima više nego respektablinu karijeru. Osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prevenstvu u Almatiju 2013. godine, bronzanu medalju na Panameričkim igrama 2011. godine, ima zlatno i bronzano odličje sa šampionata Južne Amerike.

Parelta ima 28 godina, učestovao je na Olimpijskim igrama u Londonu i Riju. U Londonu je bio peti, a u Riju sedmi.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Pobede Srbina i Crnogoraca na reviji u Nemačkoj

Pobede Srbina i Crnogoraca na reviji u Nemačkoj

Pobede Srbina i Crnogoraca na reviji u Nemačkoj

Profi bokserska revija koja je organizovana u nemačkom Hemelnu bila je izuzetno uspešna za borce iz Crne Gore i Srbije.

Prašović za SK: Idemo dalje, pobediću Džeksona!

Prašović za SK: Idemo dalje, pobediću Džeksona!

Prašović za SK: Idemo dalje, pobediću Džeksona!

Dilan Prašović nije mnogo odmarao posle 12 uzastopne pobede. Sjajni bokser iz Crne Gore već 7. decembra ponovo ulazi u ring, a rival je Brazilac Džekson Junior.

Dilan Prašović - Novljanin koji sanja svetsku titulu

Dilan Prašović - Novljanin koji sanja svetsku titulu

Dilan Prašović - Novljanin koji sanja svetsku titulu

Dejan Dinamit Zlatičanin se uspešno vratio u ring. Bivši šampion sveta u najprestižnijoj WBC verziji, pobedio je prvo sebe, a zatim i opasnog Rusa Viškana Murzabekova.
Loading...