John McCoy/Getty Images

Borilački

22.01.2020 | 14.27 > 15:18

Ružićevića riznica bokserskih talenata u Budvi

Bokserski klub Budva polako ali sigurno postaje jedan od sportskih brendova ne samo Crne Gore. Entuzijazam, ogroman trud, rad i odricanja, trenera Nikole Ružića, momaka i devojaka, donose sjajne rezultate.

Tamara Radunović, Nikola Ružić

BK Budva

Borci iz Budve su već dobro poznati u Crnoj Gori, njihova imena se sa poštovanjem izgovaraju u regionu i Evropi. Nikola Ružić po mišljenju respektablnih bokserskih poslenika, jedan od najperspektivnijih trenera na Starom kontinentu, stvorio je neverovatnu generaciju, pred kojom je svetla budućnost, sjajna prošlost i trofejna sadašnjost.

Devojka čije se ima sa poštovanjem izgovara širom Evrope je Bojana Gojković, dvostruka uzastopna šampionka Starog kontinenta u konkurenciji juniorki, koja će na Evropskom prvenstvu koje ove godine organizuje Crna Gora, Budva, nastojati da stigne do pobedničkog postolja u starijoj uzrasnoj kategoriji. Društvo će joj na putu ka medaljama praviti sestre Nela i Nina Radenović, Miloš Krasnići, Petar Liješević i gotovo sigurno Damjan Krasnići.

Istovremeno, nešto iskusnija Tamara Radunović će u godini koja je u toku nastojati da napravi podvig i izbori plasman na Olimpijske igre u Japanu. Konkurencija je naravno paklena, put do cilja je neverovatno zahtevan i težak, ali svi koji znaju Tamaru, znaju da je borac bez mane i straha i da će pružiti maksimum u svakom smislu kako bi san postao java.

Ako se po jutru dan poznaje, onda boksere iz Crne Gore, borce iz kluba Budva očekuje još jedna u nizu sjajnih sezona. Naime, sve je počelo isto kao i prošle godine. Bojana Gojković je osvojila zlatnu medalju na prestižnom Kupu nacija u Somboru, slavila je u starijoj kategoriji, odnosno u kategoriji mladih, koja je prelazna kategorija između juniorske i seniorske konkurencije.

Slavlje je trajalo kratko, a odmah se sve vratilo u normalu. Odnosno u prvi plan su ponovo došli rad, trud, odricanje i strpljenje kao osnovni postulati na osnovu kojih su klub Budva i borci iz Budve gradili i grade ugled, reputaciju i sjajne rezultate.

“Učešće na jednom od najjačih i najprestižnijih svetskih turnira u ženskom boksu, što Kup nacija u Somboru definitivno jeste, je veoma važno kako bi već na startu mogli da sagledamo na čemu treba da radimo, gde se trenutno nalazimo u odnosu na konkurenciju, a sve u cilju da potpuno spremni dočekamo najvažnija takmičenja u godini koja je počela, a biće ih mnogo. Bojana Gojković je osvojila zlato u veoma jakoj konkurenciji, dok ostale takmičarke nisu došle do medalja, ali su učešće iskoristile maksimalno korisno, odradivši po nekoliko sparing mečeva”, naglasio je Nikola Ružić čovek koji je glavni “krivac” za ekspanziju kluba i stvaranje bokserskog brenda i nastavio:

Tamara Radunović, Nikola Ružić

BK Budva

“Za Bojanu kao i ostale boksere u uzrastu mladih godina koja je nedavno počela će biti izuzetno dinamična, zahtevna i teška iz razloga što ih očekuju dva velika takmičenja. Prvo je prvenstvo Evrope koje počinje krajem aprila i na kojem ćemo prvi put u istoriji Crne Gore imati priliku da budemo domaćini smotre najboljih boraca Starog kontinta. Iluzorno je trošiti reči koliko smo počastvovani zbog toga i sa kakvim motivima i ambicijama čekamo šampionat Evrope. Drugo veliko takmičenje je Svetsko prvenstvo koje je na programu u oktobru. Mnogo je posla pred nama. Cilj je da plejadu vrhunskih talenata uvedemo u top formu za oba takmičenja. Medalju naravno niko ne može da obeća, ali borbu do poslednjih atoma snage može”.

Bojana Gojković, Nela i Nina Radenović, Miloš Krasnići, Petar Liješević i Damjan Krasnići, prospekti za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, nastojaće da ogroman potencijal koji poseduju potvrde na Evropskom odnosno Svetskom prvenstvu. Istovremeno, Tamara Radunović će pokušati da stigne do olimpijske vize, nastojaće da se domogne Japana u paklenoj konkurenciji.

“Tamara ima šanse da stigne do Olimpijskih igara i to dve. Prva je na kvalifikacionom turniru u martu koji se održava u Londonu, a druga je u maju mesecu u Parizu. Sa obizirom na njeno iskustvo, kvalitet i znanje siguran sam da može da se umeša i izbori olimpijsku vizu, ali je isto tako svima koji prate i koji se razumeju u boks, jasno koliko je rada, truda, žrtve i odricanja neophodno da bi se stiglo do cilja. Uz sve navedeno, u paklenoj konkurenciji, pored borbe do poslednjih atoma snage, trebaće i malo sreće kako bi se stiglo do ostvarenja sna. Tamara mora da bude jaka i hrabra, a sreća prati upravo takve”, naglasio je Nikola Ružić i dodao:

“Neizmerno sam srećan što je u Budvi sa obzirom da je u pitanju relativno mali grad interesovanje za boks jako veliko. Pored takmičara o kojima smo pričali i koji već sigurnim koracima grade ime, ugled i reputaciju, intenzivno radimo sa novom generacijom koja ce ubrzo ući u takmičarski proces i nadam se da će uskoro biti novih imena koja zaslužu mesto na medijskoj sceni”.

Nikola Ružić je od Bokserskog kluba Budva, zajedno sa momcima i devojkama koji bili spremni na ogroman rad, trud i odricanja, uspeo da stvori brend. Međutim, svestan da je boks kao sport najsličniji životu, Nikola Ružić, kao i svi spomenuti borci su sveni da se od stare slave na živi i da je svaki novi dan prilika da budete bolji.

Upravo zbog svega navedenog, veliki broj klinaca je odlučio da krene stopama Tamare Radunović, Bojane Gojković, Nele i Nine Radenović, Miloša Krasnićija, Petra Liješevića i Damjana Krasnićija, koji su borci bez mane i strahe sa jedne, a sportisti za primer sa druge strane.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

„Da li mogu do Olimpijskih igara? Daću sve od sebe“

„Da li mogu do Olimpijskih igara? Daću sve od sebe“

„Da li mogu do Olimpijskih igara? Daću sve od sebe“

Crna Gora može da se pohvali da ima izuzetno talentovanu i mladu boksersku generaciju koja iz takmičenja u takmičenje niže uspehe. Lider novog talasa je Bojana Gojković.

Fenomenalna Bojana Gojković, treće zlato u nizu

Fenomenalna Bojana Gojković, treće zlato u nizu

Fenomenalna Bojana Gojković, treće zlato u nizu

Bojana Gojković je osvojila zlatnu medalju na prestižnom međunarodnom bokserskom turniru “Riga Ladies Boxing Cup” u Letoniji, pošto je u finalu pobedila Aleksandru Tuzovu iz Litvanije.

Ružić za SK: Kada voliš ono što radiš, nema granica

Ružić za SK: Kada voliš ono što radiš, nema granica

Ružić za SK: Kada voliš ono što radiš, nema granica

Budva polako počinje da se pozicionira na evropskoj mapi i kao bokserski centar.

Drašković i Ružić za SK: Znamo put do Pariza

Drašković i Ružić za SK: Znamo put do Pariza

Drašković i Ružić za SK: Znamo put do Pariza

Bokserska ekspedicija Crne Gore na čelu sa selektorom Boškom Draškovićem, trenerom Nikolom Ružićem i sa dve medalje vraća se sa Evropskog šampionata iz Rusije.
Loading...