Izvor: SK
Ekipni 30.11.2017 | 08:14

Jednoj je 12, drugoj 14, a već su u eliti

Šahovski klub Banovci Dunav proteklog vikenda u Novom Sadu ostvario je istorijski uspeh i prvi put od osnivanja imaće ekipu u elitnoj ligi Srbije.

Šah klub Banovci Dunav

Izvor: Facebook

Ženski tim u sastavu Jasna i Ana Šakotić i Jelena i Marija Stanković osvojio je prvo mesto na ekipnom prvenstvu Vojvodine, a uspeh je utoliko veći ako se zna da najmlađe takmičarke ovog kluba još pohađaju osnovnu školu.

Ana ima 14 godina, Marija dve manje i upravo su one iznele najveći teren na putu do plasmana u Prvu ligu. Veliku pomoć imale su od iskusnijeg tandema ekipe Banovci Dunav, svojih majki Ane i Jelene.

"Želja nam je da ovaj san traje što duže. Ove devojčice, Ana i Marija sa Jasnom i Jelenom to svakako zaslužuju. Kada se slegnu emocije, praviće se planovi za elitu. Vremena za slavlje i nema previše, ali će se ono svakako upriličiti", rekao je predsednik kluba Miodrag Stanković.

Marija Stanković, Ana Šakotić

Izvor: Facebook

Ekipa Banovci Dunava je do elitnog ranga stigla bez poraza. Na startu takmičenja savladan je tim Dnevnika sa 2,5:0,5, u drugom kolu prvi favorit Kraljica iz Petrovaradina sa 2:1, u trećem Senta sa 2,5:0,5, a identičnim trijumfom protiv Omladinca kolo pre kraja obezbeđeno je prvo mesto.

U poslednjem meču šampionski tim je remizirao sa ekipom Dama.

Drugo mesto pripalo je Dnevniku, a treće Senti.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Loading...