BLAST Pro Series

Esports

11.01.2020 | 16.08 > 16:28

NiKo 11. CS:GO igrač sveta u 2019. godini

Nikola "NiKo" Kovač se četvrtu godinu za redom našao na HLTV top 20 listi najboljih igrača.

Riot Flickr

Vođa ekipa FaZe Clan se po prvi put pronašao među najboljim CS:GO igračima sveta 2016. godine kada je zauzeo identičnu poziciju kao i ovog puta. Zvezda mousesportsa je ubrzo nakon toga prešao u FaZe kao deo super tima koji je dugo vremena među najboljima na planeti, ali i pored toga nisu uspeli da ostvare svoj glavni cilj a to je da postanu broj jedan.

NiKo sa druge strane je u godinama koje su usledile bio izuzetno blizu tome kada je reč o individualnom kvalitetu. Već naredne godine kao udarna sila FaZe-a zauzima drugo mesto na svetskoj listi i to iza svog sadašnjeg saigrača Marcelo "Coldzera" Davida. I tokom 2018. godine NiKo je bio u centru pažnje, a godinu završava na izuzetno visokoj trećoj poziciji.

A onda je usledila 2019. godina. Tokom cele godine FaZe se mučio da pronađe adekvatnu petorku, a ovaj problem ni do današnjeg dana nisu u potpunosti rešili. Česte izmene igrača koji se nisu uklopili u tim su dovele do toga da je FaZe rezultatski podbacio na velikim takmičenjima, ali je nekoliko manjih titula omogućilo zvezdi tima da ipak pronađe svoj put nadomak top 10 liste igrača za ovu godinu.

Pored dolaska coldzere godina koja je iza nas je iz još nekoliko razloga izuzetno važna za Nikolu. Njemu se u ekipi FaZe pridružio njegov dobar prijatelj Janko "YNk" Paunović koji je u januaru preuzeo poziciju trenera, a po prvi put se i na velikoj bini Majora susreo sa svoj bratom Nemanjom "huNter" Kovačem koji sa ekipom CR4ZY odlično odigrao na StarLadder Berlin Majoru, gde su ujedno i pobedili FaZe u borbi za opstanak tokom Legends faze.

ESL

Evidentno je da je NiKo pod pritiskom liderstva prestao da igra na nivou na koji nas je navikao u prethodne dve godine, ali ostati duži vremenski period na samom vrhu bi bilo izuzetno teško i bez svih nevolja koje je FaZe imao.

I pored toga NiKo nastavlja da pruža svoj maksimum i da se lavovski bori za FaZe, a nama ostaje samo da se nadamo da će u 2020. godini tim pronaći stabilnost koju toliko dugo traže i da će NiKo ponovo igrati u punoj snazi. A jednom kada se to desi, možda i vidimo FaZe na pobedničkom tronu jednog Majora, što je nešto o čemu NiKo mašta već dugi niz godina.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Cloud9 priznao da troše milione na CS:GO esport

Cloud9 priznao da troše milione na CS:GO esport

Cloud9 priznao da troše milione na CS:GO esport

Jedna od najvećih esport organizacija na svetu ne prestaje da ulaže u CS:GO esport iako ih on izuzetno skupo košta, prema rečima predsednika Dan Fidena.

Na'Vi plaća $200.000 zamenu za GuardiaN-a

Na'Vi plaća $200.000 zamenu za GuardiaN-a

Na'Vi plaća $200.000 zamenu za GuardiaN-a

Francuski esport portal 1pv.fr prenosi da je u Natus Vincere u finalnoj fazi pregovora oko svog novog CS:GO igrača koji će zameniti Ladislava "GuardiaN" Kovacsa.

Dignitas doveo 4 legende NiP-a u svoj CS:GO tim

Dignitas doveo 4 legende NiP-a u svoj CS:GO tim

Dignitas doveo 4 legende NiP-a u svoj CS:GO tim

Američka esports organizacija Dignitas je otkrila dugo očekivani povratak u CS:GO esport i to formiranjem ekipe koju će činiti četvorica igrača iz slavnog Ninjas in Pyjamas sastava koji je dominirao Counter-Strike esportom kada je izašla Global Offensive verzija igre.

Zvanično - f0rest napustio Ninjas in Pyjamas

Zvanično - f0rest napustio Ninjas in Pyjamas

Zvanično - f0rest napustio Ninjas in Pyjamas

Legenda Counter-Strike esporta Patrik "f0rest" Lindberg se danas i zvanično oprostio od Ninjas in Pyjamas za koje je nastupao prethodnih osam godina.
Loading...