DreamHack Flickr

Esports

21.01.2020 | 14.16 > 14:35

Xyp9x odabran za direktora udruženja CS:GO igrača

Udruženje profesionalnih CS:GO igrača CSPPA je zvanično objavila vest da je Andreas "Xyp9x" Hojsleth preuzeo ulogu direktora upravnog odbraa organizacije, dok će se na mesto potpresednika naći član Team Liquida Jonathan "ELiGE" Jablonowski.

Astralis

Kao član najboljeg tima sveta Astralisa, Xyp9x zna koliko je naporna karijera profesionalnog CS:GO igrača danas. Uz sve veći broj turnira i onlajn liga Xyp9x je i sam tokom prošle godine nekoliko puta osetio na svojoj koži kako je to leteti sa turnira na turnir maltene bez trunke pauze. Ovakav tempo života bi na svakoga ostavio trag, zbog čega Astralis danas ima tim stručnjaka koji rade sa igračima, od psihologa do trenera i nutricionista.

Ali ne mogu svi timovi da sebi još uvek priušte ovakve uslove, zbog čega su igrači odlučili da se sami organizuju i stanu u zaštitu onih koji najviše ispaštaju. Bilo da su to novi igrači koji treba da potpišu svoje prve profesionalne ugovore sa organizacijama o kojima se ne zna previše i koje na neki način još uvek nisu pouzdane, ili da je reč o preklapanju rasporeda turnira koji skoro uvek ide na uštrb igrača, CSPPA će probati da u budućnosti obezbedi bolje uslove za sve.

Radi unapređivanja rada organizacije došlo je do novih promena, koje uključuju i promenu na CEO poziciji. Naime CEO udruženja Mads Oland koji je do sada radio kao volonter prelazi na stalno zaposlenje unutar organizacije i napušta poziciju direktora danskog udruženja profesionalnih fudbalera na čijem je čelu bio prethodne 23 godine.

CSPPA je prošle nedelja sklopila sporazumni dogovor sa dva najveća organizatora CS:GO turnira, ESL-om i DreamHack-om, i zajedno sa njima će direktno sarađivati oko prava i obaveza igrača na velikim takmičenjima. Ovo se između ostalog odnosi i na korektne uslove na turnirima, koji uključuju kvalitetan smeštaj i profesionalne uslove za treniranje, a plan je da se sve dogovoreno prenese i na preostale organizatore takmičenja kao što su Facit, StarLadder, PGL i drugi.

U upravnom odboru CSPPA se pored dva već spomenuta igrača nalaze još i Epitacio "TACO" de Melo, Chris "chrisJ2 de Jong, Tarik "Tarik" Celik, Nathan "NBK-" Schmitt i Jordan "n0thing" Gilbert. Ostaje da vidimo da li će im se vremenom priključiti još igrača kako obaveze udruženja budu rasle.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

IEM Katowice: Na'Vi nadigrao FaZe,G2 oduvao 100 Thieves

IEM Katowice: Na'Vi nadigrao FaZe,G2 oduvao 100 Thieves

IEM Katowice: Na'Vi nadigrao FaZe,G2 oduvao 100 Thieves

Prvo kolo IEM Katowice 2020 CS:GO turnira je obeležio veliki derbi između ekipa Natus Vincere i FaZe Clan koji je Na'Vi dobio nakon velikog preokreta, kao i ubedljiva pobeda G2 Esportsa koji su prepustili samo pet rundi 100 Thievesima.

Sjajan debi - Gen.G osvojio DreamHack Open Anaheim

Sjajan debi - Gen.G osvojio DreamHack Open Anaheim

Sjajan debi - Gen.G osvojio DreamHack Open Anaheim

Gen.G je došao do svog prvog CS:GO trofeja odigravši ceo turnir bez izgubljene mape, da bi u velikom finalu pala brazilska FURIA rezultatom 16-7 Nuke, 19-15 Inferno.

Finale ESL Pro Lige u Denveru, Janko nezadovoljan

Finale ESL Pro Lige u Denveru, Janko nezadovoljan

Finale ESL Pro Lige u Denveru, Janko nezadovoljan

ESL je odabrao Denver kao lokaciju na kojoj će se održati plejof faza 11. sezone ESL Pro Lige, a trener ekipe FaZe Clan, Janko "YNk" Paunović, je prokomentarisao ovu vest sa negodovanjem zbog velike nelogičnosti u rasporedu.

CR4ZY otkrio novi CS:GO tim

CR4ZY otkrio novi CS:GO tim

CR4ZY otkrio novi CS:GO tim

Esport organizacija CR4ZY se vratila na CS:GO esport scenu potpisivanjem novog tima.
Loading...