ESL

Esports

24.01.2020 | 15.58 > 16:02

Cloud9 priznao da troše milione na CS:GO esport

Jedna od najvećih esport organizacija na svetu ne prestaje da ulaže u CS:GO esport iako ih on izuzetno skupo košta, prema rečima predsednika Dan Fidena.

ELEAGUE

U intervjuu za portal DBLTAP predsednik Cloud9 organizacije Dan Fiden je otvoreno govorio o mnogim zanimljivim temama vezanim za CS:GO esport. Glavna tema je bila pokretanje franšiznih CS:GO liga po ugledu na LoL, Overwatch i Call of Duty. I dok se ESL, Faceit i BLAST bore za prevlast oko toga ko će biti vodeći organizator CS:GO takmičenja, timovi pokušavaju da osmisle kako da smanje novčane gubitke u ovom izuzetno skupom, ako ne i najskupljem esportu.

Counter-Strike je igra sa tradicijom dugom dve decenije, zbog čega ni ne čudi da je ovaj esport danas toliko popularan. Dinamičan i lak za gledanje, CS:GO turniri privlače veliku pažnju, zbog čega esport organizacije nastavljaju da ulažu gomile novca i trka za najboljim igračima čije cene vrtoglavo rastu je sve napetija.

Skupi transferi, ogromne plate u poređenju sa drugim esportovima i troškovi priprema su razlog zašto je Cloud9 godišnje u gubitku između jednog i dva miliona dolara na ovaj esport, prema rečima Fidena. On je istakao da je siguran da je slična situacija i u ostalim velikim organizacijama koje u svom vlasništvu drže vodeće esport timove, što dovodi do sve češćih razogovora o tome da li će CS:GO esport scena u nekom trenutku da pukne ako kompanije koje stoje iza timova ne vide bilo kakav profit u skorijoj budućnosti.

Fiden je rekao da svi u Cloud9 veruju u CS:GO esport i da zbog toga nastavljaju da posluju sa ogromnim gubitkom, ali da do promena mora doći u nekom trenutku ili će investitori jednostavno preusmeriti novac na druge esportove, a najdeblji kraj u celoj priči će izvući sami igrači koji najviše zavise od ekonomske situacije na celoj sceni.

ELEAGUE

On je takođe izjavio da mora da se osmisli način na koji će esport organizacije moći da dođu do novca u CS:GO esportu. Prema njegovim rečima jedina zarada koju je Cloud9 ostvario tokom prošle godine od CS:GO esporta je 70.000 dolara koje su dobili od ESL-a, a to nije dovoljno da pokrije ni mesečne troškove njihovog tima.

Glavni problem koji CS:GO kao esport ima je to što veliki brendovi ne žele da rizikuju sa sponzorisanjem nasilne video igre u kojoj se vodi borba protiv terorista i ovaj kamen spoticanja u nekom momentu može imati kobne posledice po CS:GO esport, naravno ukoliko organizatori turnira i sami timovi zajedno ne dođu do nekog rešenja.

I dok se esport organizacije žale kako ih CS:GO esport skupo košta, fanovi igre nastavljaju da uživaju u turnirima na kojima je sve jača konkurencija. I pored velikog broja turnira gledanost konstantno raste, zbog čega u svima postoji doza optimizma da će stvari vremenom doći na svoje i da će svi dobiti svoj deo kolača, koji će omogućiti ovoj industriji da nastavi da se razvija.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

IEM Katowice plejof će se igrati pred praznim tribinama

IEM Katowice plejof će se igrati pred praznim tribinama

IEM Katowice plejof će se igrati pred praznim tribinama

Iako je ESL u više navrata uveravao navijače da će se plejof faza IEM Katowice CS:GO turnira igrati u regularnim uslovima, večeras je zvanično potvrđeno da će se svi mečevi igrati bez prisustva publike.

IEM Katowice: G2 Esports i Astralis u polufinalu

IEM Katowice: G2 Esports i Astralis u polufinalu

IEM Katowice: G2 Esports i Astralis u polufinalu

G2 Esports i Astralis su obezbedili direktan plasman u top 4 na IEM Katowice CS:GO turniru zauzimanjem prvog mesta u grupama A i B. Astralis je u odlučujućem meču grupe A savladao Fnatic, dok je G2 bio bolji od Team Liquida.

ESL meri temperaturu IEM Katowice posetiocima

ESL meri temperaturu IEM Katowice posetiocima

ESL meri temperaturu IEM Katowice posetiocima

ESL je objavio dodatne zdravstvene mere tokom LAN završnice IEM Katowice CS:GO turnira u Spodek Areni zbog širenja Korona virusa u Evropi.

FaZe Clan izbacio Vitality sa IEM Katowice turnira

FaZe Clan izbacio Vitality sa IEM Katowice turnira

FaZe Clan izbacio Vitality sa IEM Katowice turnira

FaZe Clan je uspeo da napravi rezultatski preokret u meču za opstanak protiv tima koji predvodi najbolji igrač sveta i izbori revanš sa Na'Vi koji će odlučiti trećeg učesnika plejofa iz grupe A.
Loading...