G2 Esports je prvi finalista IEM Katowice 2020

CS-GO 29. feb 202019:01 > 19:02
ESL

G2 Esports je uspeo da savlada u spektakularnoj završnici izuzetno neizvesnog meča Fnatic rezultatom 2-1 i postane prvi učesnik velikog finala IEM Katowice CS:GO turnira.

Kenny „kennyS“ Schrub je još jednom potvrdio da igra možda i u životnoj formi završivši meč sa 70 fragova. Od kako je G2 doveo srpski duo iz ekipe CR4ZY igraju sve bolje i bolje, a razlog tome je i odlična forma zvezde tima i jednog od najboljih snajperista svih vremena.

Meč je počeo borbom na Infernu koji je bio izbor Fnatica, ali je G2 taj koji je odličnom odbranom poveo 10-5 na poluvremenu. Fnatic je probao da ih stigne u nastavku, ali je G2 uspeo da privede mapu kraju rezultatom 16-12.

Timovi su razmenjivali udarce na Dust2 sve dok pri rezultatu 6-6 Fnatic nije uspeo da poveže tri runde i ode na poluvreme sa 9-6 prednošću. Fnatic je uspešno održavao prednost u nastavku i dolaze do izjednačenja 16-11 trijumfom.

Mapa koja je često banovana na turnirima je odlučivala pobednika, a u pitanju je Train. G2 je bio na pragu toga da napravi nedostižnu razliku u prvom poluvremenu ali pri rezultatu 9-3 Fnatic uspeva da se stabilizuje i smanji na 9-6 do poluvremena.

Sada je došao red na Fnatic da uspostavi čvrstu odbranu i činilo se kao da će preuzeti kontrolu nad partijom, ali G2 dolazi do meč poena sjajnim brzim napadom na B sajt. Fnatic uspeva da odoleva njihovim napadima i smanji rezultat na 15-12, nakon čega G2 sa malo resursa uspeva da se probije i postavi bombu. Fnatic čisti protivničke igrače i Nemanja „huNter“ Kovač ostaje sam protiv četvorice protivnika.

HuNter tada uspeva da uradi jedino što je moglo da njegovom timu donese pobedu. Pušta Fnatic da započne sa demontiranjem bombe, iskače i ubija protivničkog igrača koji je bio na bombi, zbog čega je ona eksplodirala i odvela G2 u veliko finale.