Valve Flickr

Esports

27.03.2020 | 15.43

Još tri igrača probila 10k Dota 2 MMR

Profesionalni Dota 2 igrači koriste pauzu u sezoni nastalu zbog epidemije korona virusa da igraju više ranked mečeva nego inače, što je dovelo do toga da su za kratko vreme još trojica uspela da se upišu u slavni 10.000 MMR klub.

Epicenter

Nakon što je Abed Azel "Abed" L. Yusop ušao u istoriju kao prvi Dota 2 igrač koji je premašio 10.000 MMR u junu 2017. godine još devetoro igrača je uspelo da ponovi njegov uspeh. Brojka je vremenom spontano rasla, a nakon što je dizanje MMR-a donekle olakšano sa promenama koje je Valve implementirao u igru u roku od samo nekoliko dana trojica igrača su se pridružila ovoj listi.

Prvi od njih koga ćemo spomenuti je mladi 19-ogodišnji Ukrajinac Alik "V-Tune" Vorobey koji na ovoj listi za sada ima najmanje esport iskustva. On je počeo da se takmiči pre samo dve godine kao član CIS ekipe Odium, a nakon toga je sa našim Nikolom "LeBronDota" Popovićem igrao za Aachen City Esports. Potom je usledila kratka epizoda u ekipi HellRaisers, da bi na kraju završio u timu FlyToMoon pre nešto više od mesec dana.

Šveđanin Linus "Limmp" Blomdin se takmiči još od 2014. godine godine, a najpoznatiji je po igranju za ekipu compLexity Gaming čiji je član bio u čak tri navrata. U međuvremenu je igrao za Ninjas in Pyjamas i Alliance, da bi se krajem 2019. godine vratio u Alliance za koji i danas igra i kome je pomogao da ponovo postanu jedan od vodećih evropskih timova.

On je svoju esport karijeru započeo u MOBA igri Heroes of Newerth, a heroji po kojima je danas najpoznatiji u Doti su Puck, Tiny i Templar Assassin.

Najnoviju listu kompletira Dota 2 zvezda koju nema potrebe posebno predstavljati. Dovoljno je reći Syed Symail "SumaiL" Hassan pa da svi znamo o čemu je reč. "Čudo od deteta" koje je sa samo 16 godina osvojilo The International i time ušao u istoriju esporta je i dalje jedan od najslavnijih igrača, a od ove sezone nastupa za dvostruke TI šampione OG nakon što je napustio Evil Geniuses.

Za igrača njegovog kalibra to što je došao do 10.000 MMR rejtinga nije ništa specijalno moglo bi se reći, ali kada se uzme u obzir činjenica da je to uradio birajući heroje na random - cela stvar postaje poprilično impresivna i pokazuje koliko je zapravo njegovo znanje o igri.

Uz tri nova imena evo i kako izgleda spisak imena Dota 2 igrača koji su probili magičnu MMR cifru od 10.000:

Abed Azel "Abed" L. Yusop
Yeik "MidOne" Nai
Artour "Arteezy" Babaev
Roman "RAMZES" Kushnarev
Aliwi "w33" Omar
Rafli Fathur "Mikoto" Rahman
Cheng "NothingToSay" Jin
Marc "Raven" Fausto
Armel Paul "Armel" Tabios
Vladimir "No[o]ne" Minenko
Alik "V-Tune" Vorobey
Linus "Limmp" Blomdin
Syed Sumail "SumaiL" Hassan

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

LeBronDota napustio Dendijev tim B8

LeBronDota napustio Dendijev tim B8

LeBronDota napustio Dendijev tim B8

Nakon jedne od najvećih serija neuspeha u Dota 2 esportu, tim B8 se oprostio od dva igrača među kojima je i Nikola "LeBronDota" Popović.

TI10 nagradni fond prešao 8 miliona za manje od 24 časa

TI10 nagradni fond prešao 8 miliona za manje od 24 časa

TI10 nagradni fond prešao 8 miliona za manje od 24 časa

Samo dan nakon što je izašao Battle Pass za The International 10, Dota 2 igrači su veći pridodali preko 6.5 miliona dolara nagradnom fondu jubilarnog desetog TI turnira.

Newbee Dota 2 tim banovan zbog nameštanja

Newbee Dota 2 tim banovan zbog nameštanja

Newbee Dota 2 tim banovan zbog nameštanja

Bivši The International šampioni Newbee su uhvaćeni u varanju tokom jednog od mečeva kvalifikacija za StarLadder Minor, zbog čega su izbačeni iz Kineske Dota 2 Pro Asocijacije.

EG Abed postao prvi igrač sa 11.000 MMR rejtingom

EG Abed postao prvi igrač sa 11.000 MMR rejtingom

EG Abed postao prvi igrač sa 11.000 MMR rejtingom

Filipnska Dota 2 zvezda Abed Azel "Abed" L. Yusop je ušao u istoriju igre kao prvi igrača ikada koji je probio cifru od 11.000 MMR rejtinga.
Loading...