Team Secret osvojio ESL One Birmingham 2020

Dota 2 9. jun 202017:38 > 17:39
ESL

Nezaustavljivi Team Secret je osvojio treći uzastopni onlajn turnir na kom su igrali, pobedivši u EU/CIS regionalnom ESL One Birmingham turniru Alliance rezultatom 3-0.

Nakon pobeda na WePlay! Pushka League S1 turniru i OGA Dota PIT 2020, na red je došao i onlajn ESL One. Nezaustavljivi Team Secret je protutnjao kroz grupu A gde su zauzeli prvo mesto uz ukupan 6-1 skor izgubivši potpuno neočekivano od ekipe Team Unique.

U plejofu doživljavaju poraz u prvom kolu pobedničkog baraža od upravo njihovih budućih rivala u velikom finalu, a u donjem baražu redom pobeđuju FlyToMoon, Team Nigma i VP.Prodigy.

U velikom finalu bez izgubljene partije pobeđuju Alliance u meču u kom su prva dva gejma završili za ukupno manje od sat vremena. Oni su za ovu pobedu zaradili 60.000 dolara, dok je ekipi Alliance pripalo 38.000. Ukupan nagradni fond EU i CIS turnira je iznosio 200.000 dolara.

U američkom izdanju turnira Quincy Crew je u finalu savladao CR4ZY, dok je Evil Geniuses zauzeo tek treće mesto. U Kini je slavio PSG.LGD pobedivši Invictus Gaming, dok je u SEA regiji pobedu odneo slavni Fnatic pobedom protiv BOOM Esportsa.