Riot Flickr

Esports

22.04.2018 | 14.11 > 14:13

EU Masters: Španci prejaki - kraj bajke za KlikTech

KlikTech nije uspeo da izbori plasman na top 4 LAN završnicu European Mastersa, nakon što ih je u četvrtfinalu savladao prvak Španije i jedan od najjačih timova u Evropi van EU LCS lige - Mad Lions.

Fortuna eSports

Predvođeni bivšim EU LCS igračem Jorge "Werlyb" Casanovasom, koji je igrao za Giants Gaming i pružao odlične partije čak i kada su bili na dnu tabele, Mad Lions su skrenuli pažnju na sebe kada su u finalu 13. sezone LVP SuperLige tesno izgubili 3-2 od ekipe Giants Only The Brave, za koju su nastupala četiri od pet igrača sadašnje ekipe Vitality, koja je u prolećnoj sezoni EU LCS lige završila među četiri najbolja tima.

Izgubiti od boljih nije kraj sveta, Mad Lions je tim koji ima veći budžet nego sve ekipe Esports Balkan Lige zajedno, a kako nezvanično saznajemo, jedna su od retkih ekipa koja zbog svog kvaliteta ima priliku da redovno trenira sa LCS ekipama, zbog čega toliko odskaču od konkurencije.

Interesantno je da Balkan na neki način nije kompletno ostao bez predstavnika, kada se uzme u obzir da za Mad Lions igraju dva slovenca, mid i ad carry, Tim "Nemesis" Lipovšek i Juš "Crownshot" Marušić. Upravo su oni bili glavna udaračka snaga lavova u četvrtfinalu. Crownshot je završio meč ukupnim skorom 9-0-12 igrajući Ezreala i Jhina, a pored njih se posebno istakao i jungler ekipe, Poljak Oskar "Seflmade" Boderek koji je dva puta igrao Trundla bez ijedne smrti (5-0-16 ukupan skor) odigravši odlično čak i kada je Stefan "Stefan" Nikolić probao da ga izazove sa agresivnim herojem kao što je Nidalee.

Mad Lions su znali da iskoriste prednost u obe partije i drže kontrolu tokom celog meča. KlikTech je u obe partije uspeo da uzme samo po jednog zmaja od objektiva i sruši ukupno četiri kule, što pokazuje kolika je bila nadmoć protivnika.

I pored ovog poraza, nema dileme da je KlikTech jedno od najprijatnijih, ako ne i najprijatnije iznenađenje European Mastersa. Dok se od ekipa kao što su Origen, Mad Lions i Gamer Origin očekivalo da se nađu među najboljim timovima, KlikTech mnogi nisu videli ni u glavnoj fazi turnira jer im je Balkan kao regija nepoznat, ali za vrlo kartko vreme uz odličnu igru KT je postao miljenik kako komentatora i analitičara, tako i publike širom Evrope.

Mnogi već sada nagađaju gde će završtiti zvezde KlikTecha, i da li će možda neko od njih već nakon turnira dobiti priliku da se pokaže u nekom LCS timu. Mi naravno ne bi želeli da dođe do razdvajanja okosnice tima koja dve godine dominira regijom. Uspeh od tri titule Fortuna Championship Series lige i dva trofeja ESports Balkan Lige teško da će neko ponoviti u skorije vreme, a nakon onog što su igrači KlikTecha demonstrirali na internacionalnoj sceni, jasno je da ako ostanu na okupu biće i dalje nezadrživa sila na Balkanu.

Nažalost koliko su zaista igrači KlikTecha bili odlični kao celina, možda shvatimo tek kada svako od njih krene svojim putem, i završi se zlatna era balkanske LoL scene. Ipak, sve i da se to desi, ne smemo zaboraviti da je Balkan kao regija pun talentovanih igrača iz zemalja kao što su Grčka, Rumunija i Mađarska, što znači da uskoro možemo ponovo gledati žestoku borbu za prevlast u zvaničnoj regionalnoj LoL ligi - Esports Balkan Ligi.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Split Raiders preuzeli slot WarKidZ E-Sportsa u EBL-u

Split Raiders preuzeli slot WarKidZ E-Sportsa u EBL-u

Split Raiders preuzeli slot WarKidZ E-Sportsa u EBL-u

Hrvatska esport organizacija Split Raiders predvođena srpskim igračima će nastupati u sedmoj sezoni Esports Balkan Lige umesto WarKidZ-a.

Howling eSports menja Elementaries u EBL ligi

Howling eSports menja Elementaries u EBL ligi

Howling eSports menja Elementaries u EBL ligi

Hrvatska esport organizacija Howling eSports je preuzela slot Elementaries Esports Club tima u sedmoj sezoni Esports Balkan Lige.

Doss unapređen u A tim Misfits Gaminga

Doss unapređen u A tim Misfits Gaminga

Doss unapređen u A tim Misfits Gaminga

Član Misfits akademije Mads "Doss" Schwartz će od naredne sezone igrati u LEC ligi.

ASUS otkrio tim za novu sezonu Esports Balkan Lige

ASUS otkrio tim za novu sezonu Esports Balkan Lige

ASUS otkrio tim za novu sezonu Esports Balkan Lige

Povratnik u EBL ligu ASUS ROG ELITE je predstavio sastav sa kojim će nastupati u sedmoj sezoni Esports Balkan Lige.
Loading...