Riot Flickr

Esports

20.06.2018 | 12.21 > 12:26

Srbin najbolje rangiran LoL igrač u Evropi!

Top lejner Vodafone Giantsa Pavle "Yoppa" Kostić je noćas postao prvi Srbin koji je došao do prvog mesta na EUW serveru, preuzevši vodeću poziciju od ADC zvezde ekipe Schalke 04, Eliasa "Upset" Lippa za 10 LP-a.

Riot

Iako je nekoliko igrača iz Srbije u prošlosti uspevalo da ostvari visok uspeh na Europe West serveru, na kom igraju svi profesionalni LoL igrači iz Evrope, ovo je prvi put da je jedan naš igrač stigao do samog vrha tabele, što je ogroman uspeh. Yoppa koji već dve godine igra u Španiji, najjačoj evropskoj regionalnoj ligi, pruža sve bolje partije kako vreme odmiče, zbog čega se već dugo priča kako ima možda i najbolje šanse da postane prvi Srbin koji će zaigrati u EU LCS-u.

Yoppa je dokazao da je to njegov cilj napornim penjanjem na solo Q lestvici i to u sred sezone (španska SLO liga počinje par nedelja ranije od EBL-a i ostalih regionalnih liga), igrajući uveče nakon dnevnih treninga sa ostatkom tima.

Sama trka za prvo mesto je bila neizvesna do poslednjeg momenta. Yoppa se sinoć približio na samo jedan poen od Upseta kada su naišli jedan na drugog u ranked partiji, a iako je Upset na svojoj strani imao mid lejnera aktuelnog prvaka Evrope, Rasmus "Caps" Withera iz Fnatica, Yoppa je pobedio i došao na korak do cilja. Nakon toga počinje prava drama, oba igrača gube gejm nakon čega razlika iznosio 2 LP-a, potom obojica dobijaju, tada se razlika penje na 3 LP-a, ali Yoppa potom sa Ireliom dolazi do krucijalne pobede i to igrajući u lejnu protiv top lejnera još jedne LCS ekipe, Unicorns of Love, kada je ostavio Matti "WhiteKnighta" Sormunena sa 50 cs zaostatka nakon 15 minuta igre i potpuno zasluženo došao do 13 LP-a koji su mu doneli prvu poziciju.

Srpski igrač je ovim dokazao da je mehanički spreman za LCS i da može da se nosi sa igračima koji igraju na najvišem profesionalnim nivou, ali to je samo jedna od veština potrebna za ulazak u EU LCS, sada mu tek predstoji da se pokaže pred nekim timom - ako i kada ga pozovu na probu.

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Bleja

LOODILO

Odgovori 8 0

* Sva polja su obavezna

Ssumday produžio ugovor do kraja 2022. godine

Ssumday produžio ugovor do kraja 2022. godine

Ssumday produžio ugovor do kraja 2022. godine

Korejski top lejner Kim "Ssumday" Chanho je večeras produžio ugovor sa LCS ekipom 100 Thieves na još dve godine.

Mid lejner menja Sacrea u u SK Gamingu

Mid lejner menja Sacrea u u SK Gamingu

Mid lejner menja Sacrea u u SK Gamingu

SK Gaming je doveo novog mid lejnera za letnju sezonu, dok će Janik "Jenax" Bartels od sada igrati na topu.

Smeb ponovo igra za KT Rolster

Smeb ponovo igra za KT Rolster

Smeb ponovo igra za KT Rolster

Slavni top lejner Song "Smeb" Kyungho se nakon pauze vraća u redove KT Rolstera, potvrdila je korejska ekipa.

Ucal se vratio u KT Rolster

Ucal se vratio u KT Rolster

Ucal se vratio u KT Rolster

Korejski mid lejner Son "Ucal" Woohyeon će ponovo obući dres KT Rolstera, ekipe u kojoj je i započeo svoju profesionalnu karijeru.
Loading...