SKT T1 sve dalje od Svetskog prvenstva 2018

LOL 20. jul 201817:35 > 17:37
Riot Flickr

Sedmim porazom u letnjoj sezoni protiv svojih velikih rivala KT Rolstera, trostruki prvak sveta i aktuelni vicešampion planete SK Telecom T1 je znatno umanjio svoje šanse da se ove godine uopšte i takmiči za titulu prvaka u svojoj domovini.

Iako su u prvom delu sezone uspeli da naprave iznenađenje (uzevši u obzir njihovu formu) i trijumfuju u „ratu Telekoma“, SKT T1 je ovoga puta ispustio prednost i dozvolio ekipi KT Rolster da napravi preokret savladavši SKT 2-1 u velikom korejskom LoL derbiju.

KT Rolster se opekao u prvoj partiji eksperimentišući sa novim top lejnerom Hwnagom „Kingen“ Seonghoonom, koji nije toliko loše odigrao, ali nije mogao da doprinese ekipi ono što donosi kapetan tima Song „Smeb“ Kyungho koji je predvodio ekipu u naredne dve partije. Ipak, i pored njegovog povratka KT se mučio u drugoj partiji u kojoj je SKT imao ogromnu prednost, ali je herojska krađa barona Go „Score“ Dongbina prelomila partiju i najavila ono što je potom usledilo u odlučujućoj partiji.

Činilo se da je nakon gorkog poraza u drugoj partiji to pogodilo čak i Lee „Faker“ Sanghyeoka, KT je iskoristio ometenost rivala da napravi pritisak na midu i botu i dođe do važnih bodova. Oni sada dele treće mesto sa KINGZONE DragonX sa skorom 7-4, dok se ispred njih nalazi aktuelni prvak sveta Gen.G i najprijatnije iznenađenje lige Griffin koji i dalje sedi na prvom mestu na tabeli.

Ovaj spisak impresivnih imena koja su glavni pretendeti za plejof upotpunjuje Afreeca Freecs koji se nalaze na petom mestu sa sedam pobeda i pet poraza, dok je SKT T1 blizu dna tabele sa skorom 4-7.

Sa čak tri pobede zaostatka sedam kola pre kraja oni se nalaze u zaista nezavidnoj poziciji za borbu za plejof. Kako vreme odmiče sve je izvesnije da Fakera nećemo ove godine gledati na smotri najboljih svetskih timova, a kako će to uticati na već klimave odnose u ekipi, za sada možemo samo da nagađamo. Jedno je izvesno, a to je da će nakon ovog fijaska SKT morati da pronađe novog top lejnera i junglera ako želi da zadrži Fakera i ako želi da se vrati na put uspeha, sa kog su skrenuli još nakon teškog poraza u finalu prošlogodišnjeg šampionata sveta.