Fortuna eSports

Esports

22.08.2018 | 13.10 > 13:29

Ko ide u plejof EBL lige a ko u borbu za opstanak

Sutra od 19 časova gledamo poslednje kolo treće sezone Esports Balkan Lige, kada ćemo dobiti konačan odgovor na pitanje, ko su timovi koji će se ove sezone boriti za priliku da postanu novi šampion LoL-a na Balkanu. Evo i ko ima najbolje šanse da se pridruži već kvalifikovanom ASUS-u i WiLD-u.

Fortuna eSports

Ono što sa sigurnošću možemo reći pred poslednje kolo je da su ASUS RoG Elite i Wild obezbedili plasman u plejof, dok Neronity, KlikTech i Team Horizon Reapers odavno već nemaju ni teoretske šanse za plasman u top 4. Za poslednja dva mesta u plejofu se bore Crvena Zvezda, X25 Esports i Rift Esports.

Zvezda i X25 Esports se nalaze u boljoj poziciji u odnosu na Rift jer imaju pobedu više, ali ako neka od njih kiksne u poslednjem kolu a Rift savlada WiLD, gledaćemo tajbrejker meč koji će odlučiti ko će u plejof. Pravila za tajbrejker meč glase da ako su dve ili više ekipa izjedačene, gleda se ukupan međusobni rezultat izjednačenih ekipa.

Na primer, ako su ekipe A, B i C izjednačene i svaka je pobedila svaku samo jednom (sve su igrale 1-1), sve 3 ekipe će imati međusobni skor 2-2 i igraće se dodatni mečevi.

Ako su ekipe A, B i C izjednačene, gde je A pobedila B jednom (1-1), a C oba puta (2-0), u tom slučaju će ekipe biti rangirane prema rezultatima 3-1, 2-2 i 1-3. Ekipa sa najboljim rezultatom pobeđuje tajbrejk i između preostalih timova se pravi nova tajbrejk tabela u kojoj se porede rezultati samo preostalih ekipa.

A 3-1 – Ekipa A je pobednik tajbrejka i zauzima prvo slobodno mesto na tabeli.

B 2-2

C 1-3

Nakon izbacivanja ekipe A iz jednačine, a pošto su B i C igrali nerešeno međusobno, igra se tajbrejk meč kako bi se odlučilo ko pobeđuje tajbreker.

RIFT ESPORTS

Ekipa RIFT nema ni jedan jedan scenario za čist prolaz u plejof. Ako Rift pobedi WILD, THR pobedi CZV i ASUS pobedi X25, u tom momentu RIFT, X25 i CZV ulaze u trostruki tiebreaker u kojem imaju kumulativni međusobni rezultat:

X25 3-1

RIFT 2-2

CZV 1-3

*x25 je pobedio CZV 2-0 i igrala nerešeno sa ekipom Rift 1-1, ekipa RIFT je igrala nerešeno sa X25 i CZV, dok je Zvezda izgubila od X25 0-2 i išla nerešeno sa Riftom.

U ovom slučaju, ekipa X25 Esports pobeđuje tajbrejk, i pravi se nova tabela samo sa rezultatima preostalih ekipa, odnosno CZV i RIFT Esports.

RIFT 1-1 CZV - igra se tajbrejk meč za mesto u plejofu

Pošto je Rift igrao nerešeno sa CZV i X25 preostala dva scenarija za RIFT da uđe u plejof su da ili X25 ili CZV izgubi predstojeći meč i da igraju tajbrejk meč za mesto u plejofu. Ekipa koja pobedi ovaj meč prolazi u plejof, dok je druga eliminisana.

Slučaj 1. (RIFT pobedi, X25 izgubi) RIFT 1-1 X25 – igra se tajbrejker meč

Slučaj 2. (RIFT pobedi, CZV izgubi) RIFT 1-1 CZV – igra se tajbrejker meč

X25 ESPORTS

Da bi X25 sigurno prošao u plejof, potrebno im je da pobede predstojeći meč protiv ASUS-a.

Ako izgube meč protiv ASUS-a odgovara im par opcija:

RIFT izgubi od WILD-a, x25 direktno ide u plejof

RIFT pobedi WILD, a CZV izgubi od THR, x25 ide direktno u plejof

Najgori slučaj koji imaju je da CZV pobedi THR, RIFT pobedi WILD i X25 izgubi od ASUS-a, u tom slučaju idu u doigravanje sa RIFT-om za poslednje mesto u plejofu.

CRVENA ZVEZDA

CZV ima slične mogućnosti kao X25 esports.

Odgovara im da:

Pobede THR – direktan prolaz u plejof

Bilo koji rezultat, ali da RIFT izgubi od WILD-a – direktan prolaz u plejof

U slučaju da se desi trostruki tiebreaker objašnjen u slučaju ekipe RIFT Esports, Zvezda bi igrala dodatan meč protiv ekipe RIFT Esports za prolaz u plejof.

THR, Neronity i KlikTech

Što se tiče donjeg dela tabele, prava borba se dešava između ekipa Team Horizon Reapers i Neronity za 6. mesto na tabeli, odnosno da osiguraju mesto u 4. sezoni EBL-a.

KlikTech sigurno ide u borbu za opstanak jer nema scenarija u kojem mogu da izvuku tajbrejker meč koji neće biti rešen međusobnim susretom za 6. mesto na tabeli. Čak i da pobede Neronity i da THR izgubi od Crvene Zvezde, KlikTech će se naći u situaciji trostrukog tajbrejka koji automatski gube zbog ukupnog međusobnog rezultata između THR, NERO i KT, te bi tabela izgledala:

THR 3-1 – pobedili KT 2-2, igrali nerešeno sa NERO

NERO 2-2 – igrali nerešeno sa THR i KT

KT 1-3 – izgubili od THR 2-0, igrali nerešeno sa NERO

U ovom slučaju KlikTechu preostaje samo da igra protiv Neronity-a za 7. mesto na tabeli, jer sedmoplasirana ekipa ima prednost u vidu da bira protivnike tokom relegacija za sledeću sezonu.

THR i Neronity imaju šanse da izbegnu relegacije bez doigravanja ukoliko jedna ekipa pobedi meč a druga izgubi. Ako i THR i Neronity pobede ili izgube meč, igraće se doigravanje jer im je međusobni rezultat 1-1, a imaće istu poziciju na tabeli sa rezultatom 4-10 ili 5-9, a pri tome KlikTech izgubi meč.

Što se ostalih tajbrejker scenarija tiče, sačekaćemo da se završe mečevi zakazani za četvrtak jer ćemo tada imati bolju sliku, a potencijalna borba između ekipa će biti za koje mesto će zauzeti ulazeći u plejof. Ovo je isto veoma bitno jer se u polufinalu susreću ekipe sa 1. i 4. mesta i sa 2. i 3., što znači da prvoplasirana ekipa može imati prednost da igra protiv najlošije plasirane ekipe u plejofu za mesto u finalu.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Crna Gora, Makedonija i Slovenija dobile LoL šampione

Crna Gora, Makedonija i Slovenija dobile LoL šampione

Crna Gora, Makedonija i Slovenija dobile LoL šampione

Nakon što je Evolution Online postao prvi šampion jedne od Nacionalnih Esport Liga pobedivši u u finalu makedonskog NEL-a, svoje prvake su krunisali i Crna Gora i Slovenija.

Gen.G doveo novog mid lejnera

Gen.G doveo novog mid lejnera

Gen.G doveo novog mid lejnera

Član korejskog drugoligaša ES Sharksa, Lee "Kuzan" Seonghyeok, je danas potpisao ugovor sa ekipom Gen.G u kojoj će preuzeti poziciju startnog mid lejnera u 2019 letnjoj sezoni LCK ligi.

Veliki obrt - PraY se vratio, igraće za KT Rolster

Veliki obrt - PraY se vratio, igraće za KT Rolster

Veliki obrt - PraY se vratio, igraće za KT Rolster

Slavni korejski ADC Kim "PraY" Jongin je ipak rešio da odloži odluku o povlačenju iz profesionalnog LoL-a i vrati se u LCK ligu gde će u narednoj sezoni nastupati za KT Rolster.

EU >> NA, G2 Esports pregazio Liquid 3-0 u finalu

EU >> NA, G2 Esports pregazio Liquid 3-0 u finalu

EU >> NA, G2 Esports pregazio Liquid 3-0 u finalu

G2 Esports je osvojio Mid-Season Invitational 2019 ubedljivo pobedivši Team Liquid 3-0 u najbržem BO5 internacionalnom meču u istoriji LoL esporta.
Loading...