Fortuna eSports

Esports

28.08.2018 | 14.24 > 15:05

ASUS preko X25 do finala EBL lige i European Mastersa

ASUS RoG Elite je prvi finalista treće sezone Esports Balkan Lige i prvi predstavnik regije na drugom po redu European Mastersu, nakon što su u polufinalu savladali X25 Esports rezultatom 3-1.

Fortuna eSports

Čini se da je X25 Esports previše bacio karte na kasnu fazu igre u prvoj partiji. Dr. Mundo, Tryndamere na midu i Kai'Sa, nisu imali dovoljno snage da se odupru napadima ASUS-a koji su usledili od samog starta, zbog čega je ASUS imao 4-0 prednost u kulama već nakon 20 minuta igre.

Greška Dimitrisa "Von" Balkirisa na midu kada je bio uhvaćen bez ostatka tima je koštala ASUS kule i X25 se vratio na samo 3.000 golda zaostatka. ASUS koji je tada već srušio šest kula je uspeo da započne bitku u reci koja im je omogućila da uzmu Barona i četiri killa, što je bilo dovoljno da u ofanzivi koja je usledila povedu 1-0. Aleksa "DoubleAIM" Stanković je još jednom oduševio igrajući Kindreda koji i pored skorašnjih nerfova ume da igra izuzetno važnu ulogu u profesionalnim mečevima.

ASUS je u drugom gejmu došao do prve velike prednosti kada su u 14. minutu došli do četiri killa na bot lejnu nakon čega su imali prednost od preko 3.000 golda. ASUS je još brže nego u prvoj partiji došao do Barona, tako da je X25 ostao bez kula već u 24. minutu. X25 sa otvorenom bazom i dve nexus kule kao jedinom odbranom nije mogao da se dugo brani i ASUS je već u sledećem napadu došao do 2-0 prednosti.

X25 Esports u trećoj partiji vrši izmenu na top lejn poziciji, u igru ulazi Andreja "klowny" Jovanović i usput se odlučuju za kombo Jarvan + Orianna, što može doneti veliku prednost u timskim borbama, uz Skarneta u džungli i Zileana kao supporta. ASUS je po treći put uzeo Kindreda za DoubleAIM-a, zbog čega je ASUS ponovo poveo u ranoj fazi igre.

X25 je uspeo da izjednači nakon 20 minuta, kada je skor u killovima bio 10-10 a razlika u goldu manja od 2.000, najavivši potencijalni preokret, bar na kratko. ASUS je desetak minuta kasnije napravio veliku grešku dopustivši ekipi X25 da dođe do tri killa ispred njihove mid inhibitor kule i potom im dozvoli da dođu sve do nexusa, koji su uspeli da sruše u momentu kada su heroji ASUS-ovih igrača oživljavali.

ASUS nije odustajao od Kindreda ni u četvrtoj partiji, kao ni od Cassiopee na midu. Ovoga puta Varus i Jayce su bili na njihovoj strani, što se ispostavilo kao dobitna kombinacija. ASUS je ponovo prvi poveo, ali je X25 odgovorio bar u killovima preko bot lejna. Ipak, to nije bilo dovoljno da zaustavi odlične rotiacije ASUS-a po celoj mapi, koja im je ponovo donela četiri kule pre isteka 20 minuta igre.

Koliko žele pobedu igrači ASUS-a su pokazali odlučnim napadom na Barona kog su uzeli već u 21. minutu i već u sledećem napadu preko bot lejna dolaze do pobede koja im donosi istorijski uspeh u Esports Balkan Ligi.

Screenshot

ASUS je ovim osigurao takmičenje u Evropi protiv najboljih EU timova van LCS-a i minimum 5.000 evra u Esports Balkan Ligi. Stigli su na korak do titule o kojoj toliko dugo maštaju, a ko će im biti finalna prepreka, saznaćemo večeras nakon drugog polufinala u kom se sastaju mađarski WiLD i Crvena Zvezda.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

ASUS i WiLD na čelu Esports Balkan Lige

ASUS i WiLD na čelu Esports Balkan Lige

ASUS i WiLD na čelu Esports Balkan Lige

Kako četvrta sezona Esports Balkan Lige odmiče, tako sve više izgleda da će ova dva tima voditi glavnu reč u borbi za titulu. Da li je zaista došlo vreme da jedan mađarski tim ozbiljnije ugrozi tron igračima iz Srbije i Hrvatske?

Na današnji dan pre 10 godina izašli prvi LoL heroji

Na današnji dan pre 10 godina izašli prvi LoL heroji

Na današnji dan pre 10 godina izašli prvi LoL heroji

Prvih 17 League of Legends heroja koji su izašli u alfa fazi igre danas slave deseti rođendan.

Nezaustavljivi Griffin oborio rekord SKT T1

Nezaustavljivi Griffin oborio rekord SKT T1

Nezaustavljivi Griffin oborio rekord SKT T1

Pobedom u devetom kolu LCK lige protiv ekipe Gen.G, Griffin je nadmašio ono što je do sada bio najbolji start jedne ekipe u najjačoj LoL ligi na planeti.

EBL liga: Random5 i WiLD održali korak sa ASUS-om

EBL liga: Random5 i WiLD održali korak sa ASUS-om

EBL liga: Random5 i WiLD održali korak sa ASUS-om

ASUS, Random5 i WiLD su pobedama u sedmom kolu završili prvi deo grupne faze četvrte sezone Esports Balkan Lige kao lideri na tabeli i sada su u odličnoj prilici da se u nsatavku izbore za plejof.
Loading...