Fortuna eSports

Esports

28.08.2018 | 14.24 > 15:05

ASUS preko X25 do finala EBL lige i European Mastersa

ASUS RoG Elite je prvi finalista treće sezone Esports Balkan Lige i prvi predstavnik regije na drugom po redu European Mastersu, nakon što su u polufinalu savladali X25 Esports rezultatom 3-1.

Fortuna eSports

Čini se da je X25 Esports previše bacio karte na kasnu fazu igre u prvoj partiji. Dr. Mundo, Tryndamere na midu i Kai'Sa, nisu imali dovoljno snage da se odupru napadima ASUS-a koji su usledili od samog starta, zbog čega je ASUS imao 4-0 prednost u kulama već nakon 20 minuta igre.

Greška Dimitrisa "Von" Balkirisa na midu kada je bio uhvaćen bez ostatka tima je koštala ASUS kule i X25 se vratio na samo 3.000 golda zaostatka. ASUS koji je tada već srušio šest kula je uspeo da započne bitku u reci koja im je omogućila da uzmu Barona i četiri killa, što je bilo dovoljno da u ofanzivi koja je usledila povedu 1-0. Aleksa "DoubleAIM" Stanković je još jednom oduševio igrajući Kindreda koji i pored skorašnjih nerfova ume da igra izuzetno važnu ulogu u profesionalnim mečevima.

ASUS je u drugom gejmu došao do prve velike prednosti kada su u 14. minutu došli do četiri killa na bot lejnu nakon čega su imali prednost od preko 3.000 golda. ASUS je još brže nego u prvoj partiji došao do Barona, tako da je X25 ostao bez kula već u 24. minutu. X25 sa otvorenom bazom i dve nexus kule kao jedinom odbranom nije mogao da se dugo brani i ASUS je već u sledećem napadu došao do 2-0 prednosti.

X25 Esports u trećoj partiji vrši izmenu na top lejn poziciji, u igru ulazi Andreja "klowny" Jovanović i usput se odlučuju za kombo Jarvan + Orianna, što može doneti veliku prednost u timskim borbama, uz Skarneta u džungli i Zileana kao supporta. ASUS je po treći put uzeo Kindreda za DoubleAIM-a, zbog čega je ASUS ponovo poveo u ranoj fazi igre.

X25 je uspeo da izjednači nakon 20 minuta, kada je skor u killovima bio 10-10 a razlika u goldu manja od 2.000, najavivši potencijalni preokret, bar na kratko. ASUS je desetak minuta kasnije napravio veliku grešku dopustivši ekipi X25 da dođe do tri killa ispred njihove mid inhibitor kule i potom im dozvoli da dođu sve do nexusa, koji su uspeli da sruše u momentu kada su heroji ASUS-ovih igrača oživljavali.

ASUS nije odustajao od Kindreda ni u četvrtoj partiji, kao ni od Cassiopee na midu. Ovoga puta Varus i Jayce su bili na njihovoj strani, što se ispostavilo kao dobitna kombinacija. ASUS je ponovo prvi poveo, ali je X25 odgovorio bar u killovima preko bot lejna. Ipak, to nije bilo dovoljno da zaustavi odlične rotiacije ASUS-a po celoj mapi, koja im je ponovo donela četiri kule pre isteka 20 minuta igre.

Koliko žele pobedu igrači ASUS-a su pokazali odlučnim napadom na Barona kog su uzeli već u 21. minutu i već u sledećem napadu preko bot lejna dolaze do pobede koja im donosi istorijski uspeh u Esports Balkan Ligi.

Screenshot

ASUS je ovim osigurao takmičenje u Evropi protiv najboljih EU timova van LCS-a i minimum 5.000 evra u Esports Balkan Ligi. Stigli su na korak do titule o kojoj toliko dugo maštaju, a ko će im biti finalna prepreka, saznaćemo večeras nakon drugog polufinala u kom se sastaju mađarski WiLD i Crvena Zvezda.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Crna Gora, Makedonija i Slovenija dobile LoL šampione

Crna Gora, Makedonija i Slovenija dobile LoL šampione

Crna Gora, Makedonija i Slovenija dobile LoL šampione

Nakon što je Evolution Online postao prvi šampion jedne od Nacionalnih Esport Liga pobedivši u u finalu makedonskog NEL-a, svoje prvake su krunisali i Crna Gora i Slovenija.

Gen.G doveo novog mid lejnera

Gen.G doveo novog mid lejnera

Gen.G doveo novog mid lejnera

Član korejskog drugoligaša ES Sharksa, Lee "Kuzan" Seonghyeok, je danas potpisao ugovor sa ekipom Gen.G u kojoj će preuzeti poziciju startnog mid lejnera u 2019 letnjoj sezoni LCK ligi.

Veliki obrt - PraY se vratio, igraće za KT Rolster

Veliki obrt - PraY se vratio, igraće za KT Rolster

Veliki obrt - PraY se vratio, igraće za KT Rolster

Slavni korejski ADC Kim "PraY" Jongin je ipak rešio da odloži odluku o povlačenju iz profesionalnog LoL-a i vrati se u LCK ligu gde će u narednoj sezoni nastupati za KT Rolster.

EU >> NA, G2 Esports pregazio Liquid 3-0 u finalu

EU >> NA, G2 Esports pregazio Liquid 3-0 u finalu

EU >> NA, G2 Esports pregazio Liquid 3-0 u finalu

G2 Esports je osvojio Mid-Season Invitational 2019 ubedljivo pobedivši Team Liquid 3-0 u najbržem BO5 internacionalnom meču u istoriji LoL esporta.
Loading...