Fortuna eSports

Esports

28.01.2019 | 14.30 > 14:32

Danas počinje četvrta sezona LoL Esports Balkan Lige

Sve je spremno za početak četvrte sezone zvanične regionalne balkanske LoL lige, EBL-a, a evo i kojih 40 igrača će se ovoga puta boriti za titulu najboljih na Balkanu.

Fortuna eSports

Na prvi pogled može se reći da četvrta sezona Esports Balkan Lige poprilično podseća na drugu. Tas sa kvalitetom je izrazito prevagnut na stranu aktuelnih šampiona, koji možda nemaju baš toliku nadmoć da kao bivši igrači KlikTecha protutnjaju kroz celu sezonu bez poraza, ali su svakako veliki favoriti za novu titulu, jer su bivši prvaci i dalje rasuti po Evropi i svetu.

I dok je balkanska LoL scena i dalje oslabljena odlaskom najboljih igrača, lepo je videti da će i ove sezone nekoliko stranaca debitovati u jednoj od najuticajnijih regionalnih liga u Evropi. Sada više tu nisu samo igrači iz Poljske, već imamo i igrače iz Švedske, Češke, Italije pa čak i Tunisa. Esports Balkan Liga je izrasla u takmičenje koje po svom kvalitetu parira većini vodećih evropskih regionalnih liga, zbog čega ne čudi da i igrači iz zemalja koje ne spadaju u naš region žele da se ovde oprobaju i da im možda baš Balkan bude odskočna daska za dalje.

Da ne dužimo previše, evo i kako izgleda odnos snaga u četvrtoj sezoni ESports Balkan Lige.

ASUS u odbranu titule ulazi sa jednim velikim pojačanjem na midu, u vidu jednog od najiskusnijih igrača iz regiona, hrvatskim mid lejnerom Lukom "Lukezy" Trumbićem. On i Aleksa "DoubleAIM" Stanković čine ubedljivo najjači jungle-mid duo u ligi, a tu je naravno i trio koji čini top i bot - Bruno "Bruno" Romac, Nemanja "Nemky" Josimov i Dino "LiMiT" Tot.

Fortuna eSports

Za razliku od njih, njihov rival iz finala treće sezone, Crvena Zvezda Esports, ulazi u znatnom izmenjenom sastavu. U ekipi su ostali mid lejner Luka "Marrow Ooze" Cvetković i support Mladen "Cl0x" Mitić, koji će po prvi put od Fortuna Championship Series lige igrati bez "svog" ADC-a, a njemu će društvo na botu ovoga puta praviti Makedonac Valmir "Goldento4st" Fejzula. Ekipu upotpunjuju dva stranca. Poljake smo već navikli da gledamo u dresu crveno-belih, doduše na topu, a sada će to biti slučaj sa džunglom, gde će igrati Marcin "Behave" Pawlak, veliko pojačanje iz Illuminar Gaminga.

Tim će kompletirati švedski top lejner Markus "Quinncidences" Tobin, o kome ne znamo previše, sem da je sredinom prošle godine započeo karijeru u ekipi Valhalla Vikings.

Naravno, ako pričamo o pretendtima na titulu u Esports Balkan Ligi, moramo spomenuti i X25 Esports, koji je nakon finala u drugoj sezoni imao dosta slabu treću sezonu. zbog čega im je ovo odlična šansa da se iskupe. Njima je kao najveće pojačanje došao Miljan "pl0x" Mandić koji će na botu igrati sa povratnikom u ligu Dimosthenisom "WildPanda" Dimitriadisom. Na topu će im igrati Poljak Sebastian "Nowy Color" Czyžyk, takođe relativno nov igrač na sceni, u džungli Viktor "Fallen Angel" Kordanvoski iz Makedonije, dok je na midu ostao Filip "Diva" Dadić.

I dok je Team Horizon Reapers istupio iz lige, Mađarska ostaje sa dva predstavnika, a to su WiLD i Rift. WilD će nastupati u potpuno mađarskom sastavu: Mate "MarineHBS" Szlovak, Son "SanyaDau" Dau Quang (i nas je malo zbunilo kako je on Mađar), Mate "Meight "Torok, Mate "Stiles" Biro i Gergo "hextasy" Kecskes.

Sa druge strane, Rift ima potpuno drugačiji pristup formiranju tima, u kom igraju dva Mađara. Viktor "Kubu" Toth i Paksai "Paresz" Balin. Na midu će igrati Tunižanin Ali "Gaaloul" Gaaloul, dok bot lejn čini italijansko-češki duo - Giacomo "Manconi" Counter i Radovan "Rufus" Rufus.

Iako je Nerotec igrao prošle godine u ligi kao Neronity, donekle i njih možemo računati u novi tim, pošto igraju kao potpuno druga ekipa. Tim čine dva Srbina, Aleksandar "PatkicaA" Stefanović i Dušan "Lotus" Nedeljković, koji će igrati na topu i u džungli, zatim dva Šveđanina, mid lejner Lunis "TheRoyalKanin" Gronlund i Sebastian "KatteN" Johansson i prva devojka u EBL ligi, rumunski support Adina "Shafu" Himer.

Nove izazivače iz Srbije će činiti LevelUP Rhinos, čine igrače mahom znamo iz X25 Esportsa. Na topu je Andrija "Klowny" Jovanović, u džungli Dušan "Ryuzaki" Petković, na midu Holanđanin Max "Raqo" Temminck, dok bot lejn čine Nemanja "neca247" Vlaisavljević i Luka "Panj" Čiča.

I za kraj, tu je bugarska ekipa Random5, koja će se nadamo se duže zadržati u ovoj sezoni u odnosu na prošlu, kada su svoj slot prodali na samom startu tačmičenja, tako da smo njihove igrače gledali samo prva dva kola, kada se nisu previše proslavili. Svih pet članova ekipe su iz Bugarske, a to su redom po lejnovima: Lyuben "LUBEEENZZ" HAdziev, Miroslav "Spooky" Gochev, Iliya "Lmzs" Rajgev, Teodor "VendettazZ" Cholakov i Borislav "Turanaga" Botev.

Prvo kolo Esports Balkan Lige počinje danas od 19 časova, sve mečeve možete pratiti u direktnom prenosu na Fortuna Esports Jutjub kanalu, a evo i kompletnog rasporeda:

19:00 Crvena Zvezda Esports vs. X25 Esports
20:00 Random5 vs. WiLD
21:00 ASUS RoG Elite vs. LevelUP
22:00 Rift Esports vs. Team Nerotec

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Dardoch potpisao za Dignitas

Dardoch potpisao za Dignitas

Dardoch potpisao za Dignitas

Američki jungler Joshua "Dardoch" Hartnett je napustio Team SoloMid i karijeru će dalje nastaviti kao član ekipe Dignitas.

Otkazano finale letnje sezone LEC lige u Švedskoj

Otkazano finale letnje sezone LEC lige u Švedskoj

Otkazano finale letnje sezone LEC lige u Švedskoj

Riot je danas zvanično potvrdio da se finale 2020 letnje sezone LEC lige neće održati u švedskom gradu Malmeu kako je prvobitno planirano.

Stefan i Nikola Senpai potpisali za turski Galakticos

Stefan i Nikola Senpai potpisali za turski Galakticos

Stefan i Nikola Senpai potpisali za turski Galakticos

Popularni srpski LoL esportisti Stefan "Stefan" Nikolić i Nikola "Nikola" Đorđević (Nikola Senpai) nastavljaju zajedno karijeru u turskoj ligi kao novi članovi ekipe Galakticos.

Sacre potpisao za šampiona Turske 1907 Fenerbahce

Sacre potpisao za šampiona Turske 1907 Fenerbahce

Sacre potpisao za šampiona Turske 1907 Fenerbahce

Hrvatski toplejner Toni "Sacre" Sabalić je zvanično postao novi član aktuelnog prvaka turske TCL lige, slavnog tima 1907 Fenerbahche.
Loading...