Riot Flickr

Esports

07.02.2019 | 19.26 > 20:08

Urgot i Ezreal najigraniji, Casio najviše banovana

Sa najavom LoL patcha 9.3 postalo je jasno da će doći do ogromnih promena u profesionalnoj meti, ali kako ona trenutno tačno izgleda? Evo i statistike protekle nedelje najjačih svetskih LoL liga.

Riot

Na topu glavu reč vode tenkovi. Urgot je igran čak 65 puta, i na ovom lejnu je uz mid najveća razlika između prva dva najigranija heroja. Iza njega se nalazi Sion, a tek onda dolazi Aatrox, doduše primarno zbog toga što je banovan u većini partiji, ali to će se sve promeniti u narednom patchu. Slična situacija je i sa Akali, koja je četvrti najigraniji heroj na top lejnu, a iza nje se nalaze Kenen, Jayce i AP heroji Vladimir i Viktor.

Džunglom vlada Lee Sin, koji je igran 43 puta, deset više od Sejuani. Treće mesto dele Olaf i Xin Zhao, dok top 10 upotpunjuju Kha'Zix, Camille, Gragas, Nocturne, Zac i Kayn, Treba napomenuti da je Camille banovana čak 49 puta, čime se popela na petu poziciju najviše banovanih heroja, ali nakon nerfa koji je zadobila u patchu 9.3, verovatno će se i to promeniti.

Lissandra je najigraniji heroj na midu, sa 49 mečeva u protekloj nedelji, dok su iza nje Akali, Zoey i Urgot, koji uz 21 pojavu na midu, ima ukupno 86 partija čime je apsolutni rekorder. Kao i obično, mid je najraznovrsniji lejn, sa ukupno 36 heroja koji su igrani na njemu. Naravno ne smemo zaboraviti da spomenemo i Cassiopeu, koja nije videla mnogo igre na midu, a razlog tome je ubedljivo najviše banova - čak 125 (iza nje se nalazi Lucian sa 96 banova).

Ezreal i Kai'Sa prednjače na botu sa 70, odnosno 68 mečeva, dok je na trećem mestu Lucian sa 41 i pored velikog broja banova. Nakon vodećeg tria sledi velika praznina, posle koje dolazi Sivir sa skromnih 14 partija, Cassio sa 11 i Kalista sa 10.

Braum je preuzeo poziciju najigranijeg supporta nakon Rakanovih nerfova i on je sa 63 partije video najviše igre uz Alistara (49) i Thresha (47). Tahm'Kench je igran 30 puta, dok je solidno kotirana i Morgana koju su igrači izabrali u 22 gejma,

Među najviše banovanim herojima su se uglavnom našli heroji sa velikim carry potencijalom, a evo i kako top 10 lista izgleda:

1. Cassiopea - 126
2. Lucian - 96
3. Aatrox - 85
4. Akali - 84
5. Lissandra - 61
6. Camille - 49
7. Urgot - 47
8. Irelia - 43
9. Jayce - 42
10. Zoey - 39

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Oktriveno koga čekaju buffovi u 9.9 LoL patchu

Oktriveno koga čekaju buffovi u 9.9 LoL patchu

Oktriveno koga čekaju buffovi u 9.9 LoL patchu

I dalje nema promena za Vladimira, zaboravljeni Darius dobija buff, Hecarima čeka zauzdavanje, Akali i dalje podložna čestim promenama.

Izvučene grupe za plejin fazu MSI 2019

Izvučene grupe za plejin fazu MSI 2019

Izvučene grupe za plejin fazu MSI 2019

Riot je danas izvukao raspored grupa za prvu fazu predstojećeg internacionalnog turnira Mid-Season Invitational 2019.

G2 Mikyx sve dalje od učešća na MSI 2019

G2 Mikyx sve dalje od učešća na MSI 2019

G2 Mikyx sve dalje od učešća na MSI 2019

Loše vesti stižu iz tabora evropskog LoL prvaka G2 Esportsa. Sve je izvesnije da njihov support Mihael "Mikyx" Mehle neće igrati na predstojećem 2019 Mid-Season Invitationalu.

Jin Air i KT Rolster obezbedili opstanak u LCK-u

Jin Air i KT Rolster obezbedili opstanak u LCK-u

Jin Air i KT Rolster obezbedili opstanak u LCK-u

U letnjoj sezoni LCK lige neće biti novih timova, nakon što su Jin Air Green Wings i KT Rolster izašli kao pobednici iz baraža, savladavši izazivače iz Challenger lige.
Loading...