Fortuna eSports

Esports

08.02.2019 | 22.31 > 22:35

ASUS i X25 izbili na vrh tabele Esports Balkan Lige

Četvrto kolo Esports Balkan Lige je obeležila pobeda ASUS-a u derbiju protiv Zvezde, dva donekle neočekivana ishoda i još jedna ispuštena pobeda ekipe Rift.

Fortuna eSports

U prvom meču četvrtog kola WiLD je savladao LevelUP Rhinos, iako su mnogi pre gejma davali prednost srpskoj ekipi. WiLD je poveo rano zahvaljući snazi Akali, ali ih je LevelUP sustigao i preokrenuo rezultat. Izgledalo je kao da je LevelUP u prednosti sve dok WiLD nije došao do killova koji su im omogućili da uzmu Barona i kako je partija odmicala tako je WiLD bio u sve boljoj poziciji zbog toga što su na svojoj strani imali Kai'Su, koju su čuvali Sion, Sejuani i Janna, što im je na kraju i donelo pobedu.

Potom je usledio veliki derbi između Crvene Zvezde i ASUS-a, u kom je Zvezda napravila ogromnu prednost na samom početku kada su u sedmom minutu uzeli tri killa i Infernala. ASUS je uspeo do 20-og minuta da se povrati i sustigne Zvezdu u goldu, pa čak i da ih prestigne kada je došao red na njih da uzmu tri killa u jurnjavi koja je usledila na donjem delu mape, što im je donelo njihovog prvog zmaja, takođe Infernala.

Nakon toga ASUS preuzima kontrolu nad partijom, dolaze do novih killova na midu što im širom otvara vrata za Barona, koga uzimaju i dolaze do prednosti od 5.000 golda. U sledećem napadu menjaju top lejnera za mid inhibitor, a napad se nastavlja sve dok nisu došli do kula koje čuvaju Nexus, gde uspevaju da sruše jednu od njih. Zvezda je probala da se suprotstavi odlično započetom borbom na bot lejnu, ali je ASUS tada već bio u prevelikoj prednost i ubrzo nakon toga dolaze do 23-11 pobede, upisavši treći trijumf za redom.

Random5 je pregazio Nerotec, ubedljivo igrajući u meču u kom se očekivalo više neizvenosti. Oni su poveli preko bot lejna, a tačku na meč su stavili kada su u 22. minutu napravili ace i uzeli Barona, i već tada su vodili 15-4. Nerotec je uspeo na momenat da se povrati i uzme tri killa prilikom branjenja baze, ali se Random5 odmah nakon toga pregrupisao i preko bot lejna uz novi ace došao do pobede za manje od pola sata igre.

X25 Esports i Rift Esports su odigrali izuzetno uzbudljiv meč sa gomilom preokreta. Poveo je X25, ali su carry igrači Rifta bili na zadataku sa Lissandrom i Lucianom. Italijanski ADC Giacomo "Counter" Manconi je pokazao možda i najbolju igru na ovoj poziciji u dosadašnjem toku lige, a njegov tim je to znao da iskoristi i izgledalo je kao da su na pragu pobede kada su u 40. minutu uzeli Barona, koji je trebao da bude ključan za ovaj meč.

Ali tada X25 dolazi do čudesne pobede u timskoj borbi kada su Malzaharovim ultijem nulirali agresiju Lissandre, dolaze do tri kila, koja su u ovako kasnoj fazi igre bila dovoljna da dođu do pobede čak iako je protivnički tim imao Barona.

Nakon četiri kola, stanje na tabeli ovako izgleda:

1. ASUS RoG ELITE 3-1
1. X25 Esports 3-1
3. LevelUP Rhinos 2-2
3. Random5 2-2
3. Team Nerotec 2-2
3. WiLD by Lagardere Sports 2-2
7. Crvena Zvezda 1-3
7. Rift Esports 1-3

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

EU Masters: Random5 u borbi za plejof

EU Masters: Random5 u borbi za plejof

EU Masters: Random5 u borbi za plejof

Porazom grčke ekipe FP.WLGaming protiv Ventusa, šampionu Esports Balkans Lige su ponovo širom otvorena vrata za plasman u završnu fazu EU Mastersa.

Još jedan LoL igrač u OPL ligi banovan zbog toksičnosti

Još jedan LoL igrač u OPL ligi banovan zbog toksičnosti

Još jedan LoL igrač u OPL ligi banovan zbog toksičnosti

Support ekipe Avant Gaming Ryan "Aladoric" Richardson je suspendovan na tri meča zbog vređanja igrača u ranked meču, nakon što je još pre dve nedelje optužen na Tviteru.

Gen.G skupio $46 miliona u novim investicijama

Gen.G skupio $46 miliona u novim investicijama

Gen.G skupio $46 miliona u novim investicijama

Iz redova esport organizacije Gen.G stiže važno saopštenje. Oni su dana izjavi da su dobili nova ulaganja u iznosu od 46 miliona dolara, a među investitorima su glumac Will Smith i japanska fudbalska zvezda Keisuke Honda.

Riot otkrio patch 9.8 na kom će se igrati MSI 2019

Riot otkrio patch 9.8 na kom će se igrati MSI 2019

Riot otkrio patch 9.8 na kom će se igrati MSI 2019

Sada znamo detalje jednog od dva najvažnija LoL patcha u godini.
Loading...